Dior Miss Dior eau fraîche EdT

I och med Diors 65-årsjubileum lanseras under vecka 11 den nya medlemmen i Miss Dior-parfymfamiljen: Miss Dior eau fraîche. Doften behåller de klassiska chyprenoterna som är återkommande i samtliga Miss Dior-parfymer, denna gång i en lite fräschare och blommigare tolkning.


miss dior eau fraiche2Noterna består av bland annat bergamot, gardenia och patchouli, och doften känns fräsch, blommig och pudrig/tvålig på samma gång. För mig är den kvinnlig, klassisk och elegant utan att vara för tung eller kännas tantig och samtidigt känns den fräsch och uppdaterad med lite krydda i botten – det här är helt klart en doft i min smak som fungerar lika bra dagtid som kvällstid.


miss dior eau fraiche3Flaskan är den nya uppdaterade Miss Dior-varianten med raka linjer och de klassiska attributen med hundtandsmönstret i botten och silverrosetten runt korken. En fin, stilren och klassisk flaska som är underbart tjusig på sminkbordet!

Miss Dior eau fraîche EdT finns i 50 och 100 ml och kommer att kosta 715 respektive 995 kr.

In English: To celebrate Dior’s 65 year anniversary, a new scent will be added to the Miss Dior family in march: Miss Dior eau fraîche. The scent keeps the classic chypre notes that we can find in all Miss Dior scents, this time in a fresher and flowery edition. The notes consists of bergamot, gardenia and patchouli among others, and it feels fresh, flowery and  soapy/powdery at the same time. For me it’s feminine, classic and elegant without being too heavy, and it’s fresh and updated with some spice in the foundation – this is a scent in my taste, both for day time and night time!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>