Fina fossingar

Vintertid är då mina stackars fötter tar allra mest stryk i det kalla svenska vädret. Huden blir hård och torr torr, jag får blåsor och skavsår av att vänja fötterna att ha kängor igen (trots att mitt nyaste par Dr Martens är 3 år gamla och faktiskt hyfsat ingådda) och ja, dom får helt enkelt inte lika mycket uppmärksamhet när man kommer undan med att gömma dom i tjocka strumpor och skor hela vintern. Ta en kväll och skäm bort dina fossingar i vintermörkret med dessa produkter!

 

Börja med ett skönt fotbad. Ikeas egna fotsalt är prisvärt och räcker länge.

När fötterna är uppmjukade är det dags att börja fila bort förhårdnader. Ped Egg tar effektivt bort förhårdnader och samlar upp den bortfilade huden, och den dubbelsidiga fotfilen smoothing foot flie från Scholl gör fötterna mjuka och lena.

När nagelbanden är uppmjukade efter fotbadet kan man passa på att ta bort döda nagelband med hjälp av Leighton Denny Hoof stick. Använd den lila gummitippen i små cirulära rörelser på tånageln för att få död vävnad att släppa från nagelytan.

Klipp sedan ner tånaglarna till önskad längd och forma dem till önskad form. Manikyrkitet från Japonesque innehåller 5 verktyg för både tår, fingrar och bryn. En glasfil från Depend är perfekt att fila till formen på tånaglarna med.

Smörj in fötterna med en härlig fotkräm. Min favorit just nu är Peppermint cooling foot lotion från the body shop. Är du riktigt snustorr om fötterna? Applicera rikligt med fotkräm och sätt på ett par bomullsstrumpor över och sov med hela härligheten på. På morgonen är dina fötter babylena!

Ett fint lack på tårna piggar upp även de mest trötta fötter. Mitt favoritlack för tårna heter Give me a coral sometime och kommer från OPI.

Klackar är urtjusigt, men fötterna kan vara riktigt ömma efter en partykväll. Använd gelinläggen Party Feet från Scholl i dina höga klackar så blir fossingarna gladare!

In English: Winter time is when my poor feet takes most damage in the harsh and cold swedish weather. The skin on my feet gets hardened and dry, I get blasters and chafed feet when getting them used to wearing boots again (allthough my newest pair of Dr Martens are 3 years old and pretty worn in) and well, they don’t tend get as much attention when you get away with hiding them inside thick socks and shoes the entire winter. Pamper your feet for a day with these products!

Start out by soaking your feet in a nice foot bath. Foot salt from Ikea has incredible product value and will last you long, allthough it doesn’t seem to be available on the UK and US Ikea websites yet.

When your feet are softened, it’s time to file away callous, dry skin. The Ped Egg will effectively remove callous and collects all the filed off skin, and a double sided foot flie from Scholl makes the feet soft.

When the cutlices have softened after the foot soak, you can remove excess cuticle with the Leighton Denny Hoof stick. Use the purple rubber tip in tiny circular movements over the nail surface to remove unwanted cuticle.

Trim and shape your toe nails to your preferred length and shape. The manicure kit from Japonesque contains 5 tools for your toes, tips and brows. A glass file is perfect for shaping your toe nails.

Moisturise your feet with a nice foot cream. My favorite at the moment is Peppermint cooling foot lotion from the body shop. Do you have really dry feet? Apply a rich ammount of foot cream and put a pair of wool socks on top before you go to sleep. Your feet will be soft as a baby’s but in the morning!

A nice polish on the toes makes even the most tired feet look happy. My favourite polish for the toes is Give me a coral sometime from OPI.

High heels are gorgeous, but the feet can be really sore after a night out. Use these gel inner soles from Scholl to keep your feet happier in your pretty heels!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>