Recension: Proclé Eye & Lip make up remover

Har ni hört talas om det svenska märket Proclé? Tanken bakom märket är att erbjuda högkvalitativa och innovativa produkter till ett humant pris, och i dagsläget finns ett 20-tal produkter i sortimentet. Nyligen lanserade de en rengöringsserie för ansiktet berikad med extrakt från Goji- och Acaibär som jag just nu håller på att testa mig igenom – först ut att recenseras är makeupremovern Eye & Lip make up remover.


proclé makeupremoverProclé själva beskriver Eye & Lip make up remover som en mild ögon-och läppsminksremover som omedelbart löser upp vattentät ögonmakeup och läppstift, med en skonsam formula gjord för att skydda den ömtåliga och känsliga huden på ögonlock och läppar. Removern kommer i en plastflaska med snäpplock på 140 ml.

Mitt första intryck av removern var desvärre den urkassa designen på förpackningen. Den lila flaskan är förvisso snygg, men korken med snäpplocket är fasttryckt och inte gängad, och dessutom inte fasttryckt helt tätt mot själva flaskan, vilket gör att korken inte sitter helt fast utan går att snurra på. Själva snäpplocket sitter åt hårt och jag lyckas chippa mitt nagellack varje gång jag ska bända upp det, och när man häller ut produkten ur flaskan på en bomullstuss så rinner den nerför själva öppningen på grund av korkens utformning under locket.


proclé makeupremover1Till själva makeupremovern, då. Den är rätt oljig, vilket gör att den biter bra på både ögonmakeup och läppstift, vattenfast som vattenlösligt – perfekt för att få bort envisa long-wearingprodukter. Däremot lämnar den en ganska så oljig hinna efter sig, som dessutom har lagt sig i mina ögon vid ett par tillfällen vilket varken är särskilt skönt eller praktiskt eftersom det suddar till synen en liten stund. Så för att sammanfatta det hela – removern gör det den ska med bravur, men oljigheten och den dumma förpackningen drar ner betyget ett par snäpp, jag kommer nog att använda den här mest till läpparna framöver.

Pris: 65 SEK / 140 ml hos bl.a. ICA Maxi, Coop Forum och eleven.se
Betyg: 3/5

In English: Swedish brand Proclé recently launched a cleansing series for the face enriched with extract from Goji and Acai berries that I’m testing as we speak – first out to be reviewed is the makeup remover Eye & Lip make up remover.

Proclé themselves describes Eye & Lip make up remover as a gentle eye and lip makeup remover that instantly solves waterproof eye makeup and lipstick, with a gentle formula made to protect the fragile and sensitive skin on the eyelids and lips. The remover comes in a 140 ml plastic bottle with a snap lid.

My first impression of the remover was unfortunately the lousy design of the packaging. The purple bottle is pretty, but the cork with the snap lid is pressed on and not screwed on, plus it’s not pressed on completely tight against the bottle, which means that the cork doesn’t stay put and you can spin it. The snap lid is quite tight, I always seem to manage to chip my nail polish each time I’m prying it open, and when you pour the product out of the bottle onto a cotton pad, it sips along the opening due to the design of the cork beneath the lid. 

On to the remover, then. It’s pretty oily, which means it works well for removing both eye makeup and lipstick, both waterproof and non-waterproof – perfect for removing stubborn long wearing products. It does leave an oily membrane behind on the skin, that has creeped into my eyes a couple of times which neither is very comfortable or practical since it blurs my vision for a while. To sum it up – the remover does what it’s supposed to do brilliantly, but the oiliness and the stupid packaging takes a few points off my rating, and I will probably mostly use this for my lips in the future. 

Price: 65 SEK / 140 ml
Rating: 3/5

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

9 comments to Recension: Proclé Eye & Lip make up remover

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>