Skönhetsmingel med LivingGreen

Igår kväll bjöd svenska eko-siten och communityt LivingGreen in till skönhetsmingel tillsammans med eko-märkena Nvey Eco och Lavera, samt Björn Axéns organic-serie. Eventet ägde rum i SoStockholms lokaler i Kungsträdgården i Stockholm, och det bjöds på ekologisk cava och rotfruktschips till tilltugg.
My sister was my date for the nightLivingGreens VD och grundare Edit Künstlicher hälsade oss välkomna, pratade hållbart mode med CHICs modechef Hulda Andersson och presenterade några av sitens bloggare. Det pratades även ekologisk skönhet och vad det innebär med hudterapeuten Gabriela Lindström från Nvey Eco. Sedan var det mingel, och jag passade på att prata lite mer med representanterna för de två märken jag kände att jag ville bekanta mig lite extra med – Nvey Eco och Lavera.Gabriela Lindström from Nvey Eco talking about organic beuaty with LivingGreen CEO and founder, Edit KünstlicherNvey Eco grundades 2006 i Australien, och idén bakom märket är att skapa skönhetsprodukter som är vårdande mot huden med naturliga ingredienser, i många och trendiga nyanser, och som dessutom är snälla mot miljön. Pigmenten i produkterna kommer enbart från naturliga mineraler och växter, de återfuktande ingredienserna är naturliga oljor och märkets egna borstar och penslar är gjorda av syntethår med komposterbara handtag.

Märket Lavera är en ny bekantskap för mig, det har funnits i Tyskland i cirka 30 år där det även grundades och lanserades i Sverige för tre år sedan. Hudvård står i fokus, men det finns även hårvård och makeup i sortimentet, och tillverkningen av produkterna sker utan syntetiska ingredienser och enbart med oljor och växtextrakt som huvudsakligen kommer från ekologiska jordbruk.
Jag är inte så jättebekant med ekologiska och naturliga märken, men det tar en större och större plats på skönhetsmarknaden och även fler och fler icke-ekologiska märken börjar bli mer medvetna om vad de stoppar i sina produkter och förpackningar. Vi fick med oss en påse med produkter hem, det ska bli spännande att testa eftersom jag har blandade upplevelser av ekologiska produkter hittills. Vad har ni för erfarenheter av eko-kosmetik, -hudvård och -hårvård?

In English: Yesterday, Swedish eco site and community LivingGreen held a beauty mingle event together with the eco brands Nvey Eco and Lavera and the organic range from Björn Axén. The event took place in SoStockholm’s premises in Stockholm, and we were welcomed with organic cava and root fruit crisps for snacks.

LivingGreen CEO and founder Edit Künstlicher greeted us welcome, talked about sustainable fashion with the CHIC fashion director Hulda Andersson and presented some of the bloggers at the site. She also talked about organic beauty and what it stands for with skin therapist Gabriela Lindström from Nvey Eco. Then there was free time for mingling, and I took the opportunity to talk a bit more with the representatives for the two brands I felt that I wanted to learn a bit more about – Nvey Eco and Lavera.

Nvey Eco was founded in 2006 in Australia, and the idea behind the brand is to create beauty products that cares for the skin with natural ingredients, in many and trendy shades, that is also friendly to the environment. The pigments in the products comes from natural minerals and plants, the moisturizing agents are natural oils and the brushes are made out of synthetic bristles with compostable handles.

The brand Lavera is a new acquaintance to me, it has been on the German market for about 30 years, where it also was founded, and was launched in Sweden three years ago. Skincare is in focus, but there is also haircare and makeup in the range, and the products are made without synthetic ingredients and with oils and plant essences only that mainly comes from organic farmers.

I’m really not that familiar with organic and natural brands, but they take a bigger and bigger part on the beauty market and more and more non-organic brands are also more aware of what they put in their products and packaging. We got a bag of product samples to bring home, I’m looking forward to trying these out since I have mixed experience from organic products so far. What are your experiences from organic makeup, skincare and haircare?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

14 comments to Skönhetsmingel med LivingGreen

 • Roligt att du skriver om naturliga produkter! 🙂

 • Den ekologiska hår- och hudvården jag testat har tyvärr inte varit så bra!

  • purity

   Agnes: Vad kul att det uppskattas! =)

   Camilla: Jag har lite blandade upplevelser, det varierar väldigt mycket från märke till märke och från produkt till produkt. Vad har du testat för märken?

 • badbomben

  Härligt! Jättekul med mer ekologiskt och tjusigt med mer sånt mingel:)

  Kort och koncist kan jag säga att ekologisk hud- och hårvård överraskar ofta mkt positivt, smink mer sällan (med undantag av just Nvey Eco) och samma gäller dofter. Parfymerna doftar ofta apgott, men hållbarheten är så försvinnanande kort på huden. Men iofs kan man alltid spruta litet mer under dagen. (Acorelle-dofterna t.ex.; doftar sjukt gott när man spreijar men redan en dryg timme efter har doften försvunnit).

  Jag avgudar Laveras mango milk-shampoo & conditioner. Doftar mumma och gör gott. Den här får min man att säga “gud vad ditt hår doftar gött”.
  EcoTools’ retractable kabuki is the shit, tycker jag! <3
  Handtvålar är ofta riktigt, riktigt bra, oberoende av märke, nästan, t.ex. Melvita gör goa tvålar. Anne Linds duschgeler är bra, i synnerhet den kinuskitoffekaramelliga.
  Finns mycket fina grejs bara man litet botaniserar 🙂

  • purity

   badbomben: åh, vad kul med lite tips! =D är jättesugen på Eco Tools, har varit på vippen att köpa ett kit ett par gånger när jag har stått och klämt på dom på Åhléns men sen har det inte blivit av av någon anledning.

 • Jag har en foundation från Nvey Eco som jag är mycket förtjust i, blir lite blank av den men eftersom jag har torr hud så föredrar jag det framför stramande hud.
  Är faktiskt riktigt intresserad av naturlig produkter men det kan vara en lite djungel att hitta i kan jag tycka.

 • Oj så intressant 🙂
  Jag har många bekanta som älskar ekologiska produkter och de använder inget annat. Jag har rätt dåliga erfarenheter.. men sen igen har jag inte testat så många produkter heller för att kunna säga vad jag tycker om ekologiska produkter 🙂
  Skulle gärna testa mera dock 🙂

 • Jag har använt Laveras hudvårdsserie “Faces: Young” för ung blandhy, och jag älskar den verkligen. Den doftar ganska starkt, iom att det är mynta i, men den är jättebra verkligen. Den känns inte uttorkande för min känsliga blandhy heller. Min syster använder också Lavera Faces, men en annan serie. “Wild Rose” tror jag att den heter, för torr och mogen hy.

  Lavera är definitivt värt att testa om inte annat. 🙂

  • purity

   Lina: ja, hellre lite blank än torr som ett fnöske – blankhet går ju faktiskt att korrigera med puder och blotting papers =)

   Anna: Ja, exakt – marknaden är inte så stor än och utvecklingen är fortfarande i full gång, så är lite svårt att bestämma sig om det funkar bra eller inte.

   Cecilia: låter ju helt klart intressant! =)

 • Jag har väldigt varierande upplevelser, f.ex vann jag ett fint testkit från Madara från LGB för ett tag sedan. Deras rengöring var absolut underbar, likaså nattkrämen. Dagkrämen doftade av urk och gav mig utslag.. :p så det är mycket blandat!

  • purity

   Honi: Ja, det kan ju lätt bli så när det är naturliga ingredienser, speciellt om man är allergisk så får man se upp litegrann med innehållsförteckningen!

 • jag testade laveras balancing ansiktskräm från i somras, och tycker jättemycket om den som nattkräm! ska bli skoj att se om du testar nåt av deras grejer 🙂

 • Jag måste säga att det är något som jag starkt föredrar. Min mamma var antroposof och jag är uppväxt med Weleda och Bodyshop. Jag försöker att alltid köpa ekologiskt eller iallafall så natuligt som möjligt. Och självklart köper jag inte märken som testar på djur!

  • purity

   bella: låter ju lovande detta =)

   ellen: jag hoppas verkligen att djurtest på råvaror förbjuds inom kort också. Skönhetsprodukter ska testas på människor, det är vi som ska bära det i slutändan!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>