Skönhetsbloggevent med Daisy Beauty, del 3

Efter lunch blev det dags för visning av Diors vårkollektion med en live-demo av makeupartisten Åsa Östergren som visade en sminkning på sin modell med sina favoriter ur vårkollektionen. Desvärre har jag inte mycket mer info om vårkollektionen än att den heter Garden Party, är inspirerad av rosor och släpps i Sverige vecka 4, eftersom ingen presentation av kollektionen hölls och vi fick heller inte med oss något pressmaterial hem.


26


27Åsa började med att lägga en bas med den ljusreflekterande primern Skinflash under foundationen, och la sedan en tealgrön kajalpennan runt hela ögat – både längs övre och nedre fransraden och på övre och undre vattenlinjen, och suddade sedan med en ren pensel. Efter det la hon den kalla gröna skuggan ur den rosa och gröna kvintetten Garden pastels över kajalpennan, den gulgröna skuggan över hela det rörliga locket, den rosa skuggan i globlinjen och de två ljusaste skuggorna blandade Åsa med varandra och la som highlighter i den inre ögonvrån. Fransarna grundades med mascaraprimern Diorshow Maximizer och målades sedan svarta. Kinderna blev rosiga med rouget Rosy glow, och läpparna målades i korall med läppstiftet Tulip pink, båda även dom från vårkollektionen.


25
Makeup demo


21
Garden Pastels


19
Rosy Glow


3
Rose corolle and Pink tulipJag blev dunderförtjust i Clutch-paletterna som släpps med Garden Party (760 kr i svensk butik – ouch), som innehåller tre skuggor och två läpprodukter skyddade under ett metallock i en tung och gedigen clutch-dosa med ett flätat mjukt “skal”. Både Milly Garden (kall) och Granville Garden (varm) är hur fina som helst, framförallt är den bruna skuggan i Granville Garden och den grå och highlighterskuggan in Milly Garden mina favoriter. Sotningstrion Smoky roses i lila föll jag pladask för också, framförallt den mellanlila skuggan som innehåller både rosa och blått skimmer.


4
Granville Garden Garden clutch


24
Milly Garden Garden clutch


22


17
3-Couleurs Eyeshadow in Smoky Garden and Smoky Roses


18
Dior Ultra addict gloss in Rose mondain, Rose pretty and Lilas party


16
Rose scented polishes Dior vernis garden party in Waterlily and Forget-me-notEfter Dior blev det dags för premiärdansösen Nadja Sellrup att hålla ett inspirerande och gripande föredrag om prestationsångest och sin karriär som balettdansös. Nadja pratade mycket om att försöka leva i nuet och fokusera på små detaljer i taget för att göra svåra prestationer mer greppbara. Superintressant och lärorikt, jag hoppas att hon kommer fortsätta att hålla föredrag framöver! Hon hade även med sig tåskor som vi fick prova, jag lyckades faktiskt komma upp på tå och hålla balansen utan att fötterna kändes söndermosade och fick beröm av Nadja för mina starka vrister – det var en dold talang jag inte visste att jag hade!


2
Nadja Sellrup


In English: after lunch, it was time for a presentation of the Dior collection for spring with a live demo by makeup artist Åsa Östergren who showed makeup on her model using her favorites from the spring collection. Unfortunately, I don’t have more information on the spring collection than that it’s called Garden Party, is inspired by roses and is released in Sweden in january 2012, since no presentation of the collection was held and we didn’t get any press info either.

Åsa started out by applying a base with the light reflecting primer Skinflash under the foundation, and then applied a teal green pencil around the eye – both along the upper and lower lash lines and upper and lower waterline, and then smudged it with a clean brush. After that, she applied the cool green eyeshadow from the pink and green palette Garden pastels over the pencil, the yellow green eyeshadow on the lid, the pink eyehsadow in the crease and mixed the two lightest eyeshadows with each other and applied as a highlighter in the inner corner of the eye. The lashes were prepped with the mascara primer Diorshow Maximizer and was then painted black. The cheeks were rosy with the blush Rosy glow, and the lips were painted in coral with the lipstick Tulip pink, both from the spring collection.

I completely fell in love with the clutch palettes that are released with Garden Party (760 SEK in Sweden – ouch), that contains three eyeshadows and two lip products under a metal lid in a heavy and sturdy clutch compact with a softer “shell”. Both Milly Garden (cool) and Granville Garden (warm) are gorgeous, I especially love the brown eyeshadow in Granville Garden and the grey and the highlighter from Milly Garden. The smoky eye trio Smoky roses is also a favorite of mine, especially the mid purple that contains both pink and blue shimmer.

After Dior, it was time for the prima ballerina Nadja Sellrup to hold an inspiring and touching speech about performance anxiety and her career as a ballet dancer. Nadja emphasized trying to live in the present and focus on small details at the time to make difficult tasks more easy to grip. Very interesting and learning, I hope she will be holding more speeches in the future! She had also brought ballet shoes for us to try on, I actually managed to stand on my toes and keep my balance without killing my feet, and Nadja told me I had strong ankles – apparently a hidden talent I didn’t knew I had!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

4 comments to Skönhetsbloggevent med Daisy Beauty, del 3

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>