Min “vardagsmakeup”

Jag fick en förfrågan om jag inte kunde visa upp de produkter jag använder till en “vardagssminkning” här på bloggen, vilket är himla svårt – jag sminkar mig nämligen väldigt olika till vardags, beroende på vad jag ska göra, hur mycket tid jag har på mig och hur trött jag är. Ibland blir det flashiga färgfulla ögonmakeuper, ibland en neutral sminkning med fokus på bas och drag, och iband har jag faktiskt inget smink alls. Men eftersom jag oftast visar upp sminkningar av den förstnämnda typen så tänkte jag att det kanske kan vara intressant att se hur jag sminkar mig de dagar då jag är lite lättare sminkad – till exempel tidiga morgonar, då jag ska till skolan eller ska jobba, eller då jag helt enkelt inte känner för mer än bara lite smink.

En annan sak som även spelar in på vilka produkter jag använder mig av är att jag som skönhetsbloggare konstant testar nya produkter och därför byter ut även de flesta produkter i mitt “bassortiment” med jämna mellanrum, så det här inlägget får helt enkelt handla om produkter jag testar just nu eller har sträckt mig efter lite oftare än vanligt på sistone. Den här sminkningen tar mig ungefär 5-10 minuter att lägga.


vardagsprodukterConcealer – Jag utnämnde MAC mineralize concealer till månadens produkt i mars, och den är fortfarande en favorit! Min är i nyansen NW15.

Foundation – just nu testar jag Estée Lauders DayWear anti-oxidant BB creme SPF 35 i nyansen light – recension kommer inom kort!

Puder – jag gillar att fixera lättare foundations som BB creams med ett mineralpuder med lätt täckning. En favorit är MAC mineralize skinfinish natural, här i light medium, och som ni ser är det dags att köpa en ny dosa snart.

Bronzer – nu när det börjar bli lite ljusare ute använder jag mig gärna av bronzer för att ge ansiktet färg och djup. Aprilfavoriten Diorskin nude tan sun powder i färgen Amber sträcker jag mig efter lite oftare än de andra bronzingpudrena i sminkgömmorna just nu.

RougeHervana från Benefit ger en lätt, rosig färg till kinderna med naturlig satin-finish, perfekt till vardags.

Ögonbryn – här har jag två gamla trotjänare som det ska mycket till innan jag byter ut. Ögonskuggan Concrete från MAC är min stapelskugga när det kommer till att fylla i brynen, och H&Ms eyebrow fix håller dom på plats under hela dagen.

Mascara – Jag är extremt otrogen när det kommer till mascaror, för jag har ett ständigt förråd med mascaror liggandes för test som fylls på med jämna mellanrum. En av dom mascarorna jag testar just nu är The Body Shops Big & Curvy mascara.

Läppar – ett läppstift som funkar i alla lägen är Patisserie från MAC, ett skirt nudestift som ljusar upp mina läppar en liten liten aning och ger dom lite glans.


12-05-11Har ni någon särskild “vardagssminkning” eller basprodukter som ni använder er av väldigt ofta? I så fall, vilka? Ni som vill får gärna dela med er av bilder på era vardagsmakeuper i kommentarsfältet!

In English: I got a reader request to show my “everyday” makeup, which is a bit difficult to pin point for me – because an everyday makeup can mean a lot of things for me, depending on what I’m going to do that day, how much time I have to do my makeup and how tired I am. Plus, I’m constantly testing new products as a beauty blogger, so my “base stash” changes a lot. But I thought I’d show you a simple, almost “no-makeup” makeup with products that I’m testing at the moment or products that I’m reaching for a lot lately! It takes me about 5-10 minutes to do this makeup and this is about the amount of products I use on early mornings, when I go to school or when I’m at work. Concealer: MAC mineralize concealer in NW15. Foundation: Estée Lauder DayWear anti-oxidant BB creme SPF 35 in light (a review of this will be up shortly!). Powder: MAC mineralize skinfinish natural in light medium. Bronzer: Dior Diorskin nude tan bronzer in Amber. Blush: Benefit Hervana. Brows: MAC Concrete eyeshadow and H&M eyebrow fix. Mascara: The Body Shop Big & Curvy (one of the mascaras I’m testning right now). Lips: MAC Patisserie lipstick.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

