L’oréal Violet black Super liner gel intenza

I februari lanserade L’oréal sin första gel-liner på burk – Super liner gel intenza. Eyelinern kommer i tre nyanser: Pure black, Golden black och Violet black. Varje eyeliner kommer med en medföljande kort platt, rundad eyelinerpensel med kork.


super liner gel intenza violet blackJag trodde först att Violet black var kolsvart, men tittar man noga så ser man att den är off-black med små lila skimmerpartiklar. Enligt L’oréal ska Super liner gel intenza ha en vattenfast formula, vilket den klarar galant, men den är inte riktigt smudge proof. Gråta går bra, men att gnugga sig i ögonen är alltså en big no-no. Formulan är krämig, härlig, fluffig och lättapplicerad.


super liner gel intenza violet black1


super liner gel intenza violet black2


super liner gel intenza violet black swatchJag hade dock önskat att färgtrycket hade varit lite bättre. Man behöver ha ganska mycket av linern på penseln för att få full färgopacitet, vilket gör att den blir mindre precis och svårare att hantera. Färgen går bra att bygga i flera lager, men det hade varit önskvärt att få full täckning med ett svep, även när man har lite mindre produkt på penseln.

Den medföljande penseln är i syntet och är platt med en lite rundad topp. Jag föredrar platta, rakt snedskurna penslar för eyelinerapplicering, men den här fungerade faktiskt bättre än förväntat. Den har bra stuns, spretar inte och är lagom tjock för att kunna dra både tunna och lite tjockare linjer. Önskar man går det dessutom att använda den platta sidan nedåt för en tjockare linje eller applicering över hela ögonlocket. Jag gillar även att penseln har en kork, så den är lätt att ta med sig.


super liner gel intenza brush


super liner gel intenza brush1Överlag är Super liner gel intenza en gel-liner med härlig och krämig formula, men pigmenteringen hade kunnat vara lite bättre, och det hade varit önskvärt att den hade varit smudge proof. Den medföljande penseln är över förväntan bra och går alldeles utmärkt att applicera linern med. En lättillgänglig och relativt prisvärd variant på gel-liner, men den är inte i samma klass som MACs fluidline.

Super liner gel intenza finns ute i butik nu och kostar ca 129 kr för 2.8 gram.

In English: L’oréal recently launched their first gel eyeliner – Super liner gel intenza. It comes in three shades: Pure black, Golden black and Violet black. Each liner comes with a short flat, rounded eyeliner brush with a cap.Violet black is off-black with teeny violet shimmer particles. The formula claims to be water proof, which it is, but it’s not smudge proof. The formula is creamy, lush and easy to apply. I do wish that the colour payoff had been better though. You need a fair amount of liner on the brush to get full coverage in one stroke, which compromises on preciseness. You can build it in layers, but I do prefer liners to be opaque in one stroke. The accompanying brush is better than I expected. It’s made out of synthetic bristles and is flat with a rounded top. It’s sturdy and thin enough to apply both thicker and thinner lines, and the flat side can also be used to pack on liner on the lid if you wish. I also like the fact that it’s capped so you can take it with you easily. Overall, it’s an eyeliner with a nice formula, but I do wish it had been more pigmented, and that it had been smudge proof. It’s a quite available and affordable gel liner, but it’s not in the same class as MAC Fluidline.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

12 comments to L’oréal Violet black Super liner gel intenza

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>