IsaDora Marzipan

Våren 2009 började de mintgröna nagellacken poppa upp bland i princip alla nagellacksmärken, en nyans som sedan dess verkar ha hållit sig kvar med järngrepp i många märkens ordinarie sortiment. Med vårens kollektion Pearls of Passion släpper IsaDora, som var ett av de första märkena på mintgröna lack, ett lack med en twist på det mintgröna – Marzipan.

Marzipan är ett krämlack med en svårbeskrivlig nyans, jag skulle säga att det ligger någonstans mittemellan mintgrönt och limegrönt. Marsipangrönt, helt enkelt, fast kanske lite knalligare i färgen. Det är bra mycket gulare i tonen än vad alla mina mintgröna lack är, så jag skulle inte kvala in det i den mintgröna gruppen. Det är helt klart en unik pärla i min nagellackssamling, och gillar du pastellack så kommer du älska detta! Formulan lämnar lite att önska, vilket i och för sig inte är helt ovanligt när det kommer till pastellack, det var aningen i tjockaste laget och jag behövde tre lager för full täckning. Men det är helt klart värt besväret, titta så läckert det är! Jag får 60-talsvibbar och tippar att det här lacket kommer att gå åt som smör i hyllorna när det släpps i butik vecka 3. Jag använde Seche base som underlack och Seche vite som överlack.


marzipan


marzipan1


marzipan2


marzipan3In English: In spring 2009, the mint green polishes started to show up at almost all nail polish brands, a shade that since then seems to have clinged onto many brands permanent product range. With the spring collection Pearls of Passion, IsaDora, one of the first brands to launch a mint green polish, launches a polish with a twist on the mint green – Marzipan.

Marzipan is a creme polish with a shade that is kind of hard to describe, I would say that it’s somewhere in between mint green and lime green. Marzipan green is probably the closest description, but perhaps a bit brighter than that. It’s way more yellow than all of my mint greens, so I wouldn’t place it in the mint green colour family. It’s definitely a unique little jem in my polish collection, and if you like pastels you will love this! The formula was ok, it was a bit thick and I needed three coats for full coverage, but it’s definitely worth the trouble, look how pretty it is! I’m getting 60’s vibes and I’m guessing that this polish will fly off the shelves once the collection launches. I used Seche base as base coat and Seche vite as top coat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

35 comments to IsaDora Marzipan

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>