MAC #209

En eyelinerpensel är ett måste för att få till en snygg linje med gel eller kakeyeliner. #209 från MAC är en medeltjock rund eyelinerpensel i syntethår.

 

 

Jag är inte helt såld på den här penseln när det kommer till att göra snygga eyelinervingar, men det har nog att göra med att jag tycker det är svårt att få till det med en pensel av den här modellen över huvud taget och använder hellre en platt och snedskuren pensel, som t.ex. MAC #208. Däremot tycker jag att den är fantastisk för att måla linjer med i övriga delar av ansiktet, till exempel när man gör ansiktsmasker och liknande.

 

Tycker du att den här penseln är lite för stor så har MAC en smalare version, #210. Syntetpenslar man köper på konstnärsaffärer brukar fungera jättebra om man vill ha ett budgetalternativ till en pensel av den här modellen.

 

MAC #209 kostar ca 180-200 kr och finns att köpa hos samtliga MAC-diskar.

 

 

 

In English: An eyeliner brush is a must-have to achieve a nice eyeliner with gel or cake eyeliner. #209 from MAC is a medium sized pointed eyeliner brush made out of synthetic bristles.

 

I’m not completely sold on this brush when it comes to make a perfect eyeliner wing, but that has probably to do with that I find it way easier to do this overall with a flat angled brush, like the MAC #208. I do think it’s great for drawing lines in the rest of my face though, like when making face masks for example.

 

If you find that this brush is a tad too big, MAC has got a smaller brush in the same style, the #210. If you’re looking for a budget alternative, check out your local art supply store. The brushes you can pick up there usually works really great for eyeliner.

 

MAC #209 costs about 180-200 SEK and is available at all MAC counters.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>