Viva la Diva Nudie matte palette

Viva la Diva fortsätter att hämta inspiration från Urban Decays populära Naked-paletter med neutrala skuggor, och lanserar till sommaren paletten Nudie matte, som är som en lillasyster till förra höstens Nudie-palett, och påminner mycket om Urban Decays Naked basics-palett.

 

Viva la Diva Nude matte palette

 

Viva la Diva Nude matte palette1Nudie matte kommer i en beige, lätt palett av papp med ett plastfönster i locket så man ser skuggorna igenom, och innehåller 6 stycken matta skuggor i jordnära basnyanser: Touch (benfärgad), Easy (ljus beige), Tender (varm ljusbrun), Warm (kall ljusbrun), Tempting (mörkbrun) och Need you (svart). Det följer även med en duo-skumapplikator.

 

Viva la Diva Nude matte palette2
Touch, Easy, Tender, Warm, Tempting, Need you

 

Viva la Diva Nude matte palette swatch1
Touch, Easy, Tender

 

Viva la Diva Nude matte palette swatch2
Warm, Tempting, Need youJag är inte riktigt lika extatisk över denna palett som jag var över Nudie-paletten, dessa skuggor är hårdare, sämre pigmenterade och applicerar inte lika jämnt – sämst presterade kalla ljusbruna Warm. Matta skuggor är dock svårare att formulera bra än skimriga, och då den första Nudie-paletten innehöll till största delen skimriga nyanser så är det inte så konstigt att den presterade bättre överlag än Nudie matte. Tender, Tempting och Need you var dock riktigt pigmentrika, lättapplicerade och fina, och priset är inte jättemycket att klaga över – så har du suktat efter Naked basics men inte riktigt haft lust att punga ut stålarna kanske Nudie matte kan vara ett okej budgetalternativ. Paletten finns ute i butik nu och kostar 119 kr – blir du sugen, eller sparar du hellre slantarna till originalversionen?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

2 comments to Viva la Diva Nudie matte palette

  • Josefin

    Jag blev lite sugen först men när du skrev att den inte riktigt presterade så bra och priset ändå var över 100 kr så tror jag att jag hellre sparar pengarna till Naked Basic. Ska till USA i sommar så jag kommer definitivt köpa lite Urban Decay då :-).

    Men tack för recensionen!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>