Recension: MAC Volcanic ash exfoliator

Kolsvarta Volcanic ash exfoliator från MAC har släppts som limited edition vid flera tillfällen (varför väljer man att göra en hudvårdsprodukt LE? Puckat!) och är nu i juli tillbaka med mineralize-kollektionen Heavenly Creature. Volcanic ash exfoliator beskrivs av MAC som en rengöring och skrubb i ett som ska öppna tilltäppta porer, ge omedelbar fukt och få huden att kännas mjuk och ren. Skrubben består av en blandning av vulkanaska och fina sockerkristaller, är mineralberikad och kan användas både på kroppen och i ansiktet.


mac mineralize volcanic ash exfoliatorSkrubben är svart i tuben, och räkna med att den blir svart i ansiktet. Skrubbpartiklarna är mediumstora, inte för grova för att användas i ansiktet och inte heller för fina för att inte göra någon nytta på kroppen, och själva krämen känns lite oljig när man applicerar den på huden. Doften är lite blommig/örtig, och skrubben masseras lätt in på fuktig hud utan att riva för mycket eller att skrubbpartiklarna löser upp sig för snabbt. Efter att du har sköljt bort den med ljummet vatten känns ansiktet mjukt och rent utan att strama eller vara irriterat.

Det här är en alldeles utmärkt ansiktsskrubb för dig som vill skrubba utan att irritera huden sisådär en eller två gånger per vecka, men den river lite för mycket för att det ska vara skonsamt att använda den dagligen. Huden får en vacker lyster efter att du har använt den, och min hy känns mindre tilltäppt och mer i balans. Precis vad den utlovar, med andra ord – gillar!

Pris: 280 kr/100 ml
Betyg: 4/5

In English: MAC Volcanic ash exfoliator is a scrub consisting of volcanic ash and fine sugar crystals. It’s mineral enriched and promises cleansing of the skin, opening of clogged pores and instant moisture, leaving the skin soft and clean. It’s pitch black in the tube, and count on that it will be black on the skin as well. The scrub particles are of medium size, and the cream feels a bit oily when applied to the skin. It smells kind of flowery/herb-ish and is easily applied to the skin without being to rough or the scrub particles dissolving too quickly. After rinsing it off with tepid water, your skin feels soft and clean without being tight or feeling irritated. This is a great scrub for those of you who like to scrub about once or twice per week, it’s a bit too rough for everyday use. The skin gets a nice glow after using it, and my skin feels less clogged and more in balance. Just what it promises, in other words – I like! Too bad it’s limited edition…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

4 comments to Recension: MAC Volcanic ash exfoliator

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>