MAC PRO, Köpenhamn

Förra veckan blev jag inbjuden att få en rundtur i nordens enda MAC PRO-butik som ligger på Købmagergade i Köpenhamn. Förutom att det är en stor och rymlig, helt fristående butik så skiljer sig även PRO-butiken mot de vanliga diskarna genom att även erbjuda PRO-sortimentet, nyanser och produktkategorier som vänder sig till professionella makeupartister men som även får köpas av vanliga konsumenter.

 

1

 

2

 

3Det som kännetecknar en PRO-nyans är starka, grälla färger och primärkulörer, samt produkter som är menade att användas för kroppsmålning och system som gör det enklare att bära med sig produkter och verktyg om du arbetar som professionell makeupartist. Här säljs även en del produkter i större storlek, vilket underlättar om du använder mycket av en viss produkt på makeupjobb.

 

19
Chromacake, en “vattenfärg” på kaka som bland annat kan användas till kroppsmålning

 

18
Acrylic paint, en long-lasting flytande kroppsfärg som även kan användas på ansiktet

 

17
Chromaline, påminner om eyelinern fluidline men kommer i större burkar och fler nyanser

 

20
Lipmix, long-lasting läppstift på tub som är tänkta att blandas med varandra för att kunna få en unik färg

 

27
Några av PRO-nyanserna på ögonskuggor

 

15
Chromagraphic pencil, pennor i färgstarka primärkulörer

 

16
Olika mixing mediums som används för att göra om puderprodukter till kräm eller flytande

 

8
Airbrushfärger

 

7
Bland pigmenten och glittren finns en hel del PRO-nyanser

 

21
Några av PRO-glittren. Bling bling!

 

29
Färgstarka rouge i PRO-sortimentet

 

5
Fall trend forecast eyes och lips, förfyllda paletter med krämögonskugga och läppstift, som har tagits fram under backstagearbetet till modevisningar för hösten 2014. PRO och limited edition.

 

4
Studio eye gloss

 

9
Lösögonfransar på smarta “try before you buy”-pinnar

 

14
PRO conceal and correct palette kombinerar 4 stycken studio finish concealers och 2 stycken studio finish correctors i samma palett.

 

13
Full coverage foundation är en PRO-produkt som är samma sak som Studio finish concealer, men kommer i en större förpackning.

 

12
I MACs PRO-sortiment hittar du 11 stycken PRO-specifika läppstiftsnyanser i starka färger. Mina favoriter är Violetta och Show orchid!

 

6
MACs brush belt finns på höften hos varenda MAC-MUA.MUAn Vilde visade mig runt och lät mig botanisera i sortimentet, vi kikade framförallt närmare på MACs PRO palettes med tillhörande refiller som även finns att köpa hos NK och Åhléns city i Stockholm samt online hos maccosmetics.se. Jag har länge varit ett fan av MACs paletter och refillsystem (jag har nog 12 paletter mer eller mindre fyllda med ögonskuggor efter 6,5 års samlande), men nyligen gjorde de om paletterna och jag har inte riktigt hunnit ta en närmare titt på dom förrän nu.

 

23
MAC PRO palettes finns både för ögonskuggor, rouge och krämprodukter

 

25Paletterna som rymmer 15 ögonskuggor eller 6 rouge hade förut helsvarta lock, dessa har nu fått sig en makeover och fått genomskinliga lock vilket underlättar något enormt om man har fler än en palett. Man har dessutom gjort om paletternas innanmäte, förr köpte man en specifik palett, nu köper du en tom palett plus önskad insert som du kan ta i och ur ytterpaletten, t.ex. om du vill göra om din rougepalett till en ögonskuggspalett så är det bara att byta insert. Man har även lanserat en ännu större palett med två sidor och en genomskinlig skiljevägg, som rymmer 30 ögonskuggor eller 12 rouge (eller varför inte 15 ögonskuggor och 6 rouge) – perfekt för resan! De andra storlekarna på paletter som finns rymmer 4 ögonskuggor samt 2 ögonskuggor. I PRO-sortimentet finns även inserts för PRO longwear eyeshadows/cream color base (refillerna finns endast i PRO-sortimentet) och för krämprodukter som du själv smälter ner i facken, t.ex. läppstift.

 

34
De fyra olika storlekarna på paletter

 

30
Olika inserts för de stora paletterna:
Övre raden: Large pan x 6 (för PRO longwear eyeshadow och cream color base, endast i PRO-sortimentet), Customizable x 24 (här kan du smälta ner krämprodukter, t.ex. läppstift. Endast i PRO-sortimentet)
Undre raden: Blush x 6, Eyeshadow x 15

 

31
MACs klassiska PRO-palett för 15 ögonskuggor har fått ett uppdaterat utseende med genomskinligt lock. Underlättar stort för att hitta rätt nyans om du har fler paletter!

