Wet n’ Wild Fantasy makers Glow in dark nail color

Oktober börjar dra mot sitt slut, och avrundas med den fantastiska högtiden Halloween den 31:a. Naglarna är det perfekta stället att pimpa oavsett om det är för att matcha en awesome kostym eller om du vill Halloweenpimpa lite så där lagom mycket utan att klä ut dig. Årets Halloween-lack för min del heter Fantasy makers Glow in dark och kommer från budgetmärket Wet n’ Wild och är precis vad det låter som – ett självlysande överlack.
Måste bara säga att jag ÄLSKAR flaskan – hur fantastiskt tacky är den inte?! Glow in dark är näst intill genomskinligt med ger en svag gulgrön och “dimmig” ton. Mest och jämnast glow får du om du lackar överlacket över ett ljust heltäckande lack, på bilderna har jag 2 lager av kritvita krämlacket Purity från Zoya (grymt namn, eller hur? ;-)) och sedan 3 lager Glow in dark ovanpå. “Ladda” naglarna under en stark lampa i ca 30 sekunder, släck lampan och du har ett par grymma självlysande naglar. Awesome!

Det enda jag inte gillar med det här lacket är att penseln inte är helt hundra, den är spretig och liksom “tofsar ut” sig i ändarna på stråna. Lacket är rätt tunnflytande och flyter fint ut över nageln och har en schysst torktid. Glow in dark släpps tyvärr inte här i Sverige, men jag klickade hem mitt exemplar från eBay för $5 och hade det i brevlådan på en vecka. Vilken blir er Halloween-manikyr  i år?

In English: October is drawing to its end, and is ended with the fantastic holiday Halloween on the 31st. Nails are the perfect place to pimp no matter if it’s for matching an awesome costume or if you want a tad of Halloween pimpin’ without having to dress up. My Halloween polish this year is called Fantasy makers Glow in the dark and comes from the budget brand Wet n’ Wild and is just what it sounds like – a glow in the dark top coat.

I just have to say that I ADORE the bottle – how amazingly tacky isn’t this thing?! Glow in the dark is nearly transparent but gives a sheer yellow green and “dim” hue. You get the best and most even glow if you apply the top coat on top of a light full coverage polish, I’m wearing 2 coats of the bright white creme Purity from Zoya (great name, isn’t it? ;-)) and then 3 coats of Glow in the dark on top. “Charge” the nails under a bright light for about 30 seconds, turn the lights off and you have yourself a set of glow in the dark nails. Awesome!

The only thing I don’t like about this polish is that the brush isn’t top notch, it’s messy and flares out in the end of the bristles. The polish is pretty thin in consistency, spreads nicely onto the nail and has got a good drying time. This polish isn’t available in Sweden, but I ordered mine off eBay for $5 and had it in my mailbox within a week. What manicure are you wearing for Halloween this year?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

12 comments to Wet n’ Wild Fantasy makers Glow in dark nail color

 • Alltså mitt habegär ba: booom! Coolt! 🙂

 • hej! jag undrar vad man ska ha för färg på läppstift om man är rödhårig? 🙂

 • Andrea

  ååh ja, det vill jag ha!
  Ville iaf ha något självlysande, men hinner inte få tag i något i år tyvärr… Men kanske köper det ändå, efter Halloween 😉

  Vet inte vad det blir i år, men förra året hade jag en nude bas med “blod” som rann! 🙂

 • Åh Gud vad cool! Måste leta efter den!

 • Sylvie

  Does the glow in the dark coat affect the base colour that you’ve put on? Cuz three coats of top coat is quite thick and I wonder if it will dull the colour or something.

 • Haha va coolt 😀
  Min manikyr har jag inte bestämt ännu… har några små idéer i huvudet men har ännu inte bestämt mig för vilken jag skall ta 🙂

 • Häftigt lack måste jag säga! Älskar också den härligt tacky förpackningen, haha. Kramar!

 • Ha! “Ladda under en lampa” får mig att tänka på de där glow-in-the-dark-plastfigurer jag hade som liten och lekte med när jag var liten..

  • purity

   Carros Beauty: älskar =D

   Josephine: Visst är det awesome! Inte sådär jätteanvändbart kanske men KUL!

   Hanna Bianchi: Jag tycker du ska köra på den färg du känner dig bekväm i, jag tycker rödhåriga är fantastiskt fina i rosa och röda läppstift även om det “skär” sig mot hårfärgen. Är man naturligt rödhårig så är man oftast kall i hyn, då är kalla toner på läppstift väldigt smickrande!

   Andrea: China Glaze släpper ju ett självlysande lack i år också, vet inte om det kommer till svensk butik dock.

   OhShiny!: Jag tycker det är asballt =D

   Sylvie: It does give it a bit of a yellow/green tinge, Zoya Purity is a snow white polish on its own but Glow in dark alters it and makes it look more creamy – it actually reminds me a lot of Illamasqua’s Load.

   Anna: Halloween är perfekta tillfället att leka loss med både naglar och makeup, love it! =D

   Dejana: Haha ja visst är den härlig! =D

   Awesome Chemistry: samma här, värsta nostalgitrippen =D

   Marie: I love it!

   Omygloss: eller hur!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>