Pressvisning: Davines (nya) Essential Haircare

I måndags bjöd hårvårdsmärket Davines in till presslunch för att presentera sin nya och uppdaterade version av sin “core”-kollektion Essential Haircare. Presentationen ägde rum i ett av växthusen i Rosendals trädgård, och det bjöds på smörgåsar, vin, äppelmust, kaffe och te.

 

3

 

2Essential haircare-linjen har funnits i 10 år, och är Davines mest framgångsrika hårvårdslinje. Den består hårvårdsserier för olika hårtyper och olika behov, och fokus ligger på naturliga aktiva ingredienser, miljövänlighet och effektivitet. I och med relanseringen har man uppdaterat både koncept, förpackningar, miljötänk och formulas, och man passar även på att lansera en ny serie för färgat hår, och ett par nya produkter i de redan befintliga produktserierna.

 

1
Arianne från det italienska huvudkontoret höll i presentationen

 

15
Hur gulliga är inte de små streckgubbarna som Davines använder i sitt material?

 

12
Nyhet: Minu, en serie för färgat hår, som ska skydda hårets struktur och bevara färgen. Stjärningrediensen är kaprisblomma.

 

14
Nyhet: Momo hair potion, en leave in-creme för torrt hår som ska göra håret mjukt och blankt utan att tynga ner det.Tanken bakom de nya produkterna är att varje serie, som är specifikt anpassad för en viss hårtyp och behov, ska fokusera på en aktiv ingrediens, hämtad från naturen – t.ex. tomat för behandlat hår, melon för torrt hår, och oliv för frizzigt hår. Samtliga råvaror (som är odlade i slow food-anda av lokala bönder i Italien) levereras i sin ursprungliga form och processeras i Davines-butiken, och på samtliga förpackningar framgår det tydligt vad den aktiva ingrediensen är och från vilken odlare ingrediensen kommer.

 

9
Love-serien har delats upp i två delar. Den lila heter Love smoothing och ska ge håret elasticitet och mjukhet – speciellt effektivt på frizzigt hår. Stjärningrediensen är oliv.

 

11
Love curl är anpassat för lockigt hår, och ska ge håret spänst och volym. Stjärningrediensen är mandel.Förpackningarna tas fram med hjälp av förnybar energi, man klimatkompenserar för den mängd föroreningar som släpps ut i och med tillverkningen, och förpackningarna har blivit både lättare och mindre (men innehåller samma volym produkt) för att skona naturen så mycket som möjligt vid både tillverkning och transport.

 

6
Solu shampoo är för all hårtyper, och ska djuprengöra och avlägsna rester från stylingprodukter. Innehåller boveteextrakt.

 

7
Momo, en serie för torrt hår, ska ge långvarig återfuktning med hjälp av extrakt från gul melon.Ytterligare en bra grej i och med de nya förpackningarna är att balsamen och inpackningarna (som är för tjocka i konsistensen för att komma i någon annan förpackning än burk) äntligen har fått ett lock med gångjärn, så man inte står där i duschen med en öppen burk som det rinner in vatten i.

 

4
Dede är speciellt anpassad för dig som vill tvätta håret dagligen. Innehåller röd selleri och är även rik på mineraler.

 

8
Melu, för dig med långt eller kraftigt skadat hår, ska med hjälp av linsfröextrakt ge håret näring och reparera. Innehåller aminosyror som finns i keratin, hårets byggstenar.Samtliga produkter i den uppdaterade Essential haircare-linjen är fria från parabener och sulfater, och har även en hög grad av biologiskt nedbrytbart innehåll. Man har även jobbat på att finslipa formulan ännu mer, för mer lättjobbade produkter som ger en ännu bättre känsla i håret.

 

5
Volu, en serie för fint eller livlöst hår, innehåller rovextrakt och ska ge håret stadga och volym

 

10
Nounou är anpassat för skadat eller kemiskt behandlat hår (t.ex. blekning eller permanent). Serien innehåller tomat och ska vara stärkande och närande.De serier jag hittills har testat från Davines Essential haircare är jag riktigt förtjust i, min favorit i den gamla formulan är Love och härnäst tänkte jag att jag skulle ge mig i kast med den nya serien Minu som är speciellt utvecklad för färgat hår. Det ska även bli hemskt spännande att se om de nya balsam- och inpackningsburkarna är lättare att ha och göra med i duschen än de gamla burkarna som inte hade gångjärn på locket. Schampona ligger på 239 kr/250 ml, balsam kostar 259 kr/250 ml, och övriga produkter kostar 289 kr/st. Har ni testat någon serie ur Davines Essential haircare-linje? Blir ni nyfikna på någon av de omformulerade produkterna?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

2 comments to Pressvisning: Davines (nya) Essential Haircare

  • […] dag som jag var på lanseringseventet för Davines nya essentials-serie slängde jag mig bokstavligen över proverna på den nya MINU-serien, som är speciellt anpassad […]

  • […] Okej jag vet, lite för sent publicerat men what da heck! För ungefär väääldigt länge sedan var jag på en pressvisning där italienska Davines presenterade deras kärnkollektion Essential Haircare som funnits i 10 år men som nu uppdaterats och även fått lite tillskott. För er som inte känner till Davines så kan jag berätta att hårvårdsmärket fokuserar på naturliga och aktiva ingredienser som har en hög del biologiskt nedbrytbart innehåll. De satsar även på att förbättra miljön och jobbar aktivt med att komma på miljövänliga idéer för att göra verksamheter mer grön. Varken deras färdiga produkter eller ingredienser är testade på djur och nästan alla deras produkter är veganska förutom ett litet antal, läs mer om vilka här (klick!) Är du mer intresserad av att läsa om Davines och deras nya/uppdaterade hårserie kan jag hänvisa till både Elmika-Ka’s (klick!) och Purity-Sannas väldigt informativa och välskrivna inlägg (klick!) […]

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>