Urban Decay 15th anniversary palette

Sommaren 2011 fyllde Urban Decay hela 15 år och firade detta med att släppa en ögonskuggepalett med 15 helt nya ögonskuggor – 15th anniversary palette. Det tog ett tag för paletten att nå den europeiska marknaden, och själv kom jag mig inte för att knipa ett exemplar förrän min kursare Helena skulle åka till London och frågade om jag ville ha något langat (tack babe!), och jag slog till eftersom jag har velat ha den ända sedan den lanserades.


ud15th


ud15th1


ud15th2Paletten innehåller 15 stycken fullsizeögonskuggor men kostar lika mycket som om du skulle köpa tre stycken singelskuggor, så det är en otroligt prisvärd palett. Själva lådan, som är i metall, ligger tungt i handen, inuti locket finns en stor spegel och själva paletten med ögonskuggor går att plocka ur om man skulle vilja använda lådan till något annat när/om man har gjort slut på skuggorna. Färgskalan går från ljusa neutraler till starka färger till mörka, murriga sotningsnyanser:

 • Deeper deep shimmery golden brown
 • M.I.A. soft shimmery dark brown
 • Ace dark gunmetal shimmer
 • Blackout darkest, most saturated black
 • Half Truth shimmery smoky purple
 • Tainted pale matte pink with golden shimmer
 • Junkshow bright pink with fuchsia shift
 • Omen shimmery metallic bright purple with blue shift
 • Evidence deep metallic blue
 • Deep End bright teal shimmer
 • Midnight Rodeo medium metallic brown with silver and gold glitter
 • Midnight 15 oyster pearl with silver glitter
 • Vanilla shimmery white gold
 • Flow soft peach shimmer
 • Chase metallic bright bronze


ud15th3


ud15th4


ud15th5


ud15th6


ud15h6


ud15th7I princip samtliga 15 nyanser är högpigmenterade, lätta att jobba med och fäster fint på huden, de som kräver lite mer jobb och packning av färg för att uppnå full färgintensitet är Tainted, Omen, Evidence och Midnight rodeo. Mina absoluta favoriter i paletten är guldbruna Chase, turkosa Deep end, mörkbruna M.I.A., kolsvarta Blackout (släng dig i väggen, MAC Carbon!) och mörkt grålila Half truth.


ud15thswatch1
Midnight rodeo, Tainted, Deeper


ud15thswatch2
Midnight 15, Junkshow, M.I.A.


ud15thswatch3
Vanilla, Omen, Ace


ud15thswatch4
Flow, Evidence, Blackout


ud15thswatch5
Chase, Deep end, Half truthMin palett är köpt hos Debenhams där den kostar £39, vilket motsvarar ca 415 svenska kronor, och dom skickar även till Sverige just den här paletten verkar tyvärr inte gå att få skickad internationellt. Gillar du ögonskuggor är det här ett riktigt riktigt bra köp, man får otroligt mycket ögonskugga och kvalitet för pengarna och paletten i sig är som en liten juvel i samlingen. Det enda negativa jag kan se med den här paletten är att den är lite svår att ta med sig eftersom locket sitter på löst, men det är enkelt fixat med en tejpbit på vardera sida.

In English: I finally laid my hands on the 15th anniversary palette from Urban Decay – what a beauty! It has great value with 15 all new fullsize eyeshadows at £39, which is the price of three single eyeshadows. The shades are highly pigmented, soft and easy to work with – if you haven’t grabbed this yet, I suggest you do!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

24 comments to Urban Decay 15th anniversary palette

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>