Sigma F15

F15 heter den här platta rougeborsten i duofiber från Sigma. Med duofiber menas att borsten består av längre tunna vita strån i syntethår, och kortare svarta strån i naturmaterial. Sigma föreslår att man använder den för skir och naturlig applicering av rouge och highlighter.
Just duofiberborstar är perfekta för att applicera högpigmenterade produkter skirt, och en platt borste är lättare att använda till rouge än klassiska runda duofiberborstar med en platt topp som man med fördel stöpplar på produkten med. Båda formerna har sina fördelar, men den sistnämnda varianten föredrar jag för att applicera foundation och krämrouge medan platta F15 är idealisk att applicera färgstarka puderrouge och bronzers med. De tunna syntetiska borsten plockar upp lagom med pigment, och de naturliga borsten hjälper till att sprida ut pigmenten för en jämn applicering.

Det här är en alldeles utmärkt borste som komplement om du känner att du har svårt att kontrollera mängden pigment som din vanliga rougeborste plockar upp och ger ifrån sig. Modellen bakom denna borste är MAC #131 som återkommer då och då i limited edition-utgåva, jag har inte testat MAC-versionen men är fullkomligt nöjd med Sigmas betydligt billigare variant. F15 kostar $16 hos Sigmas amerikanska webshop, 199 kr ligger den på hos svenska återförsäljaren bekkas.se.

In English: This flat blush duofibre brush from Sigma is called F15. The term duofibre means that the brush consists of  longer thin white synthetic bristles, and shorter black natural bristles. Sigma suggests that you use it for a sheer and natural application of blush and highlighter.

Duofibre brushes are great for applying highly pigmented products sheerly, and a flat brush is easier to use for blush than classic round duofibre brushes with a flat top that you preferably stipple on the product with. Both shapes have their advantages, but I prefer the later mentioned  to apply foundation and creme blushes while flat F15 is ideal for applying highly pigmented blushes and bronzers. The thin synthetic bristles picks up the ideal amount of pigment, and the natural bristles helps spreading the pigment for an even application.

This is a great brush to complement your brush set if you feel that you have a hard time controlling the amount of pigment that your regular blush brush picks up and dispensen. The model behind this brush is MAC #131 that reappears now and then as limited edition, I haven’t tried the MAC version but I’m completely satisfied with the cheaper Sigma version. F15 costs $16 at Sigmabeauty.com.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

4 comments to Sigma F15

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>