Swatches: OPI The amazing Spider-man

Här kommer swatches och flaskbilder på hela OPIs brights-kollektion för sommaren, The amazing Spider-man. Sex färgade lack och ett shatterlack, here we go!


the amazing spider-man all


shatter the scales swatch
Shatter the scales


number one nemisis swatch
Number one nemesis


just spotted the lizard swatch
Just spotted the lizard


into the night swatch
Into the night


my boyfriend scales walls swatch
My boyfriend scales walls


your web or mine
Your web or mine?


call me gwen-ever swatch
Call me Gwen-everDen uppmärksamme lacknörden ser en uppenbar likhet mellan Just spotted the lizard och Number one nemesis och Chanels hypade lack Péridot och Graphite. Jag äger tyvärr inget av Chanel-lacken men jag googlade lite och hittade en jämförelse mellan Just spotted the lizard och Péridot hos Pinch of pretty och det är svårt att skilja dom åt. Är det någon som har sett en jämförelse mellan Graphite och Number one nemesis så får ni gärna hojta till!

I övrigt är jag väldigt förtjust i korallfärgade Call me Gwen-ever och blålila Into the night. My boyfriend scales walls är vitt med en droppe grått, vilket gör att det blir lite mindre “kritigt” på naglarna än vitt-vitt. Stolpskottet i den här kollektionen måste väl ändå vara Your web or mine? – laxrosa i frostfinish ger mig 80-talsvibbar så det skriker om det, den här nyansen är inte min kopp te alls. Är även himla ledsen över att Shatter the scales är ett shatter-lack, för det är så himla fint i flaskan! Kollektionen finns ute i butik från och med mitten av maj, är ni sugna på något eller några av lacken ur den här kollektionen?


In English: Some bottle pics and swatches of the OPI The amazing Spider-man collection! Just spotted the lizard and Number one nemesis seems like close dupes to Chanel’s Péridot and Graphite, I don’t own any of these but I googled and found a comparison between Just spotted the lizard and Péridot at Pinch of pretty, and they do look pretty damn close. It’s such a shame that Shatter the scales is a shatter polish, it looks gorgeous in the bottle! I’m very turned off by Your web or mine? – frost finish salmon pink is too much 80’s polish for my taste… 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

16 comments to Swatches: OPI The amazing Spider-man

 • Nä, vad besviken jag blev nu. Var OPI tvungna att göra ytterligare dupes på dessa? *sur eftersom jag pungade ut 300 spänn för Peridot* Plus att jag beställde hem Jessica Smoky Feather, en dupe till Graphite och förmodligen även Number One Nemesis. Förväntade mig nog mer på denna kollektionen. Tack för dina swatches i vilket fall. 🙂

 • Booooring! OPI sjunker mer och mer för mig. Inte ens awesome kollektioner är särskilt awesome (tänker på mupp-kollektionen, som jag först trodde att jag skulle behöva typ alla, men sedan blev det bara ett par stycken).

  • purity

   Jag tror det är för att dom spottar ur sig så sjukt många kollektioner hela tiden. Då får man “spä ut” dom lite.

 • Den orangea och shatter lacket var fina. Jag tror att Chanel Graphite går mer åt en grå med mer guldskimmer i sig.

 • Andrea

  Tycker många är fina, även om det egentligen är trist med dupes.
  Jag blir bara glad om de ÄR dupes, för jag köper hellre billigare…
  Fina namn har de också tycker jag!
  Vill ha alla de mörkare: Lizard, Nemesis och förmodligen Into the Night.
  Till och med Shatter-lacket såg rätt snyggt ut, och jag har normalt inget intresse för dem! Har mest använt mattsvart på blanksvart.
  Fast det hade gott fått vara ett vanligt skimmerlack för mig med…

 • Jag MÅSTE få tag på Just spotted the lizard 🙂
  Hoppas denna kollektion också kommer hit till lilla Vasa.. brukar nog göra det men det tar alltid grymt lång tid 😀

 • Jag blev väldigt besviken när jag såg dina swatches. De ser inte alls spännande ut. Mycket finare i flaskan. 🙁

  • purity

   Ibland är det lättare att fånga ett lacks rätta karaktär i flaskan, därför har jag även med flaskbilder. Mest rättvisa bilder blir det att visa alla lack på naglarna, dessvärre så finns det inte tid för mig att göra det på en gång för swatches, jag betar av dom ett efter ett i manikyrer istället.

 • Jag är ingen nagellacksnörd och tilltalas rätt sällan av lack i största allmänhet, men jag gillar faktiskt ett flertal av dessa!
  Det var roligt att Shatter the scales som jag tycker är rätt fult som “vanligt lack” blev bra när man tänkte sig in i temat, då associerade jag verkligen till spindelväv!
  Just spotted the lizard är en favorit men precis som du skriver så är den aningen för lik Chanels och har JAG – som verkligen inte är någon lacknörd men som ändå läser bloggar och iaf skummar igenom många lackinlägg – tänkt på att lacken är lika så måste de vara VÄLDIGT lika 😉

 • […] took photo with swatches from Musings of a Muse You can see swatches also at Purity. To me shatter looks like black shatter. maybe it’s more green in real life or at some other […]

 • Mia

  Hej bruden!
  Hittade just detta inlägget som verkligen jämför Number One Nemesis och Graphite otroligt bra. Jag blev superglad då jag fann den iaf.

  http://ommorphiabeautybar.com/2012/04/10/opi-spiderman-collection-shatter-the-scales-part-1-swatches-comparisons-review/

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>