Guerlain Rouge G Georgia lipstick

Ibland förtjänar man att unna sig något riktigt dyrt. Speciellt om det är en produkt som man har suktat efter att få testa länge men inte känt att man riktigt har haft lust att spendera så mycket pengar på som det kostar i butik här i Sverige. Så resonerade i alla fall jag när jag stod på Kastrup för ett par veckor sedan med mina drygt 100 danska kronor i mynt jag hade fått av min syster som hon hade fått över när hon hade varit i Köpenhamn en helg, och dreglade vid Guerlain-disken och de underbart lyxiga och svindyra Rouge G-läppstiften. Efter mycket velande bestämde jag mig för att lägga mina mynt som delbetalning på korallrosa Georgia.

Rouge G-stiften kan mycket väl vara så nära läppstiftsperfektion man kan komma. I sin tunga, gedigna hylsa i metall med en spegel som fälls upp när man öppnar hylsan gömmer sig en dröm när det kommer till läppstiftsformula. Krämigt, glider på jämnt som smör, välpigmenterat och lite glansigt men greppar ändå tag i läpparna och sitter snällt perfekt på plats under ett flertal timmar. Stiftet har en svag klassisk läppstiftsdoft och torkar inte ut läpparna.
Nyansen Georgia är en sån där typisk lättburen nyans som passar de allra flesta, både till vardags och till fest. Den ligger någonstans mellan rosa och orange, vilket gör att den passar fint till både kalla och varma hudtoner. Georgia har inte full täckning på läppen, men jag skulle inte kalla det för skirt heller. Jag är sjukt glad att jag valde att slå till på det här stiftet, det är en perfekt nyans för mig som har lite svårt att bära korallstift som drar för mycket åt det orange hållet – det här kommer jag verkligen få användning av.
Jag betalade 260 danska kronor för mitt läppstift, vilket motsvarar ca 318 svenska kronor. Här i Sverige kan man köpa Guerlain bland annat på Kicks, NK och Åhléns city, där ett Rouge G-stift kostar 445 kr.

In English: Sometimes, you deserve to splurge on something really expensive. Especially if it’s a product that you’ve been lemming to try for a long time but really haven’t felt like splurging that much money that it costs here in Sweden. That was my reasoning when I stood at the Kastrup airport taxfree a couple of weeks ago with my about 100 danish crown coins that my sister had given me after she visited Copenhagen a weekend, and drooled at the Guerlain counter and the wonderfully luxurious and expensive Rouge G lipsticks. After much shilly-shallying, I decided to put my coins as a down payment on coral pink Georgia.

The Rouge G lipsticks might be as near lipstick perfection as you can get. In their heavy, well made metal casings with a mirror that pops up wen you open it, a dream lipstick formula is hidden. Creamy, glides on evenly like butter, highly pigmented and with a bit shine to it, but it still hugs the lips and stays perfect in place for several hours. The lipstick has got a subtle classic lipstick scent and doesn’t dry the lips.

The shade Georgia is one of those easy to wear shades that suits almost everyone, both for an everyday look and evening looks. It’s somewhere between pink and orange, which makes it look great on both cooler and warmer skintones. Georgia doesn’t build up to full coverage on the lip, but I wouldn’t call it a sheer either. I’m really happy that I decided to splurge on this lipstick, it’s a perfect shade for me who really can’t pull off corals that leans too much towards orange – I will really get a lot of usage out of this one.

I payed 260 Danish crowns for my lipstick, which is about 318 SEK. In Sweden it costs 445 SEK, so I think I made quite a good deal there. The US price for Rouge G lipsticks is $45.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

10 comments to Guerlain Rouge G Georgia lipstick

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>