Recension: Essie good to go

Snabbtorkande överlack – bästa uppfinningen sedan färdigskivat bröd? Min favorit sedan länge är kultklassikern Seche Vite, men nyligen har jag använt mig av Essies snabbtorkade överlack Good to go.

Essie beskriver egenskaperna hos Good to go som “sets nail color in seconds” med en genomträngande forumla som härdar samtliga lager lack för en chip-fri, hållbar och glossig finish. Flaskan är Essies vanliga med den smala salongspenseln, och formulan är relativt tunn rinnig och flyter ut fint, och är, precis som resten av Essies lack, 3-free.


essie good to goGood to go är yttorrt på 1-2 minuter, och samtliga lager lack är genomhärdade på ca 15-20 minuter, beroende på hur många lager du har använt, precis som med Seche vite. Det är däremot tunnare än Seche vite, vilket gör att man får lacka på ett flödigare lager om man ska topplacka en nagel med nail art och borsten inte får nudda nageln, och lackar man på flödigt finns det risk att man får för mycket på nageln och det rinner ner mot nagelbandet. Den stora fördelen med Good to go jämfört med Seche vite är att det inte tjocknar och blir segt i flaskan lika fort, så det behöver inte tunnas ut när man har använt halva flaskan.

Jag är stormförtjust i både Seche vite och Good to go, men till olika sorters manikyrer. Glitterlack och nail art tjänar på att lackas med ett lite tjockare överlack så borsten inte skrapar i nageln och som ger en jämnare yta, men till krämlack och skimmerlack så tar jag gärna till det lite tunnare Good to go som flyter ut lättare över nageln. Har du problem med Seche vites tjocka formula och irriterar dig på att det tjocknar för fort i flaskan – testa Good to go istället!

Pris: 139 kr / 15 ml
Betyg: 5/5

In English: Fast dry top coat must be the best invention since sliced bread. My long time favourite is Seche Vite, but I’ve recently been using Essie’s Good to go. Essie describes it as it “sets nail colour in seconds” with a penetrating formula that dries all coats for a chip free, long lasting manicure. The brush is Essie’s narrow salon version, and the 3-free formula is thin, easy to apply and spreads nicely onto the nail. It’s dry on the surface after about 1-2 minutes, and the entire manicure is dry after about 15-20 minutes, just as with Seche Vite. It’s considerably thinner than Seche Vite though, which has both its ups and downs. The positive thing about the thinner formula is that it doesn’t get thick and goopy after a while in the bottle, but if you’re topping nail art, it’s better to use a thicker formula to make sure that the brush doesn’t smudge the nail art. I like both Seche Vite and Good to go a lot, but for different purposes. For glitters and nail art, I reach for Seche vite, for cremes and shimmers, I reach for Good to go. If you find Seche vite a bit too thick but like its properties, I suggest giving Essie Good to go a try!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

6 comments to Recension: Essie good to go

  • Vad olika det kan vara! Jag tyckte det var bra i början, men nu tjocknar det medan jag målar, blir bubbligt och krymper. Jag har delade åsikter om det än så länge :/

  • Johanna

    Jag har testat både seche vite och detta, jag tycker att seche vite håller manikyren längre utan att chippa men jag gillar inte att det är så tjock konsistens, medans med good to go chippar direkt på mina naglar… Färgerna sitter bättre utan good to go på mina naglar.. konstigt nog.

    • purity

      Vad använder du för underlack? Jag använder alltid ett underlack från samma märke som överlacket eftersom dom är gjorda för att fungera ihop formulamässigt.

  • Jag använder också seche vite, men har börjat irritera mig mer och mer på den. Det är som du förklarar att seche vite blir så seg efter ett tag och man får för tjock lager på nageln till slut. Nästa gång skall jag köpa essie, den verkar spännande:)

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>