Jane Iredale Complete in touch highlighter

Ytterligare en av produkterna som släppts med höstens Jane Iredale-kollektion Naturally Confident är krämhighlightern Complete in touch highlighter.
Highlightern är i stiftform och har en lätt rosalila ton i hylsan, men som blir mer av en pärlemonyans på huden. Jane Iredale föreslår att man använder Complete in touch highlighter för en naturlig look, och det är just vad man får – en väldigt mjuk, nästan osynlig highlightingeffekt som är mer av ett glow än skimmer.

På min hud är den nästintill osynlig men den ger hyn som ett diffust glow som nästan ser ut att komma inifrån. Stiftet appliceras lättast direkt ur hylsan på huden och tonas ut med fingrarna, den glider på som smör och smälter snabbt samman med huden. Fint och diskret då dagar man inte känner för att vara helt matt i hyn, men ändå inte glittra som en discokula.
Complete in touch highlighter, heavy swatchComplete in touch highlighter kostar 275 kr och finns att köpa hos bland annat NK och Åhléns city.

In English: Another one of the products released with this fall’s Jane Iredale collection Naturally Confident is the creme highlighter Complete in touch highlighter.

The highlighter comes in a stick and has got a light purple pink tone as stick form, but this turns into a pearl tone on the skin. Jane Iredale suggests that you use Complete in touch highlighter for a natural look, and that is just what you will get – a very soft, almost invisible highlighting effect that is more like a glow than a shimmer.

On my skin, it’s near transparent, but it gives the skin a diffuse glow that almost looks like it comes from inside. The stick is best applied directly on the skin and blended with the fingers, it glides on like butter and melts nicely into the skin. Nice and discrete for those days when you don’t feel like having a complete matte finish on the skin, but at the same time not glitter like a disco ball.

Complete in touch highlighter costs $28.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

6 comments to Jane Iredale Complete in touch highlighter

 • Det där såg trevligt ut:)

 • Nissan

  Vad fin den ser ut i sin lilla guldhylsa!
  Jag brukar inte använda highlighter, men nu blir jag sugen på att göra det…

 • peachgirl

  Finnd det en innehållsförtecking att få tag på? Skulle gärna se en bild/lista över ingredienser.

  • purity

   OhShiny!: bra vardagsprodukt!

   Nissan: ja, älskar guldhylsan!

   peachgirl: saxat från Jane Iredales hemsida: Ingredients: Aqua/Water/Eau, Dimethicone, Ethylhexyl Olivate, Mica (CI 77019), Dimethicone/Polyglycerin-3 Crosspolymer, Glycerin, Boron Nitride, Octyldodecyl Oleate, Alaria Esculenta (Algae) Extract, Polymethylsilsesquioxane, Citrus Grandis (Grapefruit) Peel Oil, Lonicera Caprifolium (and) Lonicera Japonica (Honeysuckle) Flower Extract, Raphanus Sativus (Radish) Root Extract.

 • Jane Iredale har en viss känsla för detta med highlights. Även deras skugga, en persikotonad, tror den heter “peach sherbet” ger ett lyster som ser ut att komma verkligen inifrån. Tror det ka vara 24 karat guld i denna, som i skuggan, och tror det gör mycket!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>