MAC #286

MAC #286 är en mjukt avrundad fluffig borste i duofiber, det vill säga med längre vita syntetiska strån och kortare svarta äkta strån av gethår.


mac 286#286 är designad för att ge en skir och kontrollerad applicering av framförallt mineralögonskuggor, men kan även användas till andra puderögonskuggor och funkar finfint även med krämprodukter. Storleksmässigt är den marginellt mindre än #224, men fluffigare än #226, och appliceringsmässigt så ligger den någonstans mellan de två borstarna också. Den är fluffig, men ger ändå mer precis applicering än #224, men har inte riktigt samma precision som #226. Eftersom den har hälften synteborst plockar den heller inte upp lika mycket pigment som en borste enbart i naturhår gör, vilket kan ses som både bra och dåligt beroende på vilken effekt man är ute efter.


mac 286(1)Ett annat användningsområde för #286 är till concealer under ögonen och runt näsvingarna, vilket den fungerar riktigt riktigt bra till. Tack vare fluffigheten och syntetborsten i toppen blandat med de lite kortare gethåren är det lätt som en plätt att tona ut concealer till en diffus men ändå täckande yta som går att bygga i lager utan att bli kakig.  #286 är en del av det permanenta produktsortimentet och kostar 340 kr hos din närmaste MAC-disk eller hos kicks.se.

In English: MAC #286 is a softly domed fluffy duo fibre brush, i.e. longer white synthetic bristles and shorter black goat hair. It’s designed to give a sheer and controlled application of mineralize eyeshadows, but can also be used for other powders and also creams. When it comes to size, it’s marginally smaller than #224, but fluffier than #226, and application wise it’s somewhere in between as well. It’s fluffy, but gives more precise application than #224, but not as precise as #226. Since it’s half synthetic bristles, it doesn’t pick up as much pigment as an all goat hair brush does, which is both good and bad depending on what effect you’re after. You can also use it for applying concealer under the eyes and around the nose, which it works really well for. Thanks to the fluffyness and the synthetic tip combined with the shorter goat hair bristles, its easy as pie to blend concealer to a diffuse but still opaque finish that can be built in layers without cakeing.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

2 comments to MAC #286

  • Steph

    För mig känns det som en ren concealer borste och till det älskar jag den! men till applicering av ögonskugga så .. Nja. Då tar jag hellre 224!

    • purity

      Jag sträcker mig gärna efter #286 när jag vill ha lite skirare och mer precis applicering med ögonskugga, men överlag föredrar jag #224.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>