OPI Diamond file

Jag har alltid varit ett fan av glasfilar till naglarna – dom slits aldrig ut, är lätta att tvätta och dom förseglar nageln vid filning så att det går att “såga” fram och tillbaka med filen istället för att behöva tänka på att bara att fila åt ett håll för att undvika att nageln flisar sig. Nackdelen dock – tappar du filen i klinkersgolvet så går den sönder. Ett lite mer hållbart alternativ som dock ger samma resultat som en glasfil är Diamond file från OPI, en stålfil beklädd i diamantstoft.

 

OPI Diamond file

 

OPI Diamond file1Diamond file har en grövre och en finare sida och en riktigt vass tipp som är perfekt att peta bort smuts under naglarna med. Resultatmässigt får jag samma fina förslutna nagelkant med denna som med en glasfil, en skillnad är dock att en glasfil ger ett väldigt finmalet resultat, jag upplever att det går lite snabbare att fila naglarna med Diamond file eftersom man kan börja med den grövre sidan och sen avsluta med den finare sidan. Filen är lätt, smidig och har ett greppvänligt handtag, och under de år jag har haft min fil så har den inte slitits ner ett enda dugg, så den här kommer nog att hålla många år till. OPIs Diamond file kostar runt 190 kr och finns att köpa bland annat hos Kicks, Grand Parfymeri, Eleven och Lyko*.

*Detta är en affiliatelänk, vilket innebär att om du handlar något i webshopen genom denna länk får puritybeauty.se en procentuell ersättning baserat på ditt köp. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

4 comments to OPI Diamond file

 • Jag brukar inte tycka om att använda en glasfil för jag tycker inte att de fungerar för mina naglar.
  Jag borde kanske skaffa denna dock för mina naglar flisar sig rätt ofta och jag tror det har att göra med filningen (även fast jag alltid filar åt ett håll) 🙂
  xx

 • Linda

  Min diamantfil från OPI, köpt på Kicks, har slitits ned ordentligt på bara ett par år. Det upptäckte vi när min syster skulle ha en egen fil istället för att ständigt låna min :-). Den nya, köpt på Kicks.se, är fruktansvärt rivig och hård och det känns faktiskt som den mer förstör naglarna än filar dom på ett bra sätt. Men vi kan aldrig reklamera något från Kicks.se, den sk “kundtjänsten” behandlar oss som skit, så numera har de förlorat en Guldmedlem!

  Men jag blev faktiskt besviken på OPI, att de säljer en värdelös nagelfil till ett sånt hutlöst pris. Jag trodde inte den skulle funka resten av livet, men definitivt mer än max 2 år och då filar varken jag eller min syster naglarna ens varje vecka. De kallar den ju trots allt för “diamantfil” och diamant ska ju hålla i evigheter och aldrig slipas ner! 🙂

  • purity

   Åh nej vad tråkigt! Jag har haft min i flera år som sagt och tycker den fungerar väldigt bra. Har ni provat att kontakta OPI direkt?

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>