The Body Shop Ink up violet liquid eyeliner

Det släpps även en flytande eyeliner med The Body Shops Cruelty free kollektion, lila Ink up violet som ska passa till shimmer cubes-paletten. Eyelinern är en s.k. “dip liner” med en ganska hård filtspetsapplikator.


tbs ink up violet liquid eyelinerFärgen på Ink up violet är verkligen jättefin, men den är så himla skir i färgen att det 1. krävs flera lager för att få färgen att synas, och 2. även om man lägger på flera lager blir den flammig och ojämn i färgen. Ett plus dock är att det egentligen inte syns förrän du tittar riktigt riktigt nära, eftersom lila inte är lika skarpt som t.ex. svart och därför är lite mer förlåtande om man inte är helt perfekt i appliceringen.


tbs ink up violet liquid eyeliner1


tbs ink up violet liquid eyeliner swatch
1 lager (vänster) – 3 lager (höger)Filtspetstippen är aningen i det hårdaste laget och är svår att hantera, jag tycker det är mycket lättare med en flexiblare tipp men det är nog ganska mycket en smaksak – men jag misstänker att tippens hårdhet kan vara boven i dramat när det kommer till den ojämna appliceringen. Dessutom får jag en svidande känsla på huden när jag applicerar den, vilket i och för sig inte är ovanligt för mig när det kommer till flytande eyeliners, så vet du med dig att du har känslig hy runt ögonen bör du vara lite försiktig. Ink up violet kostar 125 kr för en flaska på 3 ml och finns ute i butik nu.

In English: Not a big fan of the liquid eyeliner in the shade Ink up violet that is released with the Cruelty free collection from The Body Shop. The colour is pretty, but it’s very sheer so you need several layers for it to show up, and it’s very difficult to apply evenly. The applicator tip is a tad too stiff for my taste, I prefer a more flexible one, and it also irritates my eyes, which on the other hand many liquid eyeliners do, so if you have sensitive skin, be careful. One positive thing though is that purple is way more forgiving than for example black, so if the application isn’t entirely perfect, you won’t notice unless you have a really really close look.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

4 comments to The Body Shop Ink up violet liquid eyeliner

  • Jag tror som du att det har med tippens hårdhet som gör att det blir ojämt. Har upptäckte att det är lättare att antingen göra ett flödigt lager eller också göra ena ögat gå över till andra och sen fylla i ojämnheterna när det har torkat lite mer.
    Älskar färgen på eyeliner!

  • Va tråkigt, jag var lite sugen på den innan. Jag gillar inte heller dop-in eyeliners de är svåra att få till snyggt, men jag tyckte om färgen på denna… Får leta vidare:)

    • purity

      Samma här, har både svårt med pensel och konsistens på dip-liners, framförallt för att jag ofta får svidig hud…

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>