Recension: MIYO Doll Face powder

Första basprodukten att recensera ur budgetmärket MIYOs sortiment, som lanseras i Sverige under mars, är kompaktpudret Doll Face powder. Jag har testat den ljusaste av de fyra nyanserna, 01 Vanilla.


MIYO doll face powderPudret kommer i en svart, platt och enkel rektangulär plastdosa med spegel i locket som väger väldigt lätt i handen. Medföljer gör en platt puderpuff, som jag inte har använt mig av när jag har testat pudret då jag föredrar puderborste för applicering. Dosan känns stilren och snygg, trots att det syns på den att produkten kommer från ett budgetmärke.


MIYO doll face powder1Själva pudret är silkigt, mjukt, mattar ner den värsta glansen och blir inte kakig på huden. Pudret ger inte ifrån sig speciellt mycket med färg just på grund av att det är ett fixerande puder, så även personer med väldigt ljusa hudtoner bör kunna använda nyansen Vanilla. Dock behöver pudret bättras på under dagen, och huden känns som lite sträv efter applicering – man känner att det ligger där, även fast det inte ser kakigt ut. Sammanfattningsvis tycker jag att det här pudret levererar bra i förhållande till sitt låga pris, är du i behov av ett pressat puder när plånboken gapar tom i slutet av månaden gör Doll Face powder absolut vad det ska, men inte så mycket mer.

Pris: 59 kr / 11 gram
Betyg: 3/5

In English: The pressed powder Doll Face powder from budget brand MIYO comes in a sleek black plastic casing that looks pretty and simple, although it’s obvious it’s from a budget brand. The powder itself is silky, soft, mattenes the skin and doesn’t apply cakey, although you do need to re-apply it during the day and the skin feels kind of rough after applying it – you can feel it on the skin, even if you can’t see it. This is a good powder that does what it’s supposed to do but not much more, so if you’re on a budget, it might be worth checking into.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

2 comments to Recension: MIYO Doll Face powder

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>