Bobbi Brown Basic brush collection

När man startar upp en sminksamling är bra verktyg lika viktigt som bra produkter för att få till ett proffsigt och snyggt slutresultat. Har man inte jobbat så mycket med borstar och penslar innan kan ett färdigt borstkit vara värt att titta på när man köper sina första borstar, det är ofta både ganska prisvärt jämfört med att köpa borstarna och penslarna lösa var för sig, och du får ett kit med penslar och borstar för olika användningsområden. Många märken erbjuder detta i sitt sortiment, idag tänkte jag att vi skulle kika lite närmare på Bobbi Browns borststartkit – Basic brush collection.

 

Bobbi Brown Basic brush collection2Basic brush collection består av 6 stycken borstar och penslar för ansikte, ögon och läppar, som kommer i en smart förvaringsväska i svart nylon med plats för samtliga sex verktyg plus fler borstar eller produkter. Själva väskan känns rejäl och av hög kvalitet, och fungerar utmärkt som skydd för dina borstar och penslar när du ska ha dom med dig. Borstarna och penslarna som ingår i kitet heter Concealer brush, Foundation brush, Face Blender brush, Eye Shadow brush, Eye Liner brush och Eye Brow brush, och samtliga finns även att köpa styckvis med aningen längre skaft än de som följer med i kitet. Skaften på penslarna är av trä, avsmalnar något nedtill och känns bekväma att hålla och ligger bra i handen.

 

Bobbi Brown Basic brush collection1

 

Bobbi Brown Basic brush collection3Concealer brush är en platt, tunn och ganska flexibel concealerpensel i syntethår. Personligen upplever jag denna som lite för liten för att jobba med concealer överlag, den är perfekt för punkttäckning av t.ex. finnar, men under ögonen och runt näsvingar och liknande fungerar den inte lika bra för mig som en större pensel eller rent utav att använda enbart fingarna. Dock fungerar den riktigt bra som läppensel – flexibiliteten och den mindre storleken ger utmärkt precision kring läpparnas kontur.

 

Bobbi Brown concealer brush
Concealer brushFoundation brush är en klassisk platt foundationborste i syntethår, ämnad för att jobba in flytande foundation med i huden. Personligen har jag aldrig riktigt fattat grejen med denna typ av borstar, jag har svårt att jobba med foundation på min egen hy utan att det blir flammigt och randigt, jag föredrar själv en mjukare borste som jag kan buffa in foundationen med. Men gillar du denna typ av foundationborste så har Foundation brush mjuka och sköna strån som är bra klippta och inte känns riviga mot huden. Jag gillar att använda denna för att applicera primers, då det går åt mindre produkt än om jag applicerar med fingrarna.

 

Bobbi Brown foundation brush
Foundation brushFace blender brush har blivit min absoluta favorit i det här borstkitet, då det är en riktig multitaskare. Som jag nämnde ovan föredrar jag mjukare borstar för att applicera foundation med och det fungerar denna borste alldeles ypperligt till. Borsten är rund i basen och har ganska långa vita täta gethår, som är mjuka och lena mot huden, och ger en hel del flex mot huden och fungerar därmed ypperligt för att buffa in flytande foundation. Till puderfoundation fungerar den också, men den ger inte lika hög täckning som en borste med kortare eller styvare strån, utan lämpar sig mer för ett mer lättäckande resultat. Andra trevliga användningsområden för denna borste är applicering av löspuder, rouge och highlighters – en riktig liten multitasker med andra ord, perfekt att ha med på resan när det tryter med utrymme i sminkväskan!

 

Bobbi Brown face blender brush
Face blender brushEye shadow brush är en av Bobbi Browns många ögonskuggspenslar. Den är gjord av brunt, mjukt och lent gethår och är en ganska tät och stabil pensel med mycket stuns, samtidigt som den är aningen fluffig, vilket gör det till en hybrid mellan en platt ögonskuggspensel och en fluffig blending brush. Den fungerar både ypperligt till att pressa på skuggor och för att tona och applicera mer skirt – för att använda den som en platt pensel applicerar du med penselns sida, för att använda den som en fluffig pensel använder du penselns topp. En bra multitaskare som man kommer långt med!

 

Bobbi Brown eye shadow brush
Eye shadow brushEye liner brush är en platt, lite bredare pensel av syntetmaterial med rundad topp, och är designad för att användas med mörkare ögonskugga för att skapa en precis linje. För det ändamålet fungerar den bra, dvs att sota mörk skugga närmast fransraden, då det är en väldigt stabil pensel som plockar upp intensivt med färg, men för att måla t.ex. geleyeliner med vinge så förlorar man en hel del precision på att penseln är så bred – dessutom är den nästan lite för stunsig för detta ändamål och skirar ut gelen vilket gör att man måste applicera den i flera lager. Medan jag föredrog concealerpenseln i detta kit som läppensel, fungerar Eye liner brush bättre för mig som concealerpensel tack vare den aningen bredare och kortare formen.