 

33
Nya duo-paletten PRO palette large/duo rymmer 30 ögonskuggor eller 12 rouge

 

32
Mitt ultimata resekit: 15 ögonskuggor och 6 rouge i samma palett!De permanenta nyanserna på ögonskuggor och rouge finns att köpa som refiller även här i Sverige på samma ställen som du kan köpa paletterna, har du en ögonskugga i en “pot” som du vill sätta i en palett kan du plocka ur den genom att depotta – här hittar ni min guide till hur man gör! Det är lite pilligt och man får vara lite försiktig, men slutresultatet är verkligen värt det. Jag gillar verkligen de nya paletterna, de är smarta, snygga och lättorganiserade, och min plan är att byta ut alla mina gamla paletter mot nya samt att depotta mina rouge, PRO longwear-skuggor, Cream color bases, Pressed pigments och andra skuggor i samma format som inte är mineralize (dessa går inte att depotta) för att skapa bättre översikt och spara plats. Dock tycker jag att det är lite synd att priserna har höjts rätt rejält i och med att paletterna gjorts om, eftersom man måste köpa både palett och insert, det är bland annat därför jag har dragit mig lite för att byta ut mina paletter – det är ju trots allt inget fel på de gamla, men nu när jag har provat de nya så inser jag att jag kommer få så mycket bättre överblick tack vare de genomskinliga locken.

 

22
Refillögonskuggor

 

28

 

24
Ögonskuggor i pots kan du enkelt depotta själv och placera i en palett.Jag håller tummarna att vi även får en PRO store hit till Stockholm inom kort, det finns så många fina nyanser och produkter som man som vanlig dödlig sminknörd som inte jobbar professionellt med makeup blir alldeles svag i knäna av. Jag såg faktiskt idag dock att det har kommit upp en ny kategori på maccosmetics.se som heter “PRO Products”, här finns inte alla PRO-produkter men en del grejer finns, t.ex. Chromagraphic pencil, Fall trend forecast-paletterna och Paint stick. Kul! Har ni besökt någon av MACs PRO stores runt om i världen någon gång? Vilken PRO-produkt är er favorit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

10 comments to MAC PRO, Köpenhamn

 • Men snacka om godisbutik, känner att jag borde åka en tur till KBH!

 • Emelie

  När jag skaffade pro-card på NK i helgen snackade jag lite med muan där och hon sa att de talas om en probutik i sverige inom två år! Hon tillade även att hon hoppades att det faktiskt skulle hända med, så det verkar inte 100% men nog finns det tankar på det iaf! Hoppas hoppas 😀

  • purity

   PR-ansvarig på MAC hintade också om att de planerar för en PRO-store i Sverige, men de måste hitta lämplig lokal först. Hoppas det blir snart!

 • Oj oj oj ett sånt underbart inlägg 🙂
  Kanske man borde ta sig en tur dit 🙂
  Måste säga att killen på affischen till A Novel Romance är rätt mycket godis för ögonen bara han 😉
  De där pro-pigmenten ser underbara ut 🙂
  Jag passade på att köpa en stor 15-pan pro palette då jag var senast till Helsingfors och tre stycken duo pro-pan 🙂 de är sannerligen bra och kommer väl till hands 🙂
  xx

  • purity

   Duo-paletterna är skitsmarta för resa! Kommer nog att använda mina (har 2) för att ha rouge i, håller på att depotta alla som går att depotta här hemma, kommer bli så mycket enklare att hitta det jag söker och inte glömma bort vissa nyanser =)

 • Sofia

  Alltså man blir ju helt knäsvag!Måste nog ta en tur till Köpenhamn tror jag 😉 jag köpte dom stora paletterna på maccosmetic.se utan insert så kan jag lägga in vilka depottar ögonskuggor som helst :)Superpraktiskr! sen när jag utökat mitt Mac sortiment blir det med insert som är så mkt snyggare 😉

  • purity

   Smart! Jag gillar att ha mina grejer i uppradad ordning så jag föredrar med inserts, men det är ju smart att köra utan om man vill blanda storlekar på ögonskuggor till exempel =)

 • Lisa

  Hej! Man behöver faktiskt inte köpa inserts till paletterna. Jag har den nya dubbla och den är magnetisk precis som innan. Använder den själv utan insert till både mac skuggor och andra som jag depottat.

  • purity

   Jag är lite för mycket neat freak för att köra utan inserts, jag gillar mina skuggor i givakt, haha 😉 men det är ett bra tips om man vill depotta skuggor med andra storlekar och former än vad som finns på inserts – dessutom ryms ju fler skuggor per palett om man inte använder insert. Har sett folk som har plockat ut själva insert-delen på de gamla paletterna också för att få plats med fler skuggor, där är det själva botten som är magnetisk också.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>