Skönhetsbloggevent med Daisy Beauty, del 1

Igår bjöd skönhetssiten och tidningen Daisy Beauty in till ett fullspäckat heldagsevent för skönhetsbloggare. Det var en lång och intensiv dag, ni som följer mig på twitter har redan sett ett smakprov av det som dagen bjöd på. Jag tänkte försöka sammanfatta allt så gott det går under dagen uppdelat i ett par inlägg, annars blir det på tok för långt!


38


36Vi drog igång redan klockan 9 på morgonen i konferenslokalen på Sjöfartshotellet i Stockholm. Efter att Kicki hade hälsat alla välkomna bjöd det ekologiska hårvårdsmärket K pour karité på second breakfast i form av cupcakes och rosa bubbel och satte igång sin presentation. K pour Karité är ett 100% ekologiskt hårvårdsmärke som erbjuder en komplett ekologisk hårvårdsserie, fri från parabener, silikoner och kemiska substanser, och samtliga produkter innehåller sheasmör (karité = shea på franska). I dagsläget finns märket att köpa bland annat hos Hemtex, Nelly, Eleven, Apoteksgruppen och hos ecoliving.se (där ni just nu får 30% rabatt om ni anger koden “daisybeauty”).


37
Tina‘s brekfast. I ended up eating the frosting of her cupcake, since I can’t eat wheat.


34


33Nyligen lanserade K pour Karité världens första eko-certifierade hårfärg i 8 nyanser som håller i upp till 8 tvättar. Personligen så tycker jag att den här hårfärgen verkar vara på tok för meckig för att jag ska orka med, vi blev rekommenderade att lägga minst en halv dag(!) på hårfärgningen eftersom det är en så pass tidskrävande process: håret måste tvättas med naturligt schampo innan, färgen måste blandas med mineralvatten och färgen ska sitta i upp till 2 timmar innan den sköljs ur. Har du grått hår så behöver du dessutom upprepa processen minst en gång till för full täckning. Jag har ju färgat mitt hår extremrött en gång i tiden och det var ungefär lika mycket meck där, resultatet var fint men det var sjukt jobbigt att behöva lägga så pass mycket tid på det och behöva färga om håret stup i kvarten.

Vi fick även kika närmare på en nyhet som lanseras i dagarna, en hårmascara som är tänkt att användas som en quick fix för de som färgar håret för att dölja en utväxtrand. Mascaran kommer i fyra nyanser och är ganska rinnig i konsistensen, personligen tycker jag den är betydligt lättare att arbeta med än IsaDoras variant vad jag har testat hittills, men jag återkommer med ett lite mer utförligt omdöme senare.


35
Hair mascara


In English: Yesterday, beauty site and magazine Daisy Beauty invited to an all day event for beauty bloggers. It was a long and intense day, those of you who follow me on twitter have already seen a sample of what the day offered. I thought I’d try to sum everything up split in several entries during the day.

The event started at 9 am at Sjöfartshotellet in Stockholm. After Kicki had welcomed everyone, the organic hair care brand K pour karité served second breakfast: cupcakes and pink champagne, and started off their presentation. K pour Karité is a 100% organic hair care brand that offers a complete hair care range, free from parables, silicones and chemical substances, and all products contain shea butter (karité = shea in french).

Recently, K pour karité launched the world’s first eco certified hair colour in 8 shades that lasts up to 8 washes. Personally, I think it sounds like way too much effort for me to bother to use it, we were recommended to spend at least half a day(!) on the process since it’s so time consuming: the hair needs to be washed with natural shampoo before dyeing it, the pigments must be mixed with mineral water and the colour have to be leaved in the hair for up to 2 hours before rinsing. If your hair is grey, the process must be repeated at least one more time for full coverage. I used to dye my hair extreme red and I went through about the same amount of work with that, the result was pretty but I got sick of spending so much time on it and have to re-do it so often.

We also got to take a closer look at a product that is launched soon, a hair mascara that is thought to act as a quick fix for those who dye their hair to cover up a grown out hairline. The mascara comes in four shades and is pretty thin in consistency, I personally find it easier to work with than the IsaDora version what I’ve tried so far, but I’ll be back with a more thorough review later.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>