Sigma E40

E40 från Sigma är en fluffig, rund ögonskuggspensel i svart äkta hår. Sigma beskriver den som en “tapered blending brush”, designad för att applicera och tona skuggor i globlinjen.
Jag använder penslar av den här modellen för att svepa på skuggor i globlinjen och “gnugga” in skugga med cirkulerande rörelser i ögats yttre v i flera tunna lager för osynliga skarvar och ett snyggt tonat och diffust, men ändå definierat resultat. E40 är i princip en dead-on dupe på MACs #224, med skillnaden att E40 har ett längre skaft och har aningen längre och mer flexibla strån.

Just faktumet att E40 har flexibla strån gör desvärre att den är lite mindre styrslig än #224 eftersom den fluffar ut sig mer mot huden och över ett större område, och att man inte får samma tryck mot huden som med #244. Grejen med sådana här penslar är att man vill ha ett lätt, men ändå bestämt tryck med borsten för att applicera skuggor skirt och tona samtidigt i flera lager – är den för mjuk ger penseln varken ifrån sig tillräckligt med pigment eller tonar ut skuggan tillräckligt mycket, är den för hård får man skarpa kanter och penseln släpper ifrån sig väldigt mycket pigment.

Den här penseln är ett bra budgetalternativ av bra kvalitet i förhållande till sitt pris, men har du lite mer pengar att spendera så tycker jag ändå att det är värt att lägga dom där extra slantarna på MAC-motsvarigheten (320 kr) istället – utseendemässigt är det väldigt svårt att skilja penslarna åt, men när man väl har båda två i handen och jobbar med dom så känner man en definitiv skillnad. E40 kostar $9 hos Sigmabeauty.com och 149 kr hos svenska återförsäljaren bekkas.se.

In English: E40 from Sigma is a fluffy, round eyeshadow brush made out of natural bristles. Sigma describes it as a “tapered blending brush”, designed to apply and blend eyeshadow in the crease.

I use brushes designed like these to sweep on eyeshadow in the crease and “rub” eyeshadow with circular motions in the outer v in several thin layers for invisible joints and a nicely blended and diffuse, but still defined, result. E40 is a an almost dead-on dupe on MAC #224, with the difference that E40 has got a longer handle and has got longer and more flexible bristles.

The fact that E40 has got flexible bristles, however, makes it a bit harder to control than #224 since it fluffs out more agains the skin and over a larger area, and that you don’t get the same pressure against the skin as with #224. The thing about brushes like this is that you want a light, but still firm pressure with the bristles to apply eyeshadows sheerly and at the same time blend them in several layers – if it’s to soft, the brush doesn’t dispense enough pigment or blends the eyeshadow enough, if it’s too stiff you get sharp lines and the brush dispenses a lot of pigment at once.

This brush is a good budget alternative in good quality, but if you have a bit more money to spend, I think it’s worth spending those extra bucks in the MAC equivalent ($30) instead – visually, it’s difficult telling these brushes apart, but once they’re in your hand and you’re working with them, there is a noticeable difference between them. E40 costs $9 at Sigmabeauty.com.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

2 comments to Sigma E40

  • Elinor

    Jag köpte ett kit från Sigma där denna ingick. Tänkte använda den till consealern vid ögonen och näsan, men den fäller som f-n! Trots att jag tvättat den sjukt många gånger, är förundrad över att den har några strån kvar överhuvudtaget haha. Men mina andra Sigma-borstar är hur bra som helst 🙂

    • purity

      Ellinor: åh, vad trist! Jag har inte upplevt att min har fällt speciellt mycket alls, du kanske har fått ett måndagsexemplar… =/

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>