Recension: Apoteksgruppen ELW Fotkräm

En schysst kräm till fötterna är ett måste för mig då jag jobbar eftersom jag står och går väldigt mycket – ofta brukar jag köra på ett lite fetare body butter, men en fotkräm kan kännas skön och svalkande på ett par trötta fötter, så hittar man en riktigt bra en så är det så klart det bästa alternativet. De senaste veckorna har jag testat fotkrämen från Apoteksgruppens ELW-serie.
ELW Fotkräm innehåller karbamid som ska verka mjukgörande på torr och förhårdnad hud, och menthol och kamfer för en svalkande effekt. Den är tyvärr inte riktigt tillräckligt återfuktande för mina fötter när dom är som värst, det säger bara slurp och så är krämen borta, och det under sommartid – under vintern är mina fötter ännu torrare. Men den svalkande effekten från mentholen är riktigt skön på ett par trötta och varma fötter, plus faktumet att en tub inte kostar många tior, höjer upp betyget på krämen ett snäpp.
Som uppfräschare och mjukgörare under dagar då fötterna får vila – ja tack! Under vintertid och efter ett långt jobbpass kräver mina fossingar lite mer.

Pris: 35 SEK / 100 ml
Betyg: 3,5/5

In English: A nice moisturizer for my feet is a must when I’m at work since I stand and walk a lot – I often go for a heavier body butter, but a foot cream can be nice and soothing against a pair of tired feet, so if you find a real nice one, it’s by far the best alternative. The past few weeks, I’ve been trying out the foot cream from Swedish pharmacy brand Apoteksgruppen ELW.

ELW foot cream contains carbamide that is supposed to soften dry and hard skin, and menthol and camphor for a soothing effect. Unfortunally, it’s not as moisturizing as it needs to be for my feet when they’re in their worst condition, they instantly absorb everything, and that’s during summer – my feet are even drier in the winter. But the soothing effect from the menthol is really nice against a pair of tired and hot feet, plus the fact that it’s really reasonably priced, raises my rating a bit.

As a freshener and softener during days when my feet are able to rest – yes please! During winter and after a long work shift, my feet needs something more.

Price: 35 SEK / 100 ml
Rating: 3,5/5


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

3 comments to Recension: Apoteksgruppen ELW Fotkräm

 • Louise

  En sådan “värsting-fotkräm” tycker jag att CCS fotkräm är. Fast du har kanske redan en du gillar.

  • purity

   Louise: Tack för tips, ska spana in! =)

   Honi: Ja, jag älskar förpackningarna och faktumet att dom faktiskt har lagt ner lite energi på designen, de här produkterna har verkligen ingen apoteks-stämpel skrivna över hela sig =)

 • Rådiggar förpackningen med “mosaiken”. Fotkrämer älskar jag men det låter som att även jag behöver en med lite mer bit i, denna passar säkert mig om sommaren 🙂

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>