 

Bobbi Brown eye liner brush
Eye liner brushEye brow brush är en snedskuren platt pensel av syntethår, designad för att fylla i brynen. Den är ganska grov i tjockleken, vilket ger minskad precision, och jag upplever borsten som ojämnt skuren i den snedställda toppen, vilket gör att den känns sträv och raspig mot huden. Jag är van att använda en betydligt tunnare brynpensel än så här (som dessutom fungerar dubbelt som eyelinerpensel för mig – så pass tunn är den), så Eye brow brush blir otroligt klumpig för mig att fylla i mina bryn med. Dessutom känns den inte skön mot huden. Helt klart kitets bottennapp.

 

Bobbi Brown eyebrow brush
Eye brow brushKort och gott så tycker jag att det känns tveksamt om detta kit är värt sina pengar, det blir inte jättemycket billigare än att köpa borstarna och penslarna styckvis, dock får du en väska på köpet. De två borstar i detta kit som jag har använt mest och helt klart hade köpt om jag hade köpt borstarna styckvis är Face blender brush och Eye shadow brush, medan Foundation brush, Concealer brush och Eye liner brush känns ersättningsbara hos andra märken, och Eye brow brush presterar helt bedrövligt dåligt med tanke på vad den kostar när man köper den styckvis. Bobbi Browns Basic brush collection kostar 1820 kr och finns att köpa hos din närmaste Bobbi Brown-disk.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

11 comments to Bobbi Brown Basic brush collection

 • Face blender brush blev jag sugen på då jag inte har något liknande 🙂

 • Wow. Sjukt dyra borstar med ganska varierande kvalitet. Jag skulle nog hellre rekommendera Real Techniques till den total nybörjaren (och kasta in en MAC 217 då syntetiska alternativ är rätt få) och Hakuhodo till den som vill ha lite “mer” borste för pengarna, med hög kvalitet.

  • Linda

   De är så många som snackar om dessa Hakuhodo borstar. Vet du som skrivit denna kommentar hur man får tag i de? Finns en hemsida från USA såg jag i alla fall.

  • purity

   Personligen brukar jag rekommendera real techniques eller Sigma till någon som är total nybörjare och vill ha ett prisvärt borstset, vill man ha lite mer kvalitet och vet ungefär vad man är ute efter för borstar så är MACs fullsizeborstar helt oslagbara i mina ögon. Men allra bäst är ju att blanda lite mellan olika märken och välja de bästa pärlorna =)

 • Anna

  Skojar du?!?! Nästan två tusen spänn för setet??? Bdellium Tools skulle jag satsat på, eller Real Techniques, och komplettera med borstar från MUS, MAC och Body Shop.

  • purity

   Ja meningen med ett borstset tycker jag är att man ska spara en slant på att köpa alla borstarna i ett kit, här sparar man inte många kronor jämfört med att köpa borstarna var för sig =/

 • Jenny

  Oj det var dyrt för set som inte verkar sådär himla bra.

  Första setet jag köpte var från Smashbox, var rätt dyrt och använder knappt några av borstarna.
  Senast köpte jag Real Techniques, var några som inte var något vidare där också – men där var det åtminstone billigt så gjorde inte så mycket då vissa var riktigt bra och inga problem att köpa till flera till det priset.

  Sen har jag faktiskt kvar några av mina allra första borstar köpta i slutet av 90’talet och de är inte tokiga alls. Det enda riktiga problemet var att en del släppt från skaftet (misstänker jag säkert tvättade dem fel någon gång för länge sedan). Varför det är så förvånande? De var billiga köpta på H&M. De hade då en serie kallad F.O.B (Face of Beauty) med riktigt bra och billiga redskap (och smink men det var inte alls lika bra). Oerhört mycket bättre kvalitét än de borstar jag kunnat hitta på HM i nutid. Tror det är gethår.
  Önskar det kunde komma tillbaka!

  • purity

   Åh, jag hade också en ögonskuggspensel från F.O.B som jag använde hur länge som helst – den var grym! Vet dock inte vart den har tagit vägen nu, men snacka om skillnad i kvalitet jämfört med de borstar som produceras av H&M idag… Har faktiskt kvar en helt fantastisk ögonskugga från F.O.B. också, en blågrön som skiftar i guld. Superfin och bra kvalitet!

 • Jag minns ännu dina lysande ögon när vi fick syn på detta :D. Jag gillar mina! Jag är lite besviken över eye brow brush, men jag tycker om de andra.

  • purity

   Haha ja, finns få saker jag blir så exhalterad över som borstar faktiskt! =D Face blender och ögonskuggspenseln är fantastiska, eye brow brush är riktigt dålig, resten är helt okej =)

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>