25 comments to Min “vardagsmakeup”

 • Mycket bra inlägg! 🙂

 • kajsa

  Älskar att se vilka produkter folk kommer tillbaka till! Jag använder studio fix fluid foundation från mac, transparent blot powder från mac. Det jag varierar mest är dock bronzer och rouge, har flera rouger från elf’s studio line som jag gillar jättemycket, sen växlar jag mellan matte bronze från mac, blush and bronze duo från elf studio och en bronzer från h&m faktiskt. Ögon varierar oftast efter tid och ork och vad man ska göra, precis som för dig 🙂

  • purity

   Ja är samma för mig, ibland kan jag lägga 45 minuter på en full avancerad ögonmakeup och ibland blir det nästan ingenting =)

 • kul och se sådana här inlägg! Händer ofta för mig också att jag använder hervana, passar så himla bra till en every-day-look! 🙂

 • Min vardagssminkning består av foundation från Lancôme toppat med ett fixerande puder, jag fyller i brynen med brow pencil no 2 från Make Up Store och avslutningsvis applicerar jag Complex från Make Up Store över kinderna. Ibland kan det få slinka med en diskret hightlighter till brynbenet också 🙂

 • Linda T

  Använder alltid mineral foundation från Tikei då jag än inte hittat en flytande foundation som jag tål. Tester just nu MAC mouistercover concealer och än håller den måttet. Nu när solen har tittat fram så blir det lite bronzer i form av TBS Brusch on bronze och rouge blir oftast H&Ms Dazzling peach. Urban decays Naked palette pryder mina ögon varje dag och på läpparna oftast ett läppstift från MUS, Mauve berry.

 • Linda

  Såna här inlägg älskar jag 🙂 så kul att se vad andra använder 🙂
  Precis som det är kul att se andras samlingar 😀

 • Linda M.

  Hej! 😀

  Får börja med att säga att din blogg verkligen är fantastisk! Ett uppslagsverk på svenska, jag läser alltid här om det är något nytt jag vill veta mer om! Och alla nagellack! Perfekt!

  Jag vet inte om du hinner ta itu med sådana här personliga problem, haha, men jag testar. Har just insett att mitt favoritlack Eyeko Rain inte verkar säljas längre och tittar nu på China Glaze Sea Spray och China Glaze Kinetic Candy. De tre verkar väldigt lika på bild, är de det i verkligheten också? Är de sista två så lika att man egentligen bara behöver en av dem? Skulle vara bra med lite nya tankar här, haha, har fastnat för lite för många lack från nailsupplies.us… 🙂

  Ha en finfin helg,
  hälsningar från en nygammal läsare!

  • purity

   Hej! Vad kul att du gillar bloggen =) jag har alla tre, Rain och sea spray är så gott som exakta dupes. Kinetic candy är aningen klarare i färgen, så gillar du nyansen mycket är det värt att ha både kinetic candy och Rain/sea spray, tycker du att det räcker med ett ur samma färgfamilj klarar du nog dig gott på bara ett av dom =)

 • Supersöt! Dina ögon är fantastiska.

 • Det blir en väldigt fin och naturlig majk med dessa produkter:) Läppstiftet m´passar dig som hand i handsken:)

 • Fint, naturligt och fräsch!

  Alltid kul att se sådana här inlägg, man tackar. Lite långt efter men jag har iaf gjort min variant. Kika gärna på bloggen om du vill, vet inte hur jag ska posta direkt i inlägget jag skriver >_<

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>