Depend Magnetic nailpolish

Solen finns inte att skåda så långt ögat når idag, så tyvärr måste jag få skjuta upp swatches på Depends hololack tills vidare – jag vill verkligen visa upp lacken då de är som allra vackrast, nämligen i direkt solljus. Som plåster på såren tänkte jag att jag visar er en annan lacknyhet från Depend istället – Magnetic nailpolish.

De första magnetlacken kom ut på markanden för ett par år sedan, och har spridit sig från märke till märke. Nu hoppar alltså svenska Depend på idén och släpper 12 stycken magnetiska nagellack i miniformat.


depend magneticTekniken fungerar så att lacket innehåller pigment som attraheras av magnetism. När du håller den medföljande magneten över blött lack så attraherar magneten pigmenten så det bildas ett mönster i lacket – riktigt läckert och effektfullt!


Jullacker 2011 toppskylt
(Bild: Depend)På ett lager baslack applicerar du ett lager av magnetlacket som vilket nagellack som helst. Sedan när du applicerar det andra lagret så målas en nagel i taget, och när lacket är påstruket håller du magneten nära nageln i ca 5-7 sekunder. Dessa magneter ger ett randigt mönster och kan användas både horisontellt, vertikalt och diagonalt – strecket på magneten visar åt vilket håll ränderna går. Avsluta med topplack.


depend magnetic1
Strecket på magneten indikerar åt vilket håll strecken går


depend magnetic2
6000, 6001, 6002, 6006, 6008, 6009Jag tycker det blir riktigt läckert, en snabb och rolig lackeffekt som får riktigt snygga skiftningar, det kräver dock lite övning och en stadig hand för att hålla magneten tillräckligt nära för att få ett bra mönster utan att doppa magneten i lacket. På bilderna ser ni hälften av lacken: 6000 som är grågrönt med grönt skimmer, 6001 som är rosalila med grön duokrom effekt, 6002 som är murrigt brungrönt, turkosa 6006, gråblå 6008 med lila skiftningar och grafitgrå 6009.

Lacken innehåller 5 ml vardera och kostar 49 kr/st inklusive en magnet och finns ute i butik nu. Vad tycker ni om magnetlack – kul eller överskattat?

In English: Playing with the new magnetic polishes from Depend! These come in 12 shades with a magnet that creates striped patterns, and works by attracting the special particles by magnetism while the polish is still wet. Apply one coat as usual, then paint the second coat one nail at the time and use the magnet to create the pattern by holding it close to the nail for about 5-7 seconds. Finish with a top coat. Love the effect!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

27 comments to Depend Magnetic nailpolish

 • Jag ser inte alls tjusningen i detta, precis som jag inte ser tjusningen i Crackle-lack… :/

  • purity

   Jag gillar dessa mycket mer än crackle-lack! Tycker dock att företagen borde släppa crackle-trenden nu, känns som att den är över för länge sen…

 • Andrea

  Jag tycker dessa spelar i en helt annan liga än Crackle!
  Det här är mycket snyggare enligt mig! Älskar 3D-effekten man får!
  Och Depend har ju faktiskt lyckats med att göra många unika!
  Synd bara att deras nya specialare är så dyra!

 • Tycker det här är jättesnyggt! Speciellt till sommaren som nu närmar sig. Jag gillade aldrig crackle lack men det här ser ju så fint ut! Måste testa =)

 • Linda

  Jag köpte två stycken magnetlack från Color club. Ett vinrött typ och ett mörkblått. Har endast hunnit testa det röda men blev supernöjd, och fått massa komplimanger för det 🙂

 • Linda

  Dessa är ju betydligt intressantare än crackle lacken, som jag aldrig riktigt fattade tycker helt ärligt det kan se lite tacky ut ibland. Men smaken är ju som baken 🙂 jag velar fortfarande om jag ska köpa nåt av dessa eller inte 🙂 det lila med grönt duo krom är ju väldigt lockande 🙂

 • Jag har den 6006 och tycker att det blir otrolig häftig med de magnetiska effekter, men ett minus för själva magneten. Man måste hålla den väldigt nära nageln, jag lyckades sabba manikyren några gånger på grund av det:(

 • Jag gillar verkligen idén med magnetlacket! Fastnade för dom när jag såg swatches på Magnetix från China Glaze.

  • purity

   Ja, tycker det är kul att flera märken hakar på! =) Visst var L’oréal ett av de första magnetlacken som kom ut?

 • Anja

  Finns dessa lack ute i butik nu? Jag har letat mig igenom hela Göteborg efter lacken men inte hittat dom.

 • Oj, jag trodde att det var ett aprilskämt eller något först. xD Verkar tufft, ska nog kika på dom!

 • Jag gillar effekten, men liksom med Depends holo-lack är jag inte beredd att betala en femtiolapp per flaska. Depends lack tjocknar alldeles för fort. (Jag har förvisso en drös Depend-lack hemma, men de kommer successivt att försvinna från mitt “förråd”, tyvärr.)

 • Jag är i turkiet just nu och hittade såna här lack för 20-25 kronor, värt att köpa då kanske? ^^ Kollade inte hur många ml det var i dom, men större än depends iaf! 🙂

 • […] Depend och Isadora släpper magnetiska lack. Purity swatchar Depends, och visar hur det går till när mönstren görs. Jag tycker att idén är rolig, men att […]

 • bella

  hej jag har köppt ett sånt naglack, tyckte det var coolt!
  men viste inte riktigt hur man använde det o sökte därför på nätet o kom hit till din superfina sida! jag följde dina instruktionerna men när jag höll mahneten över hände det ingen ting:( jag tästade med o utan genomskinlit lack under men inget hände:( har du något tips till vad jag kan ha gjort för fel?
  tack i förhand!
  /Bella 🙂 väldigt fin blogg som jag kommer att fortsätta att följa!:)

  • purity

   Hej, vad kul att du har hittat hit! Det är superviktigt att du håller magneten över lacket precis när du har lackat – det måste vara väldigt blött för att det ska funka. Det betyder alltså att du måste lacka en nagel i taget. Jag gör så att jag lackar först ett lager utan att använda magneten, och sen på lager nr 2 så använder jag magneten för att skapa mönstret. Du behöver hålla magneten ganska nära nageln också, ca 2 mm. Lycka till, hoppas det går bättre nästa gång!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>