Svar på era blonderingsfrågor, del 2

Här kommer ytterligare svar på era blonderingsfrågor från Björn Axéns blonderingsexpert, frisören Elin Johnson som jobbar på Urban by Björn Axén på Norrlandsgatan 22 i Stockholm och även är frisörlärare på Björn Axén academy. Del 1 hittar ni här, och den sista omgången med svar på era frågor kommer upp inom kort!Johanna B undrar: Hej, vad är det egentligen för skillnad på typ ICA blondering och frisör blondering? Vill ha så lite slitage som möjligt eftersom jag fäller ungefär lika mycket hår som min hund, och det är mycket ^^

Elins svar: På salong så är färger/blekning anpassat för alla hår. På salongen blandar vi bara den styrkan som behövs, dvs inte onödigt starkt.

Lisa Falck undrar: Jag är mörkblond i grunden men har alltid haft det blonderat ljusare men för några månader sedan färgade jag det mörkbrunt med en heldel rött i. Hur ska jag gå tillväga på bästa sätt för att bli blond igen utan att slita allt för mycket på håret?

Elins svar: Ta det steg för steg, dvs lite i taget och låt helst en frisör göra jobbet. Slingor är att rekommendera.

Jessica undrar: Hej, om man har rött hår kan man då bleka det så att det blir blondt eller måste man låta det växa ut? (:

Elins svar: Man kan bleka men det är en process, och låt frisören känna av vad ditt hår klarar av.

Sofia Nordström undrar: Hej! Jag simmar en eller två gånger i veckan, och blond som jag är har jag fått en liiiiiten antydan till grönt hår! Kan man göra något åt detta?

Elins svar: Askorbinsyra tillsammans med vatten.

Maria undrar: De senaste veckorna har jag tränat simning ganska intensivt och jag har märkt att min hårfärg inte håller lika bra, trots att jag inte tvättar håret oftare än vanligt. Jag har blonderat håret. När jag tränade simning tidigare (var svarthårig) märkte jag ingen skillnad på att färgen försvann snabbare. Men nu blir mitt hår mer gul/oranget i topparna, nästan “missfärgat”. Kan tillägga att jag använder produkter för färgat hår. Så nu till min fråga; Påverkar klor blonderat hår?

Elins svar: Ja det gör det tyvärr.

Sofia undrar: Jag undrar om det finns nån mirakelkur som jag kan använda på mitt hår som har blivit slitet
och torrt efter mycket blekning och slingning?

Elins svar: Jag rekommenderar du regelbundet gör 3stegsinpackningar.

Jeps undrar: Jag har testat bleka håret själv några gånger, är mörkblond/ljusbrun i grunden, och har alltid fått rätt gul ton i håret. Fick tipset att lägga i en askig toning för att dämpa det gula men vågade inte utan gick till frissan en gång och körde med silverschampo gången efter. Till frågan alltså: riskerar man att håret blir missfärgat om man lägger in askiga pigment i håret efter blekning eller gäller det mest röda?

Elins svar: Jag skulle nog inte mixtra med det själv. Jag rekommenderar att du vänder dig till en frisör som kan hjälpa dig.

Therese undrar: Hej! Hur fungerar silver-shampo i mitt naturligt blonda hår? Jag skulle inte heller tacka nej till några tips på hur jag ska göra / vilka produkter jag kan använda för att få lite mer volym och lockar i mitt rätt så tunna hår som är lite självlockigt?

Elins svar: I naturligt blont hår blir nyansen lite svalare, men det suger troligen inte åt sig av pigmenten lika mycket som på ett blekt hår. Beror på hur ljust och poröst ditt hår är. Du kan använda tex en lockmousse Curlylicious från Urban by Björn Axén som håller ihop lockarna. Även Björn Axén Styling Powder som är ett s.k. torrschampo i sprayform att ha i hårbotten för volym.

Sanna Örni undrar: Vilken blond nyans är snyggast? Som många andra frågar så söker tips för att få blont slitet hår blir glansigare och inte se så slitet ut? Svårt att få riktigt blont hår att se friskt och glansigt ut!

Elins svar: Det är ju en smakfråga vad som är snyggast. Det beror ju också på om man passar bäst i en kall/varm blond ton. Du kan använda både serum eller glanscreem/glansspray. Ex Luxurious Glow från Urban by Björn Axén eller Sparkle Explosion från Urban by Björn Axén.

Elin Jaconelli undrar: Ett platinablont hår som har blivit mörkare & gulnat i topparna… Vad göra? Är blekning ett alternativ på ett redan skadat hår?

Elins svar: Blekning är inte att rekommendera ett redan blekt hår, beror även på kvalitén. Alternativt en lättare blondtvätt och ex 0/6 colorfresh från Wella som är en schampotoning.

Maja undrar: Varför blir ens håret gulaktigt ett tag efter färgning? roligt med en tävling igen :d

Elins svar: Alla blonda hår gulnar efter en tid. På grund av föroreningar, sol, vind mm. Vill man ha en svalare/kallare ton längre så rekommenderar vi Björn Axén Cool Silver serie. Där har vi tagit fram ett Cool Silver Shampoo, ett Cool Silver Conditioner, en Cool Silver Leave-in Spray. Eftersom blonda hår behöver mycket vård så är ju balsamet väldigt bra att komplettera med i silverserien (det innehåller violetta pigment det också).

Hanna undrar: Hur slitsamt är det för håret att använda en värmeaktiverad blonderingsspray som John Friedas “Go Blonder”?

Elins svar: Har ingen erfarenhet av denna produkt men eftersom den ljusar upp håret så är det ju en behandling som troligtvis sliter på håret.

Jennifer på Fashioncut undrar: Jag har hört att många frisörer bara rekommenderar silverschampoo för att få tjäna pengar, eftersom det egentligen inte ger någon effekt, vad har ni för bevis på att det faktiskt funkar, vilka ingredienser är det som är aktiva och vad gör de?

Elins svar: Det stämmer däremot inte. Vi vill ju att våra kunder ska vara nöjda med sitt hår även när de inte precis varit hos oss. Därför är silverprodukter bra att rekommendera för att behålla nyansen längre. Björn Axén Cool Silver serie innehåller violetta pigment som tar bort gula/varma pigment i håret. Ett ljusare gult/vitt hår suger åt sig mer av pigmenten och du märker därför av effekten mer än på ett mörkare gult/orange hår. Med som sagt håret ljusas inte upp med våra silverprodukter.

Malin undrar: När man ska färga utväxten, är det bättre för håret att bara blondera utväxten då eller ska man de 10 sista minuterna slänga i färgen i hela håret som de oftast står på förpackningarna?

Elins svar: Utväxten färgas vid behov ca varannan månad. Vissa gör det oftare, vissa mer sällan. Bäst är att bara bleka botten eftersom längderna redan är ljusa och troligtvis inte behöver ljusas upp mer.

Camilla Haarala undrar: Hej! Jag har länge funderat på OM det finns någon bra blekning över huvud taget, och fungerar silverschampot verkligen som ni påstår?

Elins svar: Det finns absolut bra blekningar, har däremot inte någon direkt erfarenhet av blekningar köpta i butik om det är det som du menar. På salong får du ju professionell hjälp och vi vet hur längde det ska verka osv. Silverschampo fungerar eftersom de violetta pigmenten tar bort gula nyanser.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>