IDUN Minerals Astrid lipgloss

För ett tag sedan lanserade det svenska mineralsminkmärket IDUN Minerals en serie läppglans i 9 nyanser. Jag har fått hem nyansen Astrid, som är ljust pärlemorosa.


astridIDUN minerals läppglans innehåller bland annat mjukgörande och närande hjortronolja, och är fria från konserveringsmedel och parfymer. Det är däremot inte helt doftfritt, utan doftar av de ingredienser som finns i glosset – jag känner en tydlig doft av en doft som påminner om ros.


astrid1På läpparna känns glosset mjukt, återfuktande och mediumklistrigt, och den långa, platta applikatorn är enkel att applicera glosset med. Desvärre är jag inget större fan av nyansen Astrid, den gör sig verkligen inte alls på mina läppar och jag får vibbar av smutsig idominsalva – det ser betydligt bättre ut på bild än vad det gör i verkligheten. Jag tror det är det ganska kraftiga frostskimrets fel, som verkar vara samma i alla de skimriga nyanserna – ett lite mer utspritt och mer transparant skimmer hade nog gjort sig bättre och känts mer modernt, för jag får 90-talsvibbar (negativa sådana) av den här typen av skimmer.


astridJag är supersugen på att testa någon av de skimmerfria nyanserna, hallonröda Marleen, neutralrosa Irma och persikofärgade Cornelia lockar mest!

IDUN Minerals lipgloss finns att köpa hos bland annat Apoteket AB och Eleven och kostar 169 kr/st.

In English: A while ago, Swedish mineral makeup brand IDUN Minerals launched their lipgloss in 9 shades. I’ve tried the pink pearl shade Astrid. The lipglosses contains nourishing cloudberry oil, and are free from preservatives and perfume. It’s not scent-free though, they smell of the ingredients, I pick up a quite prominent rose scent. The gloss feels soft, nourishing and medium sticky on the lips, and it’s easy to apply with the long, flat applicator. The shade isn’t my cup of tea though, I think it’s because of the frost shimmer that gives me 90’s vibes… I love the formula though, and I’m curious about some of the shimmer free shades, like raspberry pink Marleen, neutral pink Irma and peach Cornelia!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

12 comments to IDUN Minerals Astrid lipgloss

 • Oj.. tillbaka till 90-talet? Haha! Lite för mycket skimmer för min del tror jag.

 • jelena

  Jag fick också hem den nyansen, håller verkligen med om att den är alldeles för frostig och för mycket skimmer. Verkligen jättefult! Jag har dock testat att ha ett läppbalsam på läpparna först och sedan duttat på lite av det här läppglanset ovanpå, med fingret. Då fördelas skimret mycket bättre och blir fint och diskret. Kan tänka mig att det funkar över andra läppglans också 🙂

 • Martina

  Har du hunnit testa blowp up produkterna? 🙂 Finns hos Kicks nu..

  MNY ska avvecklas och sluta säljas..vet inte om du är nåt MNY-fan men tänkte ifall du ville veta 🙂

 • J.

  Otroligt fin nyans måste jag säga, jättefint!

 • AnnaB

  Jag är så sugen på att köpa Irma till min lillasyster, mest för att hon fått det mellannamnet efter vår kära farmor, och så det är nice att glosset är rätt neutralt och fint 🙂

  Litar inte riktigt på att ingredienserna inte är testade på djur när det är “Forskaren och apotekaren docent Marie Lodén” som tagit fram dem även om slutprodukterna inte ska vara det, någon som vet något mer om det?

  • purity

   År 2009 införde EU förbud mot tester av ingredienser i kosmetika på djur, så inga skönhetsprodukter som säljs inom EU får innehålla djurtestade ingredienser, även om testerna har utförts utanför EU. Så du kan nog vara trygg i att svenskproducerade produkter inte är djurtestade, varken ingredienserna eller slutprodukten.

 • Martina

  Oj, såg att jag missade några bokstäver i min kommentar! Satt på bussen… 🙂 Menade sjölvklart Blow Pro! Hårprodukterna alltså… :)) Skulle va kul med recension… 🙂

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>