Estée Lauder Modern Mercury & Platinums Pure color eyeshadow duos

Med sin höstkollektion Modern Mercury lanserade Estée Lauder tre ögonskuggsduos, två av dessa heter Modern Mercury och Platinums. Varje duo innehåller en ljus och en lite mörkare nyans och är förpackade i tjusiga gulddosor med en stor spegel i locket och en applikator med en pensel i ena änden och en skumgummiapplikator i andra änden.
Platinums, Modern MercuryModern Mercury innehåller en silverfärgad skugga med små glitterpartiklar och en lite mörkare grå skugga i frost-finish med en skvätt brunt i sig. Platinums innehåller en ljus nästan-vit highlighternyans och en varmtonad taupefärgad skugga, båda i frostfinish. Dosorna är helt fantastiskt fina och har en tyngd och gedigenhet i sig som gör att dom känns lyxiga och o-plastiga. Dom är däremot lite småtröga att öppna, man får ta i litegrann för att få upp locket.PlatinumsPlatinumsPlatinums är en riktig höjdarduo, speciellt för dig som inte orkar hålla på med så många skuggor utan tycker det räcker gott och väl med en lite mörkare skugga över locket och en highlighter att ljusa upp med och för att öppna upp ögat. Båda skuggorna är härligt krämiga och välpigmenterade och glider på som smör.Modern MercuryModern MercuryModern Mercury-duon får ett lite sämre omdöme från mig, framförallt så är den silverfärgade skuggan rätt smulig och jag har lite problem att få den att fästa på huden, och glitterpartiklarna yr omkring lite som de själva vill. Den mörkare skuggan är av bättre kvalitet, jämförbar med de båda skuggorna i Platinums-duon, men den silverfärgade skuggans kvalitet gör att jag inte tycker att den här duon riktigt är värd sin prislapp.

En Pure color eyeshadow duo kostar 365 kr, och Modern Mercury-kollektionen finns ute i butik nu.

In English: With their fall collection Modern Mercury, Estée Lauder launched three eyeshadow duos, two of these are Modern Mercury and Platinums. Each duo contains a light and a darker shade and are packaged in pretty gold compact with a large mirror in the lid and an applicator with a brush in one end and a sponge applicator in the other end.

Modern Mercury contains a silver eyeshadow with tiny glitter particles and a darker grey frost finish eyeshadow with a tad of brown in it. Platinums contains a light, nearly-white highlighter shade and a warm taupe eyeshadow, both in frost finish. The compacts are really beautiful and has got a weight and sturdiness that gives the impression of luxury. Although, they are a bit tricky to open, you have to put some elbow grease into opening the lid.

Platinums is a great eyeshadow duo, especially for those who don’t want the hassle of using a lot of eyeshadows but find it more than enough with a darker shadow on the lid and a highlighter to brighten and open up the eye. Both eyeshadows are really creamy, highly pigmented and glides on like butter.

The Modern Mercury duo gets a lower rating from me, mostly because of the the silver eyeshadow that’s a bit crumbly and I had some difficulties making it adhere to the skin, and the glitter particles are all over the place. The darker shadow is of higher quality, comparable with the both eyeshadows in the Platinum duo, but the quality of the silver eyeshadow drops the quality of this duo and it doesn’t live up to its high price tag.

One Pure color eyeshadow duo is $21 and is available in stores now.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

4 comments to Estée Lauder Modern Mercury & Platinums Pure color eyeshadow duos

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>