Everyday Minerals Long handled kabuki

Long handled kabuki från Everyday Minerals är en tät kabukiborste gjord av mjukt syntethår med ett längre bambuskaft på ca 8 cm. Everyday Minerals rekommenderar att borsten används för applicering av mineralfoundation, men kan även användas för att applicera rouge och puder.


Everyday minerals long handled kabukiDet jag gillar mest med den här borsten är att den är så himla mjuk och skön mot huden. Dessutom är den extremt tät, vilket är perfekt för att buffa in mineralfoundation i huden med, speciellt om man vill ha lite högre täckning. Skaftet ligger skönt i handen, men för att vara ärlig så föredrar jag ett traditionellt kort skaft på kabukiborstar, de tar både mindre plats och man får ett bra grepp om det, och dessutom är skaftet på Long handled kabuki inte tillräckligt långt för att den inte ska försvinna ner i min borstmugg där jag förvarar alla mina borstar, men det är väl bara en smaksak antar jag.


em long handle kabuki1


em long handle kabukiDet här är en prisvärd och högkvalitativ kabukiborste som ger ett fint resultat och är perfekt för dig som gärna undviker borstar gjorda av äkta hår. Var beredd på att den tar riktigt lång tid att torka efter tvätt däremot på grund av att den är så tät! Long handled kabuki kostar $12 hos Everyday Minerals amerikanska webshop och 229 kr hos svenska återförsäljaren Beauty Minerals.

In English:

Long handled kabuki from Everyday Minerals is a dense kabuki brush made out of synthetic bristles with a longer bamboo handle about 8 cm long. Everyday Minerals recommends that you use the brush for applying mineral foundation, but you can also use it for applying blushes and powders.

What I like most about this brush is that it’s so soft and nice against the skin. Plus, it’s extremely dense, which makes it perfect for buffing mineral foundation into the skin, especially if you’re looking for higher coverage. The handle lies comfortable in my hand, but to be honest I prefer a traditionally short kabuki brush handle, it both takes less space and you get a great grip around it, plus the handle of Long handled kabuki is just too short for not disappearing into my brush jug where I store all my brushes, but I guess that’s just a matter of taste.

This is a high quality kabuki brush well worth its money, and it gives a great result and is perfect for those of you who like to avoid brushes made out of natural bristles. Be prepared though that it takes forever to dry after washing it since it’s so dense! Long handled kabuki costs $12 at Everyday Minerals.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

6 comments to Everyday Minerals Long handled kabuki

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>