e.l.f. Beauty school Smokey eyeshadow palette

Budgetmärket e.l.f. lanserade nyligen en ny del i sortimentet, Beauty school. En av ögonskuggspaletterna om 6 skuggor heter Smokey och består av kalla skimriga och glittriga nyanser.
Paletten kostar ynka 35.74 kr, vilket är ett riktigt budgetkap – tyvärr återspeglar sig priset rätt bra på kvaliteten. Billigt behöver absolut inte behöva betyda dåligt, men dessa skuggor kräver så enormt mycket jobb för att man ska få dom att funka att det inte är värt det. Pigmenteringen är schysst i den lila, grå och svarta skuggan, medan de tre ljusare nyanserna är pudriga och går inte att bygga upp i intensitet ens på en klistrig bas. De grovkorniga glitterpartiklarna som finns i den vita, grå och svarta skuggan fyller dessutom inte någon mer funktion än att trilla ner på kinderna.

Jag har swatchat skuggorna på en bas av Too Faced Glitter glue på bilden nedan, och som ni ser så fungerar de tre mörkare nyanserna bra på en klistrig bas medan de tre ljusare blir skira, pudriga och ojämna, med den mintgröna i spetsen.

Som palett i helhet levererar den inte alls, är du ute efter en lila-grå-svart kombo som du är beredd att jobba på en klistrig bas med för en billig peng så är de tre sistnämnda skuggorna okej. Jag vill däremot hellre slå ett slag för märkets mineral eyeshadow istället, som håller en betydligt högre kvalitet – om än till ett aningen högre (men fortfarande billigt) pris.

In English: Budget brand e.l.f. recently launched a new product range, Beauty school. One of the eyeshadow palettes with 6 eyeshadows is called Smokey and contains cool shimmery and glittery shades.

The palette costs only $2.25, which is a real budget catch – unfortunately, the price is reflected pretty well in the quality. Cheap doesn’t have to mean bad in any ways, but these eyeshadows need so much effort to make them work that it’s not worth it. The pigmentation of the purple, grey and black eyeshadows are fine, while the three lighter shades are chalky and can’t be build up in intensity even on a sticky base. The rough glitter particles that’s in the white, grey and black shadows also doesn’t fill any function more than falling down on the cheeks.

I’ve swatched the eyeshadows on a base of Too Faced Glitter glue on the picture above, and as you can see the three darker shades works well on a sticky base while the three lighter are sheer, chalky and uneven with the mint green in the front of the lead.

As a complete palette, it doesn’t cut it, if you’re looking for a purple-grey-black combo that you’re prepared to work on on a sticky base for basically no money at all, the three later shadows are fine. I would rather like to promote the brand’s mineral eyeshadow instead, that offers a much better quality – although at a slightly higher (but still cheap) price.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

7 comments to e.l.f. Beauty school Smokey eyeshadow palette

 • Måste hålla med dig! Jag har denna i de naturliga färgerna, tror de hter Day.. Där är alla skuggorna otroligt pudriga! En av de ljusa skuggorna är s pudrig att jag använder den ttillsammans med mixing liquid som lösglitter, då är den fin! Men ja, de lösa mineralskuggorna är underbara! Använder den matta svarta hela tiden och jag tycker den slår märken som make-up store och too faced.

  • purity

   Matilda: Himla tråkigt, billigt behöver ju inte betyda dåligt men i just det här fallet är det så. När man skär ner på priset så måste man ju dra ner antingen på dyra ingredienser eller förpackningen. Visst är mineralskuggorna underbara!

 • Har tänkt att köpa en av dessa, har för mig att det va den bruna.. Men tror jag hoppar det om kvaliteten är så svajig. Tack för infon 🙂

 • Vad synd att de inte är så bra! Något annat som är bra är Viva la Divas nya nagelprodukt, Arty Nails. Har du testat dem? 🙂

 • Mineralskuggorna slår jag också ett slag för, vill man ha en fin brun färg rekommenderar jag Confident. Urläcker med fint fint regnbågsfärgat glitter/skimmer i sig. Udda kombo faktiskt!

 • Hej!
  Hur lång tid tog det för dig att få hem dina produkter från e.l.f? Jag beställde nämligen för 2 veckor sedan och har fortfarande inte fått något….
  🙂

  • purity

   Linda: det finns betydligt bättre budget-skuggor där ute på marknaden, om vi säger så.

   Julia: Nix, inte testat!

   Honi: Confident är min favvo, väldigt fin och unik!

   Sandra: det brukar ta runt 1-2 veckor, men om man beställer då de har rea eller fri frakt eller liknande kan det ta lite längre tid eftersom dom får in så många ordrar då. Håller tummarna att du får ditt paket snart!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>