Purity undrar: Använder du ögonfransböjare?


purity undrar5


Använder du ögonfransböjare? Har du raka eller böjda fransar naturligt?

Mitt svar: Jag vet att det är många som svär vid ögonfransböjare, även om man som jag redan har naturligt väldigt böjda fransar, men när jag har testat så har jag faktiskt inte märkt någon större skillnad så det är faktiskt ett verktyg som jag inte ens äger!


bryt1


Purity asks you: Do you use a lash curler? Are your lashes naturally straight or curled?

My answer: I know that many people swear by their lash curlers, even if you as me are born with naturally curled lashes, but the times I’ve tried it, I actually haven’t noticed any difference so that’s a tool that I actually don’t even own!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

39 comments to Purity undrar: Använder du ögonfransböjare?

 • Jag är som du – har naturligt böjda fransar så jag ser ingen skillnad om jag använder fransböjare…
  Jag har ett par stycken, men de ligger mest och skräpar i min byrå. =D

 • Jag har aldrig hittat någon som passar. Oftast så böjer den bara mitt på så resultatet ser helt sjukt ut. Mina ögonfransar var mer böjda förut men de har blivit mer raka med åldern- skumt!

 • Emelie

  Jag använder alltid min ögonfransböjare! Mina ögönfransar är raka naturligt och ser konstiga ut om jag inte böjer dem innan mascara.

 • Josefin

  Mina ögonfransar pekar nästan nedåt naturligt, ingen mascara i världen kan böja upp dem på egen hand. Så min ögonfransböjare används flitigt!

 • Linda T

  Mina ögonfransar är narturligt böjda. Och det ser f.n inte klokt ut om jag försöker böja dem med fransböjare.

 • Era lyckliga satar! Mina fransar är helt raka, så en fransböjare är ett måste för mig. Dessvärre tyngs fransarna ner och blir spikraka igen av vanlig vattenlöslig mascara, och därför använder jag alltid vattenfast = himla krux att tvätta av.

  • Instämmer HELT OCH FULLT med föregående talare! Till dig kan jag dock rekommendera att använda Loreals makeup remover för vattenfast smink, häll lite på en bomullsrondell och tryck den försiktigt över ögat en stund så att mascaran blöter upp lite innan du gnuggar bort det. Annars är det som du säger ett himla krux!

 • Erika

  Har ganska raka fransar naturligt och har en ögonfransböjare hemma som jag alltid tänker att jag ska använda men.. det blir aldrig av, glömmer alltid 😛

 • Emma

  Jag har ganska böjda fransar naturligt, men ser ändå rätt stor skillnad med ögonfransböjare. Shiseidos är grym!

 • Jag har raka fransar men använder sällan min fransböjare ändå. Just nu för att jag tycker min mascara fixar jobbet acceptabelt på egen hand, samt att batterierna är slut i min. Jag kör nämligen på en sådan där som böjer med hjälp av värme, för de är 1000 gånger bättre än alla de där tortyrredskapen i stål. Som jag dessutom får utslag av. Nickelfria my ass.
  Min kommer från Depend, och vilken dag som helst nu skaffar jag nya batterier till den. Känner att jag saknar den lite nu när jag skriver det här.
  Men om man har böjda fransar naturligt måste det väl vara världens onödigaste pryl?

 • Jag använde det varje dag förut, för jag hade världens kortaste fransar. De syntes bara om jag böjde dom.
  En gång gjorde jag misstaget att böja dom efter att ha målat maskara och då ramlade de av :/

  Men nu behöver jag inte använda längre för jag använder ögonfransserum som har gjort mina fransar superlånga och böjda. Så skönt att slippa den!

 • cia

  jag trodde inte ens man kunde vara utan, men det kan man tydligen. skönt för er! =) jag har världens jobbigaste ögonfransar. de är helt knäppa och jag får inte ens till ett fullt godkänt resultat med en böjare. =P å då har jag ändå köpt en bättre (och dyrare) än vad jag hade förut.

 • Kajsa N

  Använder alltid min fransböjare, av ren vana antar jag. Mina fransar är lite böjda naturligt, gillar bara resultatet bättre om jag böjer dom innan mascaran åker på 🙂

 • Emma

  Mina fransar är helt raka, men jag har aldrig fattat hur man ska använda fransböjare. Sist jag provade råkade jag dessutom nypa mig i ögonlocket 🙁

 • Mina fransar är redan natuligt böjda,
  men jag brukar använda tång ändå.
  Eller brukade;
  jag har inte gjort det på länge nu.
  Min franstång gick sönder och det har inte
  blivit av att jag har köpt en ny.

