Pressvisning: Hösten 2011 hos Kicks

Imorse höll Kicks en pressfrukost för att presentera höstens nyheter. Jag fick sällskap i butiken på Sergels torg av fina SaintBella, Beleza, Fröken Rosa, Ellen från El Mika, P’ssion, Delinda, Lina på Make it fab och en hel del andra bekanta snyggingar.Kicks, Sergels TorgMorgonen började med att vi fick ta för oss från ett bågnande frukostbord (med världens underbaraste kakor i ena änden!) och lite mingel. Kicks marknadschef Nanna Hedlund pratade om Kicks 20-åriga historia och den nya utformningen på butikerna, som ska kännas mer professionell och personlig, då Kicks koncept alltid har varit att man själv ska få gå omkring och botanisera bland produkterna utan att behöva fråga över disk.Cake pops, flower cupcakes and nail polish cookies (OMG!)The Kicks stores, before the makeover.The new store design concept


Sedan lämnade Nanna över till inköpschef Jessica Dersén som presenterade höstens nyheter i butik, där huvudstjärnan är lanseringen av Kicks egna sminkmärke, Kicks Make Up, där första produkten ut är 40 nyanser av nagellack (39 kr/st) som lanseras vecka 36. Andra nyheter som presenterades var dofterna Le Perfum från den libanesiska designern Elie Saab och golden delicious från DKNY, bareMinerals skincare, nya krämen Exten-10 från GoodSkin, Essies återlansering i Sverige, ekologiskt läppbalsam från Fruit Gorilla & Friends (som adopterar en föräldralös bergsgorilla för var tusende produkt som produceras) och Lancômes nya mascara Hypnôse Doll Eyes.Kicks nail polish (39 SEK / 8 ml)


Essie fall collection 2011 – I will tell you more about these this weekend when we get to take a closer look at the shades in Riga!Beauty bloggers doing what beauty bloggers do best!Bella getting her makeup done by one of the 200 Kicks makeup artists in Sweden
Vi gick från visningen med en proppfull påse med produktprover som jag kommer ge er lite närmare tittar på framöver. Mest nyfiken är jag på Kicks-lacken, Gorilla-läppbalsamet och Lancômes Doll eyes-mascara! Vad tycker ni om lanseringen av produkter under Kicks egna märke?In English: This morning, beauty chain store Kicks held a presentation of this fall’s new products. I had the pleasure to be accompanied by SaintBellaBelezaFröken Rosa, Ellen from El MikaP’ssionDelinda, Lina at Make it fab and a bunch more of lovely ladies.

The morning started with a breakfast buffé (with the most adorable cookies at one end of the table!) and some mingling. Marketing manager Nanna Hedlund talked about Kicks’ 20 year history and the new design of their stores, that is made to feel more professional and personal, since Kicks’ concept always have been that you as a customer will be able to botanize among the products without having to ask the staff over a counter.

Nanna then handed over the presentation to Purchasing manager Jessica Dersén who presented this fall’s new products, where the main star is the launch of Kicks’ own makeup brand, Kicks Make Up, where the first product out is 40 shades of nail polish (39 SEK each). Other news that were presented were the scents Le Perfum from Libanese designer Elie Saab and Golden delicious from DKNY, bareMinerals skincare, new moisturizer Exten-10 from GoodSkin, the re-launch of Essie in Sweden, organic lip balm from Fruit Gorilla & Friends (who adopt an orphan mountain gorilla for each 1000 made products) and the new Lancôme mascara Hypnôse Doll Eyes.

We left the presentation with a chock full bag of product samples that I will give you a closer look of in the near future. I’m most excited about the Kicks polishes, the gorilla lip balm and the Lancôme Doll eyes mascara!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

10 comments to Pressvisning: Hösten 2011 hos Kicks

 • Väldigt spännande med Kicks nya nagellack! =)

  • purity

   Linda: Det ska bli spännande att testa!

   MrsData: Åååh, cupcakes!

   Tove: Hehe 😉 vi kan väl se vad jag kan tänka mig att avvara!

   Karro: Oj, det måste jag ha glömt skriva – vecka 36 gäller för lacken, och de flesta av de andra nyheterna också =)

   Anna: Ajdå, vad trist! Jag ska hårdtesta och se om den fäller på mig med, håller tummarna att den funkar bättre för mig för den verkar helt fab.

 • Vet inte vad jag blev mest avundsjuk på – alla fina bakverk eller goodiebagen.

  Undrar om jag inte skulle ta och baka lite cupcakes nu…

 • Tove

  Om du inte gillar dina Korres-grejer får du gärna ge dem till mig 😉

 • Jag håller med Linda, spännande att testa kicks lack 🙂 Vet du när de kommer ut i butik?

 • Anna

  Skulle vilja utfärda en liten varning for Lancomes Doll Eyes. Även om fransarna blir jättefina så har mascaran en tendens att ge mörka skuggor under ögonen. Superirriterande! Å andra sidan så vet jag att mascaror funkar olika på olika personen så inte säkert att alla får pandaringar runt ögonen av Doll Eyes.

 • Helena

  Jag skulle vilja ha ett snabbtest av Lancome-mascaran!

  • purity

   Helena: recension kommer så fort det hinns med, lovar =) Snabbutlåtande än så länge är att jag gillar den konformade borsten starkt, förstår mig inte på varför den måste vara så starkt parfymerad och att jag inte har fått någon direkt wow-känsla av formulan, men det är en bra mascara.

   Ellinor: håller med, känns mysigare och mindre sterilt på något sätt!

   Anna: Älskar också konceptet, ska nog köpa på mig ett par fler! Fick med mig kokosnöt hem =)

 • Gillar skarpt Kicks nya butikslook, mycket varmare och snyggare än den förra 🙂

 • Ser ut som att ni har haft det jättebra 🙂
  Spännande med Kicks nya nagellack.. måste verkligen prova 🙂
  Köpte ett av Fruit Gorilla & Friends i går och jag ÄLSKAR DET.. köpte ett i Orange Kiss.. funderar på att gå tillbaka och köpa fler 🙂 Det är ju för en god sak 🙂
  Älskar att det står “I helped save a gorilla” på baksidan av burken 🙂
  De där bakverken ser underbara ut 🙂
  Kram

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>