Recension: Nashi Argan

För ett tag sedan fick jag hem produkter från det nyligen sverigelanserade ekologiska hårvårdsmärket Nashi Argan. Produkterna är baserade på arganolja, en Marockansk produkt som har använts i flera hundra år i kosmetiska, medicinska och näringsmässiga syften. Oljan är rik på omättade fettsyror, linolsyra och E-vitamin, vilket ska verka närande och återfuktande på djupet av varje hårstrå.


nashi argan shampooHydrating shampoo (189 kr /200 ml) passar alla hårtyper och ska rengöra håret varsamt samtidigt som det återställer de idealiska nivåerna av fukt och glans, utan att tynga ner. Det doftar gott och nästan lite sött och har en väldigt trevlig, dock lite rinnig, konsistens som är lätt att jobba upp till ett lödder i håret och som rengör ordentligt med två schamponeringar.

Betyg: 4/5


nashi argan conditionerHydrating conditioner (189 kr / 200 ml) är en återfuktande, närande och utjämnande behandling som passar alla hårtyper. Det ska återställa hårets idealiska nivåer av fukt utan att tynga ner, samtidigt som det ska ge glans och skydda färgat hår. Balsamet har samma doft som schampot och har en härlig konsistens som absorberas snabbt av håret. Efter tvätt känns mitt hår nästan oförskämt mjukt och starkt och får en fin glans och jag kommer på mig själv att gå och pilla på det hela tiden för att det är så himla mjukt.

Betyg: 5/5


nashi argan deep infusion1Deep infusion (279 kr / 250 ml) är en intensivt återuppbyggande och återfuktande hårmask som ska passa och reparerar alla typer av hår utan att tynga ner. Produkten används ca 1 gång per vecka istället för balsam och ska lämna håret glansigt och silkeslent, samtidigt som det vitaliserar håret och skyddar det mot miljöbelastning. Det här är verkligen en dunderkur för trött och slitet hår som omedelbart får massor med fukt, glans och känns starkare. Dock upplever jag att det tynger ner håret och gör det lite oljigt om man använder för mycket, så var sparsam och applicera enbart i längderna!

Betyg: 4/5


nashi argan oilArgan oil (269 kr / 100 ml) är en hårolja bestående av en blandning av arganolja och linolja som ska ge glans, mjukhet, reparera skadat hår, ge volym till fint hår, halvera fön-och stylingtid och skydda håret från UV-strålning och yttre påverkan. Oljan appliceras i handdukstorkat hår och ska inte sköljas ur. Det jag gillar mest med den här oljan är att den snabbar på torktiden på håret, inte bara när man fönar utan även när håret självtorkar, och håret känns mjukt, glansigt och starkt när det är torrt utan att vara tungt. Gillar skarpt!

Betyg: 5/5

Jag gillar verkligen hur mjukt, silkeslent, friskt och samtidigt lätt och luftigt mitt hår känns av de här produkterna – det här kan vara en av de bästa hårvårdsserier jag har testat på länge, mitt färgade hår stormtrivs och fullkomligen suger åt sig all näring och fukt. Vad jag däremot gillar mindre är de urbota puckade förpackningarna, framförallt schampot och balsamet som i princip är omöjligt att dosera rätt genom en flaska med skruvkork… Förutom att tillverka närande produkter för håret arbetar Nashi även för en bättre situation för kvinnor i Marocko och en hållbar miljö. Produkterna finns att köpa på utvalda salonger och hos återförsäljare av professionella hårprodukter online, t.ex. Bangerhead.

In English: I’ve been using hair products from the organic brand Nashi Argan recently. The products are based on argan oil, which is known for its medical, cosmetic and nutritional properties. The oil is rich on fatty acids, linseed acids and vitamin E, which works as nutrition and moisturizer on hair. I really love how soft, silky smooth, healthy and at the same time lightweight my hair feels when using these products – this might be the best hair care series I’ve tried for a long time, my dyed hair loves it and absorbs all nutritions and moisture. What I don’t like though is the stupid packaging, especially the shampoo and conditioner that are impossible to dose in a bottle with a screw cap… Besides making nourishing hair products, Nashi also works for a better situation for women in Marocko and a sustainable environment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

9 comments to Recension: Nashi Argan

 • Camilla

  Hej
  Vet du om där är något värmeskydd i oljan. Vågar jag ens platta håret med oljan i

  • purity

   Vad jag har läst så innehåller det inget specifikt värmeskydd, men det står att den halverar fön- och stylingtiden och skyddar mot UV-strålning och yttre påverkan, så det är nog absolut ingen risk att du fräter sönder håret eller så om du plattar det med oljan i eftersom den verkar vara designad för att användas ihop med värmestyling.

 • Lisa

  Nashi har nylägen släppt en Instant hydrating mask mask som innehåller skydd för plattång och locktång. Den sprayar man i håret och är grym! Som oljan fast lite bättre!

 • Sanna

  Du vet möjligtvis inte vart man kan få tag på den i Stockholm, om man inte vill springa runt som en tok eller beställa över nätet? 🙂

 • Ida

  Du skulle inte kunna luska fram ingredienserna? Hittade nämligen inte dem själv 🙂

 • Annika

  Hej. Såg att ni skrev om den nya sprayoljan från Nashi Argan.
  Den finns säkert på många ställen men jag har köpt den hos Soul & Co. På döbelnsgatan.

 • Sanna

  Hittat ingredienserna? : )

 • Ina

  Hej på Er.
  Såg att ni letar bra inköpsställen av Nashi Argan. Jag använder alla deras produkter och är supernöjd.
  Är också en ganska snål typ så jag letar oftast efter de billigaste priserna. Jag handlar mest på nätet och Nashi Argan köper jag hos http://www.viproom.se
  Ha det bäst, /Ina

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>