Recension: Dr Hauschka Ansiktsvatten

Jag brukar vara rätt dålig på att använda ansiktsvatten i min hudvårdsrutin, det är ett extra steg som känns meckigt, trots att jag vet att det hjälper till att återställa hudens pH-balans och ge fukt. Så på senaste tiden har Dr Hauschkas ansiktsvatten få bo i mitt badrumsskåp, i ett försök att få in denna produkttyp i min hudvårdsrutin.

 

Dr Hauschka ansiktsvattenDr Hauschka Ansiktsvatten kommer i en glasflaska med inbyggt spraymunstycke i metall, och beskrivs som aktiverande för normal, torr och känslig hy. Det innehåller en blandning av olika örter (trollhassel, utdrag ur getväppling och eteriska oljor bland annat) och ska stimulera hudens fuktighetsförsörjning. Det ska appliceras morgon och kväll efter rengöring direkt ur spraymunstycket och sedan försiktigt pressas in i huden med lätt hand. Ansiktsvattnet kan även användas som fuktgivande mist under dagen, vilket är väldigt skönt om man till exempel sitter mycket framför en datorskärm, eller utsätts för torr luft t.ex. under en lång flygresa.

Ansiktsvattnet har en orangebrun färg, och har en citrusaktig örtig doft. Spraymunstycket fördelar produkten i en väldigt fin mist, som landar behagligt och jämnt fördelat på ansiktet, och doften känns rogivande och fräsch. Dessutom känns huden väldigt återfuktad, mjuk, balanserad och lugnad efter användning av detta – enligt Dr Hauschkas filosofi att nattkrämer är överflödiga då en balanserad hy ska klara av att återhämta sig själv under natten, så ska denna användas som sista steg på kvällen, utan efterföljande ansiktskräm. Jag har testat både och – det är svårt att vänja sig av med tanken att inte smörja in ansiktet innan man går och lägger sig – men faktum är att huden inte alls har känts speciellt stramande och torr när jag har skippat nattkrämen efter att ha använt detta ansiktsvatten. Jag har dock varit i behov av en återfettande nattkräm under de allra kyligaste vinterdagarna, för att skydda och återställa huden, men till sommaren misstänker jag att jag skulle klara mig alldeles utmärkt på enbart detta ansiktsvatten som återfuktare innan jag går och lägger mig. Ansiktsvattnet är även superskönt att spraya på sig ovanpå makeup de dagar man känner sig extra torr och vill bli av med den pudriga känslan, och min sambo har även han en flaska på jobbet som han använder efter långa timmar framför datorn. Låt mig säga att jag numera helt klart är ansiktsvattenfrälst, att spraya på detta tar inte många sekunder ur min hudvårdsrutin, och resultatet det ger är helt klart värt det!

Pris: 246 kr/100 ml
Betyg: 5/5

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

4 comments to Recension: Dr Hauschka Ansiktsvatten

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>