 • Jag älskade min förrut, men sen jag använde neulash och fick långa och böja fransar så har jag slutat! det trodde jag faktiskt aldrig att jag skulle göra! =)

 • Jag använde en flitigt när jag började sminka mig, men har nog inte ens använt den de senaste 5-8 åren minst. Tycker inte den gör någon skillnad och är livrädd att fransarna ska ta stryk av den istället.

 • Mia

  jag äger en och kan använda den på andra då det kan bli markant skillnad på vissa! Men på mig syns ingen skillnad så jag använder den inte =)

 • Jag har också naturligt böjda. Visserligen skulle jag ibland vilja böja till de i yttre ögonvrån som gärna “lägger sig” lite men annars inget jag har hemma. Ögonfranstång alltså.

 • Martine

  Jag har de rakaste fransarna någonsin och måste använda ögonfransböjare för att det ska bli snyggt. Just nu använder jag en som böjer genom värme – lyckas alltid knippa mig själv när jag använder vanliga böjare.

 • Jag har platta ögonfransar, men oftast så orkar jag inte det extra steget. Sen lyckas jag alltid nypa mig med tången. Ouch!

 • Jag har inga böjda ögonfransar men långa som lätt påverkas av mascaran så böjjen av mina fransar kommer nog från mascara-appliceringstekniken haha =)

 • Det är ett absolut måste i min sminkväska. Ska jag iväg någonstans och inte hinner sminka mig är det ändå prio1! Har så extremt raka fransar (går nästan neråt) så det här gör verkligen ett enorm lyft för mig!

 • Skatan

  Ögonfransböjare finns inte i min sminkarsenal,vore stor waste för min del!
  Jag har naturligt väldigt böjda och långa fransar som “skrapar” i ögonbrynsbenet. Det ser ju piffigt och snyggt ut men ställer stoooora krav på att maskaran inte kladdar av sig på brynbenet… reversed-panda liksom >.<

 • Märker inte häller så stor skillnad, men jag andvänder ögonfransböjare när jag sätter på lösögonfransar för att liksom “trycka ihop” mina fransar med lösögonfransarna =)

 • Ania

  Tycker inte det gör nån skillnad direkt, inte värt besväret helt enkelt 🙂

 • Åh ja! Mina fransar är både korta och raka så min fransböjare är en mycket kär ägodel. Har inte hittat någon mascara som kan göra jobbet själv så jag böjer dem alltid innan. 🙂

 • Fröken Frodig

  Jag använder ögonfransböjare, på ena ögat! Har raka fransar på vänster öga så dom brukar jag böja lite grann bara för att det inte ska bli skillnad mot högerögat.

 • jag började använda min ögonfransböjare i somras då mina ögon alltid kliade och stacks på grund av mina träliga fransar som nästan pekar rakt in i ögat annars… :/

 • Nix, mina fransar är böjda som de är 🙂

 • Ett absolut måste!! Jag har rätt långa fransar men dom är inte särskilt böjda, kan absolut inte sätta på mascara utan att ha böjt dom 🙂

 • Johanna W

  Jag har turen att ha väldigt långa ögonfransar, MEN de är spikraka! Så jag använder alltid ögonfranstång, det gör jättestor skillnad för mig. Jag är dock orolig för att det ska slita för mycket på fransarna att alltid använda en. Är det någon som vet om de dyrare tängerna sliter mindre än billigare varianter?

 • Sara

  Jag har raka, korta fransar och böjer dem alltid innan mascara.

 • Äger en, märker viss skillnad beroende på vilken mascara jag använder efteråt, annars har jag kanske tur med böjda fransar, fast jag inte tycker det själv 🙁

 • Jag har ganska böjda fransar men använder biljarden för med mascara på brukar det bli lite tungt och inte lika mycket böj, så jag kör ganska ofta med fransböjaren

 • Nissan

  Jag gillar formen på mina fransar som de är, lagom böjda tycker jag.
  Har provat att använda fransböjare några ggr, men det blir bara konstigt och onaturligt. Ev är det min teknik det är fel på 🙂

 • Alltid och för alltid.. Det är ett måste för mig, mina fransar ligger annars bara ner helt raka och mitt ögon känns inte vakna och pigga. Shiseido har den bästa böjaren enligt mig! Och jag har plöjt igenom en hel del olika märken.

  xx

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>