Claudia Single eyeshadow

Har ni hört talas om det svenska makeupmärket Claudia? Det har funnits på den svenska marknaden sedan -88, och på senare tid har dom även expanderat till att säljas i andra länder. Claudia har även ett gäng dottermärken, bland annat nagelmärket Trind som nog är det mest kända av dom. Fokus hos Claudia ligger på produkter till en rimlig peng utan att tumma på kvaliteten, idag tänkte jag att vi skulle titta lite närmare på ett gäng av deras singelögonskuggor: Royal fuchsia, Shimmering olive, Always a classic, Caribbean sea, Dreamy nude och Midnight black.

 

Claudia eyeshadow singleClaudias single eyeshadow kommer i en enkel och stilren rund och platt svart plastdosa med genomskinligt snäpplock. Skuggorna beskrivs som högpigmenterade, extremt hållbara och enkla att tona och bättra på. Själva skuggan är ganska stor, något mindre i storlek än Make up stores microshadows.

Royal fuchsia är en mörk plommonlila med frostfinish. Både formula och pigmentering på den här skuggan är suverän, den glider på som smör utan att smula, och har fantastiskt hög färgintensitet.

Claudia royal fuchsia eyeshadow single
Royal fuchsia

 

Claudia royal fuchsia eyeshadow single1
Royal fuchsia

 

Claudia royal fuchsia eyeshadow single swatch
Royal fuchsiaShimmering olive är en lite mörkare olivgrön skugga i satinfinsih och små silvriga skimmerpartiklar. Den är inte riktigt lika krämig och högpigmenterad som Royal fuchsia, och de små skimmerpartiklarna vill gärna flyga iväg när man applicerar denna. Färgen blir dock jämn och fin på huden, även om man måste packa på den för att få ut maximal färgintensitet.

 

Claudia shimmering olive eyeshadow single
Shimmering olive

 

Claudia shimmering olive eyeshadow single1
Shimmering olive

 

Claudia shimmering olive eyeshadow single swatch
Shimmering oliveAlways a classic är en bronsbrun skugga som drar lätt mot det röda hållet med frostfinish. Den har samma härliga, krämiga formula och höga pigmentering som Royal fuchsia.

 

Claudia always a classic eyeshadow single
Always a classic

 

Claudia always a classic eyeshadow single1
Always a classic

 

Claudia always a classic eyeshadow single swatch
Always a classicCaribbean sea är en ljus turkos med gröna undertoner och frostfinish. Även denna är högpigmenterad och lättjobbad, precis som föregående två nämnda frostskuggor.

 

Claudia caribbean sea eyeshadow single
Caribbean sea

 

Claudia caribbean sea eyeshadow single1
Caribbean sea

 

Claudia caribbean sea eyeshadow single swatch
Caribbean seaDreamy nude är en ljus beige skugga i satinfinish med små skimmerpartiklar i silver. Den är lite kritigare i finishen, och själva skuggan är dessutom ganska hård vilket gör att den tyvärr blir ganska flammig och svårarbetad på huden.

 

Claudia dreamy nude eyeshadow single
Dreamy nude

 

Claudia dreamy nude eyeshadow single1
Dreamy nude

 

Claudia dreamy nude eyeshadow single swatch
Dreamy nudeMidnight black är en matt svart skugga, som jag egentligen inte vill klassa som svart utan mer som mörkgrå. Den har betydligt trevligare formula än Dreamy nude, och applicerar jämnt och fint utan att bli flammig. Den blir dock inte helt kolsvart, utan ger ett lite mjukare resultat.

 

Claudia midnight black eyeshadow single
Midnight black

 

Claudia midnight black eyeshadow single1
Midnight black

 

Claudia midnight black eyeshadow single swatch
Midnight blackJag gillar att man inte har tagit med något onödigt i dessa skuggor, förpackningarna är minimalistiska och innehåller ingen onödig skumgummiapplikator som jag ändå aldrig använder, här har man lagt krutet på själva ögonskuggan och inte försökt få till krusiduller med förpackningen. Framförallt de frostiga skuggorna presterar riktigt, riktigt bra, men jag är även imponerad av Midnight black, även fast den inte blir helt kolsvart på huden som namnet kan antyda. Till det låga pris som dessa ligger på är skuggorna med bättre formula ett riktigt budgetkap, så har du möjlighet att testa dessa i butik kan du få ett gäng grymma skuggor för en liten peng. Claudias single eyeshadow kostar 35 kr/st och finns att köpa bland annat hos Coop forum och Eleven.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

11 comments to Claudia Single eyeshadow

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>