Jane Iredale Naturally Confident collection

Jane Iredale är ett märke som inte är så välkänt på den svenska marknaden, vilket är lite underligt med tanke på att det är ett av de större mineralsminksmärkena. Märket grundades 1994 i USA av Jane Iredale i samråd med dermatologer och plastikkirurger, och produkterna är tänkta att vara ett komplement till din hudvård – fria från artificiella färg- och parfymämnen, kemiska konserveringsmedel, mineraloljor och talk, och är särskilt lämpade för dig med känslig hy och/eller allergier. Nu till hösten lanseras färgkollektionen Naturally Confident.

Jane Iredale Naturally Confident
Release date: September 2011


Eye Steppes ($56.00 / 545 SEK)  We’ve taken our award-winning Eye Steppes compact and filled it with new fall shades to die for – from buttery mattes to shimmery contours (goWarm palette), to icy pastels and rich, sumptuous purples (goCool).

– goWarm – Beach, Steamy, Sunshine, Mojito and Sandals
– goCool – Ice, Mittens, Cold Snap, Zhivago and Mulled Wine


Lip Fixiation ($30.00 / 355 SEK)
– Our long-wearing, best-selling lip stain in three new shades for you to totally fixate on!

– Relish – a shimmery plum with a glittery clear gloss
– Passion – a cool cherry red with a clear gloss
– Mania – a warm golden bronze stain with a shimmering gold gloss


Complete In Touch highlighter ($28.00 / 275 SEK) –
 Use our new highlighter wherever you want to capture the light – on cheekbones, brow bones, at your Cupid’s bow. Apply it to the bridge of the nose for a slimming effect. The creamy, lightweight formula in pale pink creates a radiant, healthy glow that shows off your inner confidence!


 
goWarm Eye Steppes, Passion, Mania and Relish Lip Fixiation, Complete in touch highlighter, goCool EyeSteppes.


Jag har fått hem delar ur kollektionen som jag tänkte visa upp i senare inlägg – jag älskar verkligen Eye Steppes, de blir så sjukt kompakta och lätta att bära med sig när dom är ihopfällda, det ska även gå att ta isär dom och kombinera egna kombinationer, men jag har inte lyckats lista ut hur man gör det än i rädsla för att råka bryta sönder gångjärnen – någon som vet?

Jane Iredale säljs bland annat på Åhléns City och NK, en komplett lista över återförsäljare hittar ni här. Har ni testat något från märket?In English: Jane Iredale is a brand that’s not that well-known on the Swedish market, which is a bit weird considering that it’s one of the larger mineral makeup brands. The brand was founded in 1994 by Jane Iredale together with dermatologists and plastic surgeons, and the products are thought to be a complement to your skincare – free from artificial colour and perfumes, chemical preservatives, mineral oils and talc, and are especially suitable for those with sensitive skin and/or allergies. For fall, the colour collection Naturally Confident is launched.

I’ve gotten some product samples that I thought I’d show in later entries – I really love Eye Steppes, they are so compact and easy to carry with you when they’re folded up, you’re also supposed to be able to take them apart and combine your own combinations, but I haven’t figured out how to do that yet since I’m afraid of breaking the hinges – does anyone know how to do it?Please remember to link back to this post if you wish to share this information or pictures on your website/blog!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

6 comments to Jane Iredale Naturally Confident collection

 • Jag har testat massor! 🙂 Men det är mest för att jag besökt Skin Concepts lokaler i Malmö och min skola (hudterapeut) hade en stor del av deras sortiment 🙂 JI är en all-time-favourite som jag tycker riktigt mycket om!

 • Nej, men… jag vet att de borde anlita nya PR-människor som tar snyggare bilder och fixar snyggare förpackningar ;P Hehe.

 • Jag har inte testat något, men de har väldigt spännande förpackningar och skuggorna ser riktigt pigmenterade ut! Highlightern verkar spännande också 🙂

  Det dåliga måste dock påpekas; sminkningen på press-bilden är otroligt ful! Brynen ser förjävliga ut och jag förstår inte varför den mörka skuggan fortsätter ända upp till brynet i innerkant… Rouget ligger jättemärkligt – liksom, varför är det ingen färg på kindäpplet?! :S

 • Har aldrig testat något från detta märke men som den ögoskuggsfantast jag är så blev jag genast sugen på alla skuggor 🙂
  Ska bli roligt att se vad du gör för sminkningar med dessa produkter 🙂

 • Jag vill bara tillägga angående skuggan som går upp till brynet på innerkanten. Det är en trend nu just att det skall vara så vad jag har förstått. Har sett många sminkningar på youtube på senaste tiden där de visar just denna sminkning. Det kallas för “inverted crease makeup look”
  Ser rätt speciellt ut jo men jag måste säga att det ser inte så tokigt ut egentligen 🙂
  Kim Kardashian är en person som använder sig av denna metod och har gjort det i flera år 🙂

  • purity

   Skincare by Malin R: Vad kul att du har så bra erfarenheter! Någon speciell must have-produkt du kan tipsa om?

   Dess: Är nog inte PR-människornas jobb att designa förpackningar eller ta bilder, det gör nog produktformgivarna och fotograferna 😉 Jag gillar alla förpackningar utom lip stainsen, dom ser ut och känns tyvärr lite billiga.

   Lisa: Smaken är som baken, jag tycker det är kul att se något annorlunda som inte är en klassisk ögonsminkning =)

   Anna: Jag tycker också att den är lite spännande, det ser lite “hårdare” ut liksom men intressant och nyskapande!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>