Lily Lolo Pressed eye shadows

I maj gjorde det brittiska mineralsminkmärket Lily Lolo om utseendet på sina förpackningar och passade i samma veva på att lansera ett par nya produkter. En av dom är pressade ögonskuggor, som kommer i 20 nyanser, från naturligt till färgstarkt, i både matta och skimriga finishes.

 

Lily Lolo pressed eyeshadowsFörpackningarna, som är i hård, matt plast, är tunna och nätta (det medföljer ingen applikator) och lätta att förvara. Inuti det svarta locket, som stängs med snäpplock, hittar vi en spegel. Det som är lite irriterande med att alla förpackningarna ser ut på samma sätt är att det är svårt att se vilken skugga som är vilken om man har flera, här hade jag gärna sett genomskinliga lock!

 

Lily Lolo pressed eyeshadows1Jag har testat 7 av skuggorna, i både naturliga färger och mer färggranna nyanser, samt i både matta och skimriga/frostiga finishes:

Truffle shuffle är en kall gråbrun skugga med en hint av rödlila undertoner, och är fullspäckad med små silverskimmerpartiklar. Precis som med många andra skimmerskuggor så far skimret omkring en hel del vid applicering, men det ger ändå en fin effekt på skuggan på huden, och den applicerar jämnt och fint med en hyfsat krämig formula.

 

Lily Lolo truffle shuffle pressed eye shadow swatch
Truffle shuffleBrassed off är en bronsfärgad frostskugga med mycket krämig formula, bra pigmentering och jämn och fin applicering. Skuggor i den här finishen brukar prestera bra, och Brassed off är inget undantag. Superfin till gröna ögon!

 

Lily Lolo brassed off pressed eye shadow swatch
Brassed offEye candy är en ljus pastellila satinskugga med en hint av varma undertoner. Som ni ser så får den ett lätt “dammigt” utseende på huden vilket har att göra med att den är så pass ljus i kombination med den ganska hårda texturen. Den här hade definitivt tjänat på att ha lite mer skimmer i sig, vilket hade gjort den mer pigmenterad och mer förlåtande på huden.

 

Lily Lolo eye candy pressed eye shadow swatch
Eye candyDrama queen är en mörk matt lila i neutral underton. Lila skuggor verkar vara ett gissel att tillverka för de flesta märken, och tyvärr är Drama queen väldigt mesig i pigmenteringen. Skuggan är hård och ganska svårjobbad, och här behöver jag lägga flera lager för att få upp maximal färgintensitet, och även då ser skuggan tråkig och dassig ut.

 

Lily Lolo drama queen pressed eye shadow swatch
Drama queenVoodoo är en grå frostskugga med antydan till kall underton, och den har samma härliga krämiga konsistens som Brassed off. Som borstat stål på min hud, me likey likey!

 

Lily Lolo voodoo pressed eye shadow swatch
VoodooDouble denim är en mörk midnattsblå skugga med matt finish. Den här presterar betydligt bättre än Drama queen då den är både trevligare i texturen, har bättre pigment och applicerar jämnare på huden. Dock kan den bli lite flammig när man försöker tona den, och som ni ser på bilden nedan blir det en hel del spill runtomkring när man applicerar den – så ett tips är att antingen lägga ett tjockt lager löspuder under ögat (som du sedan borstar bort tillsammans med nedfallet från ögonskuggan) innan du applicerar denna, eller lägger din bas efter du har applicerat ögonskuggan.

 

Lily Lolo double denim pressed eye shadow swatch
Double denimStick in the mud är en kall mörkbrun matt skugga. Den här presterade allra bäst av de tre matta skuggorna jag testade, med hög pigmentering, trevlig textur och jämn, lättonad applicering.

 

Lily Lolo stick in the mud pressed eye shadow swatch
Stick in the mudÖverlag gillar jag dessa skuggor – inte så förvånande så presterade de frostiga skuggorna bäst, vilket fallet brukar vara hos de flesta märken då texturen är den som är enklast att tillverka och få till en bra formula, medan jag fick kämpa till viss del med de matta som var hårdare i texturen. Sämst presterade de två lila skuggorna. Jag tycker priset är lite väl högt i förhållande till kvaliteten på dessa, jag lägger hellre mina pengar på en skugga från t.ex. MAC än på dessa, och jag skulle önska att de gjorde locken genomskinliga till viss del så det är enklare att se skillnad på skuggorna utan att behöva öppna dosorna. Lily Lolos Pressed eye shadows kostar 169 kr/st och finns att köpa bland annat hos Ellos, Beautyplanet, Brallis och utvalda salonger.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

4 comments to Lily Lolo Pressed eye shadows

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>