Recension: Estée Lauder Daywear anti-oxidant BB creme SPF 35

Fler och fler märken får upp ögonen för konceptet BB creams, ansiktsprodukter som både vårdar och täcker. I april lanserade Estée Lauder sin version, Daywear anti-oxidant BB creme SPF 35.


estee lauder daywear bb creamVad står då BB creme för? Det verkar vara lite olika beroende på vilket märke du frågar, i Estée Lauders fall betyder det “Beauty benefit creme” och ska skydda, jämna ut och återfukta huden på en gång med en fräsch doft av gurka. Produkten kommer i två nyanser som ska passa ett brett spektrum av hudtoner, jag har testat den ljusaste som heter “light”, och kan användas antingen separat eller som bas under en foundation.

Krämen är oljefri, ger lätt täckning och maximerar hudens naturliga lyster samtidigt som den kontrollerar överflödig olja och motverkar att huden ser glansig ut. För att skydda huden innehåller krämen Estée Lauders egna “superantioxidantkomplex” med EGT, vitamin C och E, Eukarion och ett jäsämne från djuphavsorganismer. Dessutom ger den både UVA- och UVB skydd med SPF 35. De hudutjämnande egenskaperna består av rena pigment och ljusförhöjande optik, samt ljusreflekterande pärlor för att jämna ut hudtonen och ge huden lyster. Slutligen ska krämen återfukta huden med bland annat hyaluronsyra och barriärstärkande lipider.


estee lauder daywear bb cream1Det här är en  riktigt, riktigt bra BB creme för min blandhy. Krämen ser ganska mörk ut, men på huden så matchar den min egen hudton perfekt. Konsistensen påminner om en lite tjockare ansiktskräm, och den smälter in nästan oförskämt bra när jag applicerar den med en tät stöpplingsborste, MAC #109. Huden känns återfuktad, sval och får lyster utan att kännas kladdig, oljig eller fet, och krämen jämnar ut hudtonen och får den att se jämn men ändå naturlig ut. Jag avslutar med att fixera med antingen ett löspuder, för ett lätt resultat, eller att buffa in ett lätt täckande mineralpuder, MAC Mineralize skinfinish natural, för aningen högre täckning.


12-04-24(5)
Daywear anti-oxidant BB creme SPF35 i nyansen light, fixerat med MAC studio careblend powderFör dagar då jag vill ha en naturlig, men ändå perfekt hy så är Daywear anti-oxidant BB creme SPF 35 en ovärderlig kamrat i sminkväskan som aldrig sviker och som lever upp till alla mina förväntningar. Dessutom skyddar det höga solskyddet mot solens farliga strålar, och huden känns varken torr och stramande eller oljig och fet. Den här kommer jag att köpa igen, trots den höga prislappen!

Pris: 375 kr/30 ml
Betyg: 5/5

In English: The Daywear anti-oxidant BB creme SPF 35 from Estée Lauder promises to protect, correct and moisturize the skin all in one go. It’s available in two shades, I’ve tried the lightest, light. It contains Estée Lauder’s super anti oxidant complex and UVA + UVB protection with SPF 35 to protect the skin, pure pigments and light reflecting pearls to correct the skin tone with light coverage, and hyaluronic acid and lipides that moisturizes the skin. And it does work wonders on my combination skin. The cream looks dark in the tube, but matches my own skin perfectly once on. It blends nicely into the skin and evens out the skintone and adds glow, without looking either dry or oily, only natural. It also feels cool and moisturizing on my skin without making it greasy. I finish by setting it with a loose powder or a mineral powder, depending on what coverage I’m after. For days when I’m looking for a natural, but still perfect complexion, Daywear anti-oxidant BB creme SPF 35 is the way for me to go. It also protects my skin with SPF 35 which makes it ideal for summer, and my skin just feels so nice when wearing it without turning greasy. I will definitely buy this again, despite the rather high price tag.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

23 comments to Recension: Estée Lauder Daywear anti-oxidant BB creme SPF 35

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>