MAC Hi-Def cyan chromagraphic pencil

Chromagraphic pencils är en permanent produkt i MACs PRO-sortiment, men det finns desvärre inte att tillgå här i Sverige (jag hoppas att vi får se det inom en snar framtid!). Men med höstens kollektion Fall Colour gästspelar fyra av chromagraphic-pennorna hos de svenska diskarna, en av dom är starkt cyanfärgade Hi-Def cyan.

 

 

Chromagraphic pencil är en mjuk och pigmentrik penna som kan användas på hela kroppen. Eftersom dom är så pass mjuka går dom att sudda ut väldigt lätt: både positivt och negativt, beroende på vilken effekt man är ute efter. Vill man ha pennan som en skarp eyeliner som sitter på plats trots tårar och gnugg i ögonen är det inte någon stor hit, vill man använda pennan som ögonskuggsbas, som en suddad linje eller för ansiktsmålning är den helt fenomenal.

 

 

Hi-Def cyan är en nyans som drar väldigt mycket uppmärksamhet till sig, perfekt som bas för en färgglad sminkning som utsuddad på hela locket, eller som kontrasterande ögonpenna längs undre eller nedre fransraden. Gillar skarpt!

Chromagraphic pencils släpps i nyanserna Process magenta, Basic red, Hi-Def cyan och Rich purple den 8 oktober och kostar 165 kr/st.

 

In English: Chromagraphic pencils is a permanent product in the MAC PRO range, which unfortunately isn’t available here in Sweden (I do hope to see it here in the near future!). But with the fall collection Fall Colour, four of the chromagraphic pencils are available at all MAC locations as limited edition, one of them is bright cyan Hi-Def cyan.

Chromagraphic pencil is a soft and highly pigmented pencil that can be used on the entire body. Since they are so soft, they are very easy to blend: both a positive and negative feature, depending on what properties you are looking for. If you want the pencil as a sharp eyeliner that stays put through tears and rubbing of the eyes, it’s not your best choice, but if you want to use it as an eyeshadow base, as a smudged line or for facial painting, it’s phenomenal.

Hi-Def cyan is a shade that attracts a lot of attention, perfect as a base for a colourful eye makeup blended onto the lid, or as a contrasting eyeliner along the upper or lower lash line. I like it a lot! Chromagraphic pencils will be available in the shades Process magenta, Basic red, Hi-Def cyan and Rich purple with the MAC Fall Colour collection in october.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

7 comments to MAC Hi-Def cyan chromagraphic pencil

 • frida

  misstar jag mig eller är det inte denna som inte är rekomenderad för ögonområdet ?

  • purity

   frida: Hi-def cyan är säker att använda runt ögonen, Process Magenta och Basic red är däremot inte rekommenderade att använda i det området. MAC rekommenderar dock att man undviker att använda samtliga fyra på vattenlinjen.

   OhShiny!: Ja den är en riktig färgbomb! =D

 • Wow! Vad fin den ser ut!
  Massa färg i den!
  /Linnea

 • Josefine Lindeberg

  Åh! Jag fick mitt paket från kicks idag med creme coulour basen och “vanliga” pennan Teddy. Trodde jag skulle dö när jag swatchade pennan, hihi YAAAY. Bra grejjer! 😀 På tal om pennor…

 • Mia

  Vilken underbart härlig färg! =)

 • Josefine

  Take root 😀 Har sett massa sminkningar på visningar (bilder på visningar ska tilläggas haha) och tidningar med en “mörkbrun” CCB och Teddy. Den CCB de menar är dock PRO vad jag förstått, men Take root har funkat super hittills! Och jag gillar att det creasar sig lite, för att det ska se lite rått ut liksom 🙂 Annars håller det i några timmar årminstone och i skolan är jag långt ifrån åtta timmar (plus att jag FÖRSÖKER att inte somna och visa ögonlocken alltför mycket) och då är det lugnt 😉

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>