MAC Trend recap A/W’12

Igår förmiddag bjöd MAC in till sin sedvanliga trendspaning inför höst och vintern 2012. Det bjöds på lyxig hotellbrunch på tjusiga Operaterassen, och på plats var MACs nordiska senior makeup artist Carolina Pettersson som tillsammans med PR-ansvarige Berit Dottone visade höstens makeuptrender.


1


2


3På de catwalkvisningar för A/W’12 där MAC har stått för makeupen har den resande kvinnan stått i fokus. Fyra teman har dominerat:

Sense + Sensibility – här är en vacker, krämig hy med mycket lyster i fokus, och detaljerna är en lek mellan femininet och maskulinitet. Brynen är blekta och/eller grova, med färg på läppar och kinder medan ögonen har lämnats relativt bara.


sense+sensibility
Vivienne Westwood, Diane von Furstenberg
Emilio Pucci, Monique LhuillierRoam-antique – detta tema har hämtat inspiration från resor, med en bohemisk touch och en kvinna som gillar att leka med makeup i åtanke. Det behöver inte alltid vara perfekt, och matta färger och metallicskuggor har ett stort fokus.


roam-antique
Marios Schwab, Donna Karen New York
Roksanoa Ilincic, Jason WuHone-structure – handlar om att modellera ansiktet med hjälp av sculpting och highlighting. MAC har använt sig mycket av en ny produkt som lanseras i september: sculpting cream, som är en sculptingprodukt i krämform med “transparent” finish. Man har även lekt med starka bryn och att leka fram skuggor och highlights med hjälp av färg.


hone-structure
Peter Pilotto, Alexander McQueen
Maxmara, A.F. VandevorstArti-tech – här är det eyeliner, eyeliner och eyeliner som gäller. Perfektion med grafiska, symmetriska och lite “edgy” ögon, med innovativa variationer på den klassiska eyelinervingen.


arti-tech
Mary Katrantzou, Frankie Morello
Kenzo, Moncler Gamme RougeDen röda tråden genom alla fyra teman är att det handlar om relativt bärbar makeup som alla kan inspireras av, både som erfaren makeupartist och som novis, och det finns en hel del gottig inspiration att hämta här. Mitt favorittema är helt klart arti-tech och den grymma grafiska linern som skapades för Mary Katranzou!


4
Carolina Pettersson


5
Några av Carolinas favoritprodukter som vi fick med oss hem att testaCarolina visade även upp några av sina personliga produktfavoriter denna säsong som vi fick med oss hem för att titta lite närmare på. En del produkter har jag testat tidigare, annat är nytt även för mig som ändå har testat stora delar av MACs produktsortiment. En närmare titt på dessa får ni framöver, framförallt är jag nyfiken på prep + prime skin smoother och moisture infusion, Mineralize charged water skin hydrating mist, läppstiftet Lady danger som jag har varit på jakt efter i evigheter men som jämt har varit slutsålt, nya mascaran false lashes extreme black och borsten #286! Vad tycker ni om MACs trendlooker för hösten och vintern 2012? Hittar ni något som inspirerar?

In English: Had a look at the MAC A/W’12 looks at a brunch event yesterday, and nordic senior artist Carolina Pettersson introduced us to the looks MAC have been doing on the catwalk for autumn and winter 2012 shows. The travelling woman is in focus and there are four major themes: Sense + Sensibility, with beautiful creamy skin, strong brows and colourful lips and cheeks, Roam-antique with a bohemian touch inspired by the travelling woman with mattes, metallics and playfulness that don’t have to be perfect, Hone-structure which is all about sculpting and highlighting, and Arti-tech with beautiful, graphic and perfectly symmetric eyeliner. The red line is that all looks are more or less wearable and looks that everyone can be inspired by – my favourite look is the graphic eyeliner created for Mary Katranzou! Carolina also presented some of her personal favourite products for this season which we got to try out in our sample bag – more about these products later! What do you think of the MAC trend looks for fall and winter 2012? 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

12 comments to MAC Trend recap A/W’12

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>