Rapsodine Ekoraps Socker & Rapsskrubb

När våren nu är här och sommaren snart är på intåg gillar jag att få bort gammal död vinterhud med en kroppsskrubb i duschen. Senast ut att testas i den kategorin är Ekoraps Socker & Rapsskrubb från svenska märket Rapsodine.


ekoraps skrubbEkoraps Socker & Rapsskrubb är baserad på svensk ekologisk rapsolja och rårörssocker, och är utvecklad för att avlägsna döda hudceller samtidigt som den mjukgör och återfuktar huden. Tillsammans med massagen som huden får vid skrubben så stimulerar även de eteriska oljorna i produkten blodcirkulationen.


ekoraps skrubb1Skrubben är ganska trögflytande och är inte helt lätt att trycka ut ur tuben, jag hade önskat ett större hål. Jag gillar däremot att den kommer i tub, eftersom det känns mer hygieniskt än en skrubb på burk. Den doftar milt, spa:igt och lite träigt av rapsolja och eteriska oljor. På huden är den smidig och lätt att massera in, skrubbkornen känns precis lagom riviga och stora, och det känns att produkten hinner göra någon nytta innan kornen så småningom smälter ner. När den kommer i kontakt med vatten bildas ett mjukt och härligt lätt lödder, och efter att skrubben har sköljts bort från huden känns den mjuk, smidig, exfolierad men samtidigt återfuktad.


ekoraps skrubb2Det här är en skrubb helt i min smak, det känns att den gör vad den ska utan att riva sönder huden, och huden känns återfuktad och smidig efteråt. Den här kommer jag att köpa igen! Rapsodine Ekoraps Socker & Rapsskrubb kostar 169 kr för 200 ml och finns att köpa bland annat i Rapsodines egen webshop.

In English: This body scrub from Swedish brand Rapsodine is based on Swedish organic rapeseed oil and raw cane sugar, and is developed to remove dead skin while moisturizing the skin and stimulating the blood circulation at the same time. It’s pretty thick in consistency and not that easy to get out of the tube, I would have wished for a larger hole in the tube, but I do find it more hygienic to put it in a tube than in a jar. It smells mild, spa:ish and a bit woody from rapeseed oil and etheric oils. It’s easy to massage into the skin, the scrubbing particles are just about the right size and roughness, and you can feel that you get a nice and good scrub out of the product before the scrubbing particles melt down. When it comes in contact with water, a soft and smooth lather emerges, and the skin feels soft, smooth, exfoliated but at the same time moisturized after washing it off. This is a body scrub just in my taste, I will definitely buy this agian!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

4 comments to Rapsodine Ekoraps Socker & Rapsskrubb

  • Maja L

    Åh, den här blir jag jättesugen på. Men har köpstopp så jag får avvakta lite. 🙂

  • Många har skrivit om den och jag tycker att den verkar intressant. Dock så är ofta exfoliering ett jobbigt steg extra för mig i duschen (är väldigt hårig så rakningen tar sjukt lång tid haha). Jag kan inte låta bli att fundera på om man skulle kunna röra ihop en sån skrubb själv med rapsolja, eteriska oljor och socker! Men en tub som inte kostar så mycket är väldigt mycket smidigare!

    • purity

      Ja det kan man säkert, men som sagt, mycket mindre omständigt att köpa en färdig tub =) Dessutom brukar inte egenblandade produkter hålla så länge tyvärr pga avsaknad av konserveringsmedel.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>