The Body Shop Smoke & Sparkle collection

Julens smink hos The Body Shop går all in för att glänsa och skimra med sotade ögon parat med glitter och glamour. Kollektionen består av 2 smoky eyes-paletter, 4 minigloss och 2 kroppsskimmerpuder, och både ögonskuggor och läppglans innehåller Community fair trade-producerad marulaolja.

The Body Shop Smoke & Sparkle
Release date: November 2011

smoke & sparkle


4-step Smoky eyes palette (295 SEK)

– Silver Black
– Golden Brown

Mini Hi-Shine Lip Treatment (75 SEK)

– Beige
– Coral
– Purple
– Pink

The Sparkler (255 SEK) 

– Budouir Pink
– Enchanting Gold


4-step smoky eyes palette
4-step Smoky eyes palette: Silver black, Gold brown


hi-shine lip treatment mini
Mini hi-shine lip treatment: purple, pink, coral, beige


the sparkler
The Sparkler: Enchanting Gold, Boudoir Pink


Jag är dödsförtjust i båda smoky eyes-paletterna (jag swatchar dessa åt er i ett separat inlägg), de innehåller två skimriga skuggor och en matt samt en krämskugga som inte ger ifrån sig så mycket färg utan mer ett subtilt finmalet glitter, som är perfekt att toppa makeupen med genom att dutta på lätt på ögonlocket, och de smarta steg-för-steginstruktionerna på baksidan av kartongen gör det lätt som en plätt för alla att lägga en snygg sotning. The Sparkler är en annan hit för mig i den här kollektionen, perfekt att puffa på på dekolletage, hår och armar för lite extra bling. Något ni blir sugna att smycka er med till jul ur den här kollektionen?


In English: This year’s holiday makeup from The Body Shop goes all in to glisten and glimmer with smoky eyes paired with glitter and glamour. The collection consists of 2 smoky eyes palettes, 4 mini glosses and 2 body shimmer powders, and both eyeshadows and lipglosses contains Community fair trade produced marula oil.

I’m really chuffed about the two smoky eyes palettes (I’ll swatch these for you in a separate entry), they contain two shimmer eyeshadows, one matte plus a creme eyeshadow that doesn’t dispense that much color but more of a subtle finely milled glitter, that is perfect for topping the makeup with by gently dabbing it onto the lid, and the smart step-by-step instructions on the back of the box makes it easy peasy for everyone to apply a gorgeous smoky eye. The Sparkler is another hit for me in this collection, perfect to spray onto decolletage, hair and arms for a bit of an extra bling. Anything you want to wear for the holidays from this collection?


Please remember to link back to this post if you wish to share this information or pictures on your website/blog!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

8 comments to The Body Shop Smoke & Sparkle collection

 • Pia

  Den bruna paletten ser väldigt smaskig ut. Jag undrar hur den ställer sig i jämförelse med den från Yves Rocher du swatchade nyligen, om kvalitén stiger i samma takt som priset.

  • purity

   Jag tycker de håller lika hög kvalitet, men de är svåra att jämföra eftersom YR-paletten innehåller satin-skuggor och TBS-paletten innehåller 2 skimmerskuggor och en matt skugga. Kvaliteten på krämskuggan är definitivt bättre i TBS-paletten än i YR-paletten däremot!

 • Josefine

  Haha, TBS är oerhört bra på att köpa mig xD En titt i tidningen och jag kände hur pengarna sinade…Men en av paletterna blir det nog garanterat 😀

 • Jag är sugen på den svarta paletten, den rosa sparklern och den lilatonade läppglanset. Har dregglat sen jag fick hem infon i TBS kundtidning 🙂

 • The sparkler har skapat skarpa ha-begär hos mig. Hade jag inte den fantastiska brunkulla från Idun Minerals, skulle jag nog suktat efter golden brown.

  • purity

   Det jag älskar mest med the sparkler är hur fin den ser ut på mitt sminkbord, haha! Supersnygg flaska, innehållet också för den delen. Precis lagom finfördelat och det sprider sig fint med puffen =)

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>