3 kroppskrämer för vaniljälskaren

Mitt guilty pleasure när det kommer till doft är vanilj. Jag älskar vaniljparfym, vaniljdoftljus och jag älskar framförallt kroppssmörj som doftar av vanilj! Det får dock inte vara vilken vanilj som helst, det får gärna dofta sött men det ska inte vara överväldigande och kvalmigt, och kryddiga vaniljdofter är mer än välkomna som variation. Här kommer tre stycken kroppskrämer med vaniljdoft som jag tycker lite extra mycket om just nu:

 

3 kroppssmörj för vaniljälskaren1. Maria Åkerberg Body lotion White chocolate vanilla (189 kr/250 ml) – en lite lättare kroppskräm i form av en body lotion med en ganska söt, men lätt doft av vanilj och vit choklad. Innehåller kakaosmör och vaniljextrakt, och ska verka mjukgörande på torr hy. Absorberas snabbt av huden och får den att kännas mjuk och silkeslen.

2. The Body Shop Vanilla brûlée Body butter (195 kr/200 ml) – en av julsäsongens dofter hos The Body Shop, konsistensen är av den lite rikare typen men är inte riktigt lika rik som t.ex. shea-body buttret. Har en ljuvlig doft av créme brûlée med en lätt kryddig ton i botten som håller sig kvar på huden hela dagen utan att kännas överväldigande, och sjunker in bra i huden och gör den mjuk och återfuktad utan att lämna en kladdig hinna efter sig.

3. L’Occitane Vanilla Bouquet Ultra soft cream (198 kr/100 ml) – L’Occitanes lättare variant av det bästäljande shea-body buttret, med 10& sheasmör och en härligt krämig konsistens. Lämnar huden mjuk och len utan att kännas kladdig, och har en lite kryddigare, blommigare vaniljdoft än de två andra.

Vad tycker du om kroppsprodukter, parfymer och doftljus som luktar vanilj? Ljuvligt eller kvalmigt? Om du är en fellow vaniljknarkare – vilken vaniljdoft är din favorit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

9 comments to 3 kroppskrämer för vaniljälskaren

 • Eleni

  Jag är förtjust i Korres Coconut Milk. Luktar kokos med en hint av vanilj. Konsistensen är precis som jag vill ha den också, en blandning mellan en body milk och ett body butter. Tyvärr omöjlig att få tag på i Sverige men jag brukar bunkra upp med några flaskor när jag är i Grekland på somrarna.

 • Haha, vad kul! Det verkar inte vara så många som älskar vaniljdoft på produkter. Vanilj är bäst på allt! Sitter och dricker vaniljte just nu.
  Du som har testat så mycket…råkar du känna till något naturligt läppbalsam som faktiskt luktar vanilj?
  De jag testat som det står vanilj på luktar snarare kolaböna som den från Hurraw! och den från Badger också…eller vad som helst annat än vanilj.
  Tipsa om du vet nån pretty please! 🙂

 • deefge

  Älskar vanilj! Bästa doften är Laura Merciers. Tyvärr har jag använt den så mycket att min näsa knappt känner den längre. Förra årets variant av Body Shops vaniljdoft (handkrämen) får jag tyvärr ont i huvudet av. Den gamla vaniljserien hos Body Shop var ljuvlig, jag klagar varje gång jag är där över att de plockade bort serien.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>