Urban Decay, Oz the Great and Powerful

Ibland är barn jättebra att ha. Älskade barnen fixade en födelsedagspresent till mig i november.

Jag har sett denna palett på nätet och den har fått bra recensioner. Jag var riktigt sugen på den här men tyckte nog att jag hade nästan alla färger redan, även om jag alltid gillar paletter som man kan ta med sig. Men, nu fick jag den istället och det är ju alltid lite bättre tycker jag.

Paletten är i plåt och väldigt gedigen. Gångärnet är tyvärr av plast, vilket i sig inte skapar andra problem än att den fina och äkta spegeln i locket måste riggas upp mot något. Det är alltid onödigt att behöva göra; paletten åker undan och måste stoppas med något, den också.

 

UD5

 

UD4 copyInsatsen för skuggorna är också i plast men verkar också gedigen. Det enda jag har problem med, dock ganska irriterande är att skuggorna i minst två insatshål vill poppa upp och inte ligga dikt an mot hålet som det är meningen. Sådant kan reta gallfeber på mig. Att göra något så gediget och fint men strunta i att få det sista att fungera.

Jag tror inte att problemet är vida spritt men kan ju bara spekulera.

 

UD1

 

UD2Tanken med att skuggorna inte är uttagna ur sina bas-behållare är att man ska kunna köpa till och ta med sig vilka skuggor som helst utan att behöva depotta utan bara ta av locket och ner med skuggan i insatshålet. Tanken känns fin men jag gillar ju mer rena, lite mer kliniska utföranden och vill hellre depotta helt. Varför kan man inte hitta ett bättre system för det istället?

Skuggorna är krämiga och fina. Just dessa är matta och av satin-art, någon lite mer glittrig. Inte en enda som är som vissa av UD´s skuggor i t.ex Naked-varianterna där de kan vara lite flagiga och flygiga. Dessutom tycker jag blandningen av färgerna är bra basfärger med lite extra färg för de som vill.

 

UD6Jag är speciellt förtjust i Broken, som passar som highlight uppe vid brynet utan att vara för glittrig (bara en fin lyster) och Beware som är en väldigt bra blendingskugga.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

3 comments to Urban Decay, Oz the Great and Powerful

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>