Depend #255

Här kommer en av färgklickarna ur Depends höstkollektion 2011, knallturkosa #255. Mina bilder gör inte färgen någon som helst rättvisa, den är rent ut sagt omöjlig att fånga på bild – ni får tänka er färgen djupare och mer färgmättad.

#255 är ett djupt turkost lack med pyttesmå skimmerpartiklar som man inte ser om man inte tittar väldigt nära. Det torkar till en halvmatt finish, som ett neonlack, men eftersom jag inte riktigt är ett fan av den looken och att jag vill att lacket ska sitta bättre så har jag toppat det med ett glansigt överlack. Jag älskar såna här nyanser, starkt och färgglatt men ändå lite nedtonat och det känns faktiskt höstigt, hur konstigt det än må låta. Två lager räckte för full täckning, jag använde Seche base som underlack och Seche vite som överlack.In English: Here is one of the colour spots from the Depend 2011 collection for fall, bright turquoise #255. My pictures doesn’t make the colour justice at all, it’s really impossible to catch in a photo – you have to imagine the colour deeper and more saturated.

#255 is a deep turquoise polish with teeny tiny shimmer particles that aren’t really visible if you’re not looking at it really up close. It dries to a semi-matte finish, like a neon, but since I’m not a huge fan of that look and because I want the polish to stay on better, I topped it with a shiny top coat. I love shades like this, bright and colourful but at the same time a bit muted and it actually feels like a fall shade, how strange that might sound. Two coats were enough for full coverage, I used Seche base as base coat and Seche vite as top coat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

5 comments to Depend #255

 • badbomben

  herreminjesus vad snyggt!

 • Cassandra

  Aah, vackert! Jag måste bara fråga dig hur din konsistens på seche vite är? Jag har haft min flaska i några månader nu (är ungefär halvvägs igenom) och det är KATASTROF! I början gick det jättebra att toppa med det, men nu.. det klumpar sig och kommer antingen för mycket eller för lite, nagellacket blir alldeles klumpigt och ojämt efter att jag toppat med seche vite. Känner du igen detta?

  Har för mig att jag läst att det är ganska vanligt, vet du vad man kan göra för att lösa problemet? En thinner?

 • Det var ju supersnyggt även som blankt!

  • purity

   badbomben: Jag är så himla irriterad att det verkligen inte går att fånga hur det ser ut i verkligheten på bild – stört fint!

   Cassandra: Eftersom Seche vite är snabbtorkande betyder det att de ämnen som förhindrar lacket att bli tjockt dunstar snabbare än i vanliga nagellack, och därför blir det tjockt och segt. Thinner är din räddare i nöden, OPI har en i jätteflaska som räcker typ hur länge som helst.

   Mia: älskar!

   Kerstin: Gillar det mer blankt än halvmatt faktiskt =)

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>