Beauty hack: piggare ögon på 5 sekunder

När man, som jag, jobbar skift och vissa morgnar ställer klockan på 04.35 (efter att ha gått av föregående jobbpass kl. 21.30 kvällen innan) så blir ofta prio 1 ett extra tryck på snooze-knappen än att sminka mig utöver “the basics” – min vardagsrutin består av bas, rouge, highlighter, bryn och mascara och tar max 10-15 minuter, och håret åker upp i en tofs.

När ögonen är tröttare än tröttast och tiden är knapp brukar jag ta till en riktig quick fix som inte tar mer än 5 sekunder, knappt märks att den är där, och piggar upp blicken direkt: svep rougeborsten lätt över ögonlocken med den produkt som är kvar efter att du har lagt rouge på kinderna, och bam – instant pigga ögon som ser ut att ha fått åtminstone några timmars extra sömn under natten! Har du lite extra tid adderar du en gnutta highlighter i inre ögonvrån och på brynbenet, strax under ögonbrynet, för ytterligare illusion av ett piggare och mer öppet öga.

 

pigga ögon
Naket ögonlock vs. ett ögonlock med en gnutta NARS Orgasm som var kvar på rougeborstenHar ni några snabba vardagsknep ni använder er av i er skönhetsrutin? Berätta gärna i kommentarsfältet!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 7 Gilla! |||||

4 comments to Beauty hack: piggare ögon på 5 sekunder

  • Lina

    Supersmart! Det här måste jag verkligen testa. Har inget knep att bjuda på själv såhär på rak arm dock 🙂

  • Samma här! Tar alltid sisten av rouge el bronzer på ögonlocken om jag inte mejkar dem något särskilt annars. Så bra knep ju!

  • Så smart! Känns som att när man börjat med ögonskugga så kommer man aldrig kunna sluta för det gör så mycket för intrycket, även om det bara är en gnutta färg! Jag kör alltid highlighter under ögonbrynet, i ytterkant. Öppnat också upp ögat!

  • När jag har ont om tid lägger jag alltid bbcream med fingrarna, puder, rouge på kinder och ögonlock som du gör, concealer under ögonen och mascara. Det går på fem minuter. Men för att få det att de ut som att jag lagt betydligt mer tid på sminket brukar jag måla läpparna röda